2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közös betyárkodás Kislődön

Hosz  |  2010. 09. 21., 18:02

Szeptember 12-én a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban a Honvédszakszervezet négy környékbeli alapszervezete, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alapszervezete, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj 362. számú alapszervezete, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred Radar alapszervezete és az MH Pápa Bázisrepülőtér alapszervezete közösen tartotta meg a „Bakonyi betyárkodás” elnevezésű családi napját...

A rendezvény nem túl jó előjelekkel indult, mivel az eredetileg szeptember 11-re tervezett szórakozásunkat, a meteorológusok előrejelzése szerint, az időjárás lehetetlenné tette volna. A figyelmeztetésre szinte az utolsó pillanatban a kedvezőbb időjárással kecsegtető vasárnapi nap mellett döntöttünk, mely jó döntésnek bizonyult, hiszen egész szombaton esett az eső, fújt a hideg szél, míg vasárnap a felhőzet fokozatosan megszünt és kora délután már a nap is előbukkant időnként. A pontos időjárás előrejelzést és a figyelmeztetést ezúton is köszönöm a pápai és veszprémi időjelzőknek.

 

Vasárnap reggel a kalandpark nyitását követően, rövid programismertetéssel, technikai jellegü információk átadásával és a néhány nappal korábban elhunyt hősi halott tagtársunkra, Kolozsvári György posztumusz hadnagyra történő megemlékezéssel vette kezdetét a családi nap. A rendezvény programja szerint a fő hangsúly a tagság és családtagjaik szórakozásán, aktív kikapcsolódásán volt, a kalandpark nyújtotta szolgáltatások minél szélesebb körü kihasználásával, de természetesen lehetőség nyílt a Hosz helyszínen megjelenő tisztségviselőivel való eszmecserére, illetve az egészségpénztári, nyugdíjpénztári, lakáslízing és biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatos információk begyüjtésére is.

 

A négy alapszervezet tagsága gyorsan birtokba vette a kalandparkot, melyben a 220 fő résztvevő szinte elveszett főleg úgy, hogy rajtunk kívül nem túl sokan látogatták aznap a sokrétü szórakozást biztosító helyszínt. A kalandpark nyújtotta lehetőségek közül mind a gyermekek, mind a felnőttek körében a legnagyobb sikert a különböző korosztályok szerint kialakított erdei drótkötélpályák aratták. Emellett sok vidám pillanatot okozott gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt a hófánkpálya, a vízi dodgem és a trambulin. Az eddig felsorolt elfoglaltságok mellett lehetőség nyílt még quadozásra, szén-dioxidos fegyverekkel lufi lövészetre, az íjászat, a lézerharc, a falmászás és a ládaépítés kipróbálására, valamint a fafaragó mesterek által épített erdei kápolna, és a betyártanya meglátogatására is. De a müfüves focipálya sem maradt kihasználatlanul, hiszen az ebéd kalóriáinak elégetésére családi kispályás mini labdarúgó-bajnokságot is rendeztünk, melyen négy, egyenként háromfős, családi csapat küzdött meg egymással.

 

A mini bajnokság végeredménye:

I. helyezett:       Varga család – Varga Ferenc (93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj 362. számú alapszervezete), Varga Milán és Szeip Balázs

II. helyezett:      Szabó család – Szabó Ottó (54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred Radar alapszervezete), Szabóné Balogh Zsuzsanna (Összhaderőnemi Parancsnokság alapszervezete) és Szabó Inez

III. helyezett:    Szentesi család – Szentesi Miklós (Összhaderőnemi Parancsnokság alapszervezete), Szentesi Ákos és Szentesi Richárd

IV. helyezett:    Pap család – Pap Kálmán (93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj 362. számú alapszervezete), Pap Péter és Szeip Máté

 

Már a családi nap folyamán is többektől hallani lehetett a pozitív visszajelzéseket a rendezvénnyel kapcsolatban, majd azt követően még több résztvevő mesélte el mennyire jól érezte magát a kalandparkban, mennyire jó ötletnek találja a hasonló, élményekben gazdag családi napokat és egyben megköszönte az alapszervezetek tisztségviselőinek a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában nyújtott munkát. Én is köszönetemet fejezem ki a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában résztvevő valamennyi tisztségviselő társamnak, illetve a kalandpark dolgozóinak és ígérem, hogy nem ez volt az utolsó közös családi napunk a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban.

 

Bácskai István – Hosz ÖHP alapszervezet vezető

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.