2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttközgyűlés a Honvéd Nyugdíjpénztárnál

Hosz  |  2010. 05. 25., 14:09

A ”HONVÉD” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár május 25-én tartotta idei, tavaszi küldöttközgyűlését. A pénztár legfőbb döntéshozó testülete meghallgatta az Igazgatótanács beszámolóját a 2009. évben végzett tevékenységről, majd az ingatlanértékelő és az Ellenőrző Bizottság beszámolóját. Az eseményen - az Igazgató Tanács (IT) tagjai között - Szincsák Gyula, az Ellenőrző Bizottság tagjai között pedig dr. Heiling Ottó is részt vett...

Az aktuális tájékoztató és a könyvvizsgáló jelentését követően egyhangúlag elfogadta a beszámolót, amelyet Tömböl László, az IT elnöke tárt a küldöttek elé. Beszédében hangsúlyozta a Pénztár 2009. évben a 15 éves fennállása óta a vagyonának legnagyobb arányú növekedését érte el. Ennek megfelelően az év végén az önkéntes ág vagyona meghaladta a 36,8 Mrd Ft-ot, a magán ágé pedig több mint 51 Mrd Ft. A teljes vagyon ennek megfelelően a beszámolási időszak végén 87,8 Mrd Ft, mely 2010 első negyedévében a jó hozameredményeknek köszönhetően tovább növekedett és megközelítette a 90 Mrd Ft-ot.

A rendezvényen dr. Szenes Zoltán ügyvezető igazgató előterjesztésére sor került az Alapszabály módosítására, majd tájékoztató hangzott el a befektetési politika módosításáról.

 

 

 

 

A küldöttek szavaztak a Választható Portfóliós Szabályzat mindkét pénztári ágban való módosításáról, amelynek indokait Ballainé Krikker Zsuzsanna, gazdasági igazgatóhelyettes fejtett ki.

 

 

 

 

A továbbiakban dr. Szenes Zoltán ismertette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által a pénztárnál végrehajtott célvizsgálat határozatait, és az azok nyomán született intézkedési terv végrehajtásának helyzetét. Az egyéb kérdések tárgyalásának menetében az ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet az öngondoskodás fontosságára, főként azon pénztártagok körében, akiknek munkáltatója a nyugdíjpénztári támogatást a cafetériarendszerbe építette be.

 

 

Végezetül elismerések átadására került sor. Tömböl László IT-elnök a pénztár érdekében végzett kiemelkedő munkájáért oklevelet és ajándéktárgyat adott át Kupecz Istvánnak, Szepesi István r. dandártábornoknak, Horváth-Varga Attila alezredesnek, Gulyásné Rajnai Gabriella pü. alezredesnek, Huszti András dandártábornoknak és dr. Isaszegi János nyá. vezérőrnagynak.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.