2023. 09. 29. péntek
Mihály
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Döntött az elnökség: Október 26-án lesz a rendkívüli kongresszus!

Hosz  |  2010. 09. 28., 11:38

A rendkívüli kongresszus időpontjáról és helyéről, valamint a kongresszusi munkabizottságok összetételéről is döntött - szeptember 28-i - ülésén szakszervezetünk elnöksége. Az ilyen összetételében utolsó alkalommal összehívott döntéshozó fórumot - melyen a szakmai és a területi ügyvivők mellett a képviseleti titkárok és az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is részt vett, Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vezette...

Az ülés napirendi témáinak elfogadása után az alelnökök lemondásának hatályba lépése, vagyis a szeptember 30 utáni helyzetről folytattak megbeszélést az elnökség tagjai. Czövek János főtitkár és Bazsik István gazdasági ügyvivő az átmeneti időszak gazdasági-pénzügyi teendőinek sajátosságairól, az átutalások és a készpénzes kifizetések további rendjéről tájékoztatott.  

 

 

 

A nemzetközi ügyek folyamatossága tekintetében elhangzott, hogy – az esztendő hátralévő nemzetközi rendezvényei miatt – indokolt dr. Heiling Ottó alelnök október 1 utáni meghatalmazása. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök azt is kérte, hogy a szakszervezet tartsa fenn, illetve továbbra is biztosítsa az Euromil ügyvezető elnökségénak tagja munkájának feltételeit és anyagi forrásait. A nemzetközi ügyek folyamatossága érdekében az elnökség úgy döntött, hogy támogatja a javaslatot, így további felelős döntésig dr. Heiling Ottó látja el a nemzetközi tisztséggel járó tennivalókat. 

 

Ezt követően a legfőbb döntéshozó fórum időpontjáról és helyéről úgy határoztak az elnökség tagjai, hogy orientációs időpontként október 26-án, a HM Rekreációs és Nonprofit Kft. (Stefánia) színháztermében tartjuk meg a rendkívüli kongresszust. A főtitkár - az alelnökök lemondásának hatályba lépését követően - leghamarabb október 1-jén hívhatja össze az elnökség által javasolt október 26-i időpontra a rendkívüli kongresszust. Amennyiben a feltételek nem lesznek minden szempontból adottak, akkor a főtitkár számára megmarad opcióként a rendkívüli kongresszus más időpontban, de 60 napon belül történő összehívásának lehetősége.

A kongresszus napirendjéről szóló egyeztetés során – egy javaslatként – elhangzott, hogy nemcsak az elnökre, és a 2 alelnökre, hanem más kongresszus által megválasztandó tisztségviselőkre is legyen voksolás. A főtitkár ezt követően elmondta, hogy csak a rendkívüli kongresszust követő, november 17-én megrendezendő választmányi ülésen lesz lehetőség a 3 vezető tisztségviselő kívül másokat is megválasztani. A vita során az ügyvezető alelnök arra hívta fel a figyelmet, ha összeül a rendkívüli kongresszus, lehetőség szerint ne adja le jogosítványait, akit lehet, válasszon meg. 6 igen szavazattal és egy tartózkodással az elnök és a 2 alelnök megválasztására orientálja az elnökség a rendkívüli kongresszust. 

Ezt követően a kongresszusi munkabizottságok közül a jelölő-, a szavazatszámláló- a mandátumvizsgáló- és az előkészítő munkabizottság összetételéről tárgyaltak, majd a levezető elnök, annak segítője, a jegyzőkönyvvezető, annak helyettese és a jegyzőkönyv hitelesítője személyéről is döntöttek. 

Az egyebek napirendi téma során Bonyár Zoltán OMLT misszióban történő szakszervezeti megbízotti felhatalmazásáról döntöttek, majd a SZÉF munkájával kapcsolatos további teendőkről egyeztettek. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elmondta, hogy – noha szakszervezetünk a SZÉF további müködtetése mellett érvelt, sajnálatos módon – a rendvédelmi szervek a SZÉF-et felszámolva, a Rendészeti Érdekegyeztető Fórum megalakítása mellett döntöttek. Arról is tájékoztatott, hogy Kónya Péter FRDÉSZ elnök – a kormányzati érdekegyeztetés megszüntetéséről szóló döntést követően, még szeptember 27-én – lemondott oldalügyvivői teendőiről és a demonstrációs bizottság elnöki funkciójáról is. Az elnökség úgy döntött, hogy az e témában megfogalmazott levelet küldjük el a Honvédelmi Minisztérium vezetőjének.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.