2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz tisztségviselők a Támop programon

Hosz  |  2010. 09. 24., 23:59

A Honvédszakszervezet képviseletében 3 tisztségviselőnk vesz részt azon a három napos tréningen, ahol ismereteket szerezhetnek a diszkriminációval kapcsolatos jogi szabályozásról úgy hazánkban, mint az Európai Unióban egyaránt. Mészáros Mária, Bozzayné Horkay Renáta és Szijártó Zsolt jelentkezett a képzésre, mely során, a 3 nap alatt az Egyenlő Bánásmód Hatóság trénerei különböző technikákkal segít rávilágítani erre a Magyarországon még gyermekcipőben járó problémára. Az első kép képzésen főleg szakszervezeti képviselőket hívtak meg a szervezők, így a mostani - amely egy több mint 80 alkalmas képzés első eleme - főleg az MSZOSZ és a Liga konföderációhoz tartozó szakszervezetek képviselőiből áll.

A képzés nagy hangsúlyt fektet a kor, nem, vallási, etnikai hovatartozás és egyéb hátrányos megkülönböztetésre okot adó esetek felismerésének könnyebbé tételére, azok értékelésére és az Európai Uniós, illetve magyar jogszabályok fényében való jogérvényesítésre. Ezeket az ismereteket a hatóság munkatársai és jogászai koordinálják, amely a későbbiekben hasznosítható a katonákat ért esetleges diszkrimináció megvalósulása esetén.Szijártó Zsolt

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.