2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Döntött az elnökség: Október 26-án lesz a rendkívüli kongresszus!

Hosz  |  2010. 09. 28., 11:38

A rendkívüli kongresszus időpontjáról és helyéről, valamint a kongresszusi munkabizottságok összetételéről is döntött - szeptember 28-i - ülésén szakszervezetünk elnöksége. Az ilyen összetételében utolsó alkalommal összehívott döntéshozó fórumot - melyen a szakmai és a területi ügyvivők mellett a képviseleti titkárok és az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is részt vett, Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vezette...

Az ülés napirendi témáinak elfogadása után az alelnökök lemondásának hatályba lépése, vagyis a szeptember 30 utáni helyzetről folytattak megbeszélést az elnökség tagjai. Czövek János főtitkár és Bazsik István gazdasági ügyvivő az átmeneti időszak gazdasági-pénzügyi teendőinek sajátosságairól, az átutalások és a készpénzes kifizetések további rendjéről tájékoztatott.  

 

 

 

A nemzetközi ügyek folyamatossága tekintetében elhangzott, hogy – az esztendő hátralévő nemzetközi rendezvényei miatt – indokolt dr. Heiling Ottó alelnök október 1 utáni meghatalmazása. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök azt is kérte, hogy a szakszervezet tartsa fenn, illetve továbbra is biztosítsa az Euromil ügyvezető elnökségénak tagja munkájának feltételeit és anyagi forrásait. A nemzetközi ügyek folyamatossága érdekében az elnökség úgy döntött, hogy támogatja a javaslatot, így további felelős döntésig dr. Heiling Ottó látja el a nemzetközi tisztséggel járó tennivalókat. 

 

Ezt követően a legfőbb döntéshozó fórum időpontjáról és helyéről úgy határoztak az elnökség tagjai, hogy orientációs időpontként október 26-án, a HM Rekreációs és Nonprofit Kft. (Stefánia) színháztermében tartjuk meg a rendkívüli kongresszust. A főtitkár - az alelnökök lemondásának hatályba lépését követően - leghamarabb október 1-jén hívhatja össze az elnökség által javasolt október 26-i időpontra a rendkívüli kongresszust. Amennyiben a feltételek nem lesznek minden szempontból adottak, akkor a főtitkár számára megmarad opcióként a rendkívüli kongresszus más időpontban, de 60 napon belül történő összehívásának lehetősége.

A kongresszus napirendjéről szóló egyeztetés során – egy javaslatként – elhangzott, hogy nemcsak az elnökre, és a 2 alelnökre, hanem más kongresszus által megválasztandó tisztségviselőkre is legyen voksolás. A főtitkár ezt követően elmondta, hogy csak a rendkívüli kongresszust követő, november 17-én megrendezendő választmányi ülésen lesz lehetőség a 3 vezető tisztségviselő kívül másokat is megválasztani. A vita során az ügyvezető alelnök arra hívta fel a figyelmet, ha összeül a rendkívüli kongresszus, lehetőség szerint ne adja le jogosítványait, akit lehet, válasszon meg. 6 igen szavazattal és egy tartózkodással az elnök és a 2 alelnök megválasztására orientálja az elnökség a rendkívüli kongresszust. 

Ezt követően a kongresszusi munkabizottságok közül a jelölő-, a szavazatszámláló- a mandátumvizsgáló- és az előkészítő munkabizottság összetételéről tárgyaltak, majd a levezető elnök, annak segítője, a jegyzőkönyvvezető, annak helyettese és a jegyzőkönyv hitelesítője személyéről is döntöttek. 

Az egyebek napirendi téma során Bonyár Zoltán OMLT misszióban történő szakszervezeti megbízotti felhatalmazásáról döntöttek, majd a SZÉF munkájával kapcsolatos további teendőkről egyeztettek. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elmondta, hogy – noha szakszervezetünk a SZÉF további müködtetése mellett érvelt, sajnálatos módon – a rendvédelmi szervek a SZÉF-et felszámolva, a Rendészeti Érdekegyeztető Fórum megalakítása mellett döntöttek. Arról is tájékoztatott, hogy Kónya Péter FRDÉSZ elnök – a kormányzati érdekegyeztetés megszüntetéséről szóló döntést követően, még szeptember 27-én – lemondott oldalügyvivői teendőiről és a demonstrációs bizottság elnöki funkciójáról is. Az elnökség úgy döntött, hogy az e témában megfogalmazott levelet küldjük el a Honvédelmi Minisztérium vezetőjének.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.