2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttközgyűlés a Honvéd Nyugdíjpénztárnál

Hosz  |  2010. 05. 25., 14:09

A ”HONVÉD” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár május 25-én tartotta idei, tavaszi küldöttközgyűlését. A pénztár legfőbb döntéshozó testülete meghallgatta az Igazgatótanács beszámolóját a 2009. évben végzett tevékenységről, majd az ingatlanértékelő és az Ellenőrző Bizottság beszámolóját. Az eseményen - az Igazgató Tanács (IT) tagjai között - Szincsák Gyula, az Ellenőrző Bizottság tagjai között pedig dr. Heiling Ottó is részt vett...

Az aktuális tájékoztató és a könyvvizsgáló jelentését követően egyhangúlag elfogadta a beszámolót, amelyet Tömböl László, az IT elnöke tárt a küldöttek elé. Beszédében hangsúlyozta a Pénztár 2009. évben a 15 éves fennállása óta a vagyonának legnagyobb arányú növekedését érte el. Ennek megfelelően az év végén az önkéntes ág vagyona meghaladta a 36,8 Mrd Ft-ot, a magán ágé pedig több mint 51 Mrd Ft. A teljes vagyon ennek megfelelően a beszámolási időszak végén 87,8 Mrd Ft, mely 2010 első negyedévében a jó hozameredményeknek köszönhetően tovább növekedett és megközelítette a 90 Mrd Ft-ot.

A rendezvényen dr. Szenes Zoltán ügyvezető igazgató előterjesztésére sor került az Alapszabály módosítására, majd tájékoztató hangzott el a befektetési politika módosításáról.

 

 

 

 

A küldöttek szavaztak a Választható Portfóliós Szabályzat mindkét pénztári ágban való módosításáról, amelynek indokait Ballainé Krikker Zsuzsanna, gazdasági igazgatóhelyettes fejtett ki.

 

 

 

 

A továbbiakban dr. Szenes Zoltán ismertette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által a pénztárnál végrehajtott célvizsgálat határozatait, és az azok nyomán született intézkedési terv végrehajtásának helyzetét. Az egyéb kérdések tárgyalásának menetében az ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet az öngondoskodás fontosságára, főként azon pénztártagok körében, akiknek munkáltatója a nyugdíjpénztári támogatást a cafetériarendszerbe építette be.

 

 

Végezetül elismerések átadására került sor. Tömböl László IT-elnök a pénztár érdekében végzett kiemelkedő munkájáért oklevelet és ajándéktárgyat adott át Kupecz Istvánnak, Szepesi István r. dandártábornoknak, Horváth-Varga Attila alezredesnek, Gulyásné Rajnai Gabriella pü. alezredesnek, Huszti András dandártábornoknak és dr. Isaszegi János nyá. vezérőrnagynak.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Márciusban 1 296 509 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 21,7%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 10,5%-kal több, mint 2019 márciusában. Ezzel a Budapest Airport több, mint 3,4 millió utas kezelésével zárta az első negyedévet, 10,2%-kal túlszárnyalva a járvány előtti rekordévet.

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.