2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közös betyárkodás Kislődön

Hosz  |  2010. 09. 21., 18:02

Szeptember 12-én a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban a Honvédszakszervezet négy környékbeli alapszervezete, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alapszervezete, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj 362. számú alapszervezete, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred Radar alapszervezete és az MH Pápa Bázisrepülőtér alapszervezete közösen tartotta meg a „Bakonyi betyárkodás” elnevezésű családi napját...

A rendezvény nem túl jó előjelekkel indult, mivel az eredetileg szeptember 11-re tervezett szórakozásunkat, a meteorológusok előrejelzése szerint, az időjárás lehetetlenné tette volna. A figyelmeztetésre szinte az utolsó pillanatban a kedvezőbb időjárással kecsegtető vasárnapi nap mellett döntöttünk, mely jó döntésnek bizonyult, hiszen egész szombaton esett az eső, fújt a hideg szél, míg vasárnap a felhőzet fokozatosan megszünt és kora délután már a nap is előbukkant időnként. A pontos időjárás előrejelzést és a figyelmeztetést ezúton is köszönöm a pápai és veszprémi időjelzőknek.

 

Vasárnap reggel a kalandpark nyitását követően, rövid programismertetéssel, technikai jellegü információk átadásával és a néhány nappal korábban elhunyt hősi halott tagtársunkra, Kolozsvári György posztumusz hadnagyra történő megemlékezéssel vette kezdetét a családi nap. A rendezvény programja szerint a fő hangsúly a tagság és családtagjaik szórakozásán, aktív kikapcsolódásán volt, a kalandpark nyújtotta szolgáltatások minél szélesebb körü kihasználásával, de természetesen lehetőség nyílt a Hosz helyszínen megjelenő tisztségviselőivel való eszmecserére, illetve az egészségpénztári, nyugdíjpénztári, lakáslízing és biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatos információk begyüjtésére is.

 

A négy alapszervezet tagsága gyorsan birtokba vette a kalandparkot, melyben a 220 fő résztvevő szinte elveszett főleg úgy, hogy rajtunk kívül nem túl sokan látogatták aznap a sokrétü szórakozást biztosító helyszínt. A kalandpark nyújtotta lehetőségek közül mind a gyermekek, mind a felnőttek körében a legnagyobb sikert a különböző korosztályok szerint kialakított erdei drótkötélpályák aratták. Emellett sok vidám pillanatot okozott gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt a hófánkpálya, a vízi dodgem és a trambulin. Az eddig felsorolt elfoglaltságok mellett lehetőség nyílt még quadozásra, szén-dioxidos fegyverekkel lufi lövészetre, az íjászat, a lézerharc, a falmászás és a ládaépítés kipróbálására, valamint a fafaragó mesterek által épített erdei kápolna, és a betyártanya meglátogatására is. De a müfüves focipálya sem maradt kihasználatlanul, hiszen az ebéd kalóriáinak elégetésére családi kispályás mini labdarúgó-bajnokságot is rendeztünk, melyen négy, egyenként háromfős, családi csapat küzdött meg egymással.

 

A mini bajnokság végeredménye:

I. helyezett:       Varga család – Varga Ferenc (93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj 362. számú alapszervezete), Varga Milán és Szeip Balázs

II. helyezett:      Szabó család – Szabó Ottó (54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred Radar alapszervezete), Szabóné Balogh Zsuzsanna (Összhaderőnemi Parancsnokság alapszervezete) és Szabó Inez

III. helyezett:    Szentesi család – Szentesi Miklós (Összhaderőnemi Parancsnokság alapszervezete), Szentesi Ákos és Szentesi Richárd

IV. helyezett:    Pap család – Pap Kálmán (93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj 362. számú alapszervezete), Pap Péter és Szeip Máté

 

Már a családi nap folyamán is többektől hallani lehetett a pozitív visszajelzéseket a rendezvénnyel kapcsolatban, majd azt követően még több résztvevő mesélte el mennyire jól érezte magát a kalandparkban, mennyire jó ötletnek találja a hasonló, élményekben gazdag családi napokat és egyben megköszönte az alapszervezetek tisztségviselőinek a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában nyújtott munkát. Én is köszönetemet fejezem ki a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában résztvevő valamennyi tisztségviselő társamnak, illetve a kalandpark dolgozóinak és ígérem, hogy nem ez volt az utolsó közös családi napunk a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban.

 

Bácskai István – Hosz ÖHP alapszervezet vezető

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.