2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Döntött az elnökség: Október 26-án lesz a rendkívüli kongresszus!

Hosz  |  2010. 09. 28., 11:38

A rendkívüli kongresszus időpontjáról és helyéről, valamint a kongresszusi munkabizottságok összetételéről is döntött - szeptember 28-i - ülésén szakszervezetünk elnöksége. Az ilyen összetételében utolsó alkalommal összehívott döntéshozó fórumot - melyen a szakmai és a területi ügyvivők mellett a képviseleti titkárok és az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is részt vett, Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vezette...

Az ülés napirendi témáinak elfogadása után az alelnökök lemondásának hatályba lépése, vagyis a szeptember 30 utáni helyzetről folytattak megbeszélést az elnökség tagjai. Czövek János főtitkár és Bazsik István gazdasági ügyvivő az átmeneti időszak gazdasági-pénzügyi teendőinek sajátosságairól, az átutalások és a készpénzes kifizetések további rendjéről tájékoztatott.  

 

 

 

A nemzetközi ügyek folyamatossága tekintetében elhangzott, hogy – az esztendő hátralévő nemzetközi rendezvényei miatt – indokolt dr. Heiling Ottó alelnök október 1 utáni meghatalmazása. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök azt is kérte, hogy a szakszervezet tartsa fenn, illetve továbbra is biztosítsa az Euromil ügyvezető elnökségénak tagja munkájának feltételeit és anyagi forrásait. A nemzetközi ügyek folyamatossága érdekében az elnökség úgy döntött, hogy támogatja a javaslatot, így további felelős döntésig dr. Heiling Ottó látja el a nemzetközi tisztséggel járó tennivalókat. 

 

Ezt követően a legfőbb döntéshozó fórum időpontjáról és helyéről úgy határoztak az elnökség tagjai, hogy orientációs időpontként október 26-án, a HM Rekreációs és Nonprofit Kft. (Stefánia) színháztermében tartjuk meg a rendkívüli kongresszust. A főtitkár - az alelnökök lemondásának hatályba lépését követően - leghamarabb október 1-jén hívhatja össze az elnökség által javasolt október 26-i időpontra a rendkívüli kongresszust. Amennyiben a feltételek nem lesznek minden szempontból adottak, akkor a főtitkár számára megmarad opcióként a rendkívüli kongresszus más időpontban, de 60 napon belül történő összehívásának lehetősége.

A kongresszus napirendjéről szóló egyeztetés során – egy javaslatként – elhangzott, hogy nemcsak az elnökre, és a 2 alelnökre, hanem más kongresszus által megválasztandó tisztségviselőkre is legyen voksolás. A főtitkár ezt követően elmondta, hogy csak a rendkívüli kongresszust követő, november 17-én megrendezendő választmányi ülésen lesz lehetőség a 3 vezető tisztségviselő kívül másokat is megválasztani. A vita során az ügyvezető alelnök arra hívta fel a figyelmet, ha összeül a rendkívüli kongresszus, lehetőség szerint ne adja le jogosítványait, akit lehet, válasszon meg. 6 igen szavazattal és egy tartózkodással az elnök és a 2 alelnök megválasztására orientálja az elnökség a rendkívüli kongresszust. 

Ezt követően a kongresszusi munkabizottságok közül a jelölő-, a szavazatszámláló- a mandátumvizsgáló- és az előkészítő munkabizottság összetételéről tárgyaltak, majd a levezető elnök, annak segítője, a jegyzőkönyvvezető, annak helyettese és a jegyzőkönyv hitelesítője személyéről is döntöttek. 

Az egyebek napirendi téma során Bonyár Zoltán OMLT misszióban történő szakszervezeti megbízotti felhatalmazásáról döntöttek, majd a SZÉF munkájával kapcsolatos további teendőkről egyeztettek. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elmondta, hogy – noha szakszervezetünk a SZÉF további müködtetése mellett érvelt, sajnálatos módon – a rendvédelmi szervek a SZÉF-et felszámolva, a Rendészeti Érdekegyeztető Fórum megalakítása mellett döntöttek. Arról is tájékoztatott, hogy Kónya Péter FRDÉSZ elnök – a kormányzati érdekegyeztetés megszüntetéséről szóló döntést követően, még szeptember 27-én – lemondott oldalügyvivői teendőiről és a demonstrációs bizottság elnöki funkciójáról is. Az elnökség úgy döntött, hogy az e témában megfogalmazott levelet küldjük el a Honvédelmi Minisztérium vezetőjének.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.