2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Devecser, ma

Hosz  |  2010. 10. 21., 08:38

A ’80-as évek legelején Devecseren dolgoztam erdészként két évig. Ismerem a várost, nekem megrázóbb volt látni pusztulását, mint annak, aki most járt ott először. Megdöbbentő a látvány, nem igazából adják vissza a tudósítások a pusztulás mértékét. Szűcs Andreával, a „Radar” alapszervezet vezetőjével látogattuk meg a kárelhárításon dolgozó katonákat. A helyszínen mozgó gépek és emberek sokasága mutatja a heroikus védekezést, kármentést. Próbáltunk apró örömet szerezni, ezért csokoládét vittünk a katasztrófa felszámolásában dolgozó katonáknak, amit örömmel fogadtak, bár az MH 54. Légtérellenőrző ezred logisztikai biztosítása hibátlanul működik...

Október 18-án a tatai Lövészdandár és a győri Légvédelmi rakétaezred biztosított 50-50 fő munkaerőt, valamint a székesfehérvári Vegyivédelmi zászlóalj katonái 28 fővel mentesítési feladatokat hajtottak végre.

Katonáink a házak udvaráról gyüjtötték össze az iszappal borított „lim-lomot”, előkészítve a terepet a buldózereknek, amelyek a talaj felső rétegét fogják eltávolítani.

 

 

Érzéseimből annyit tudok megosztani az olvasóval, hogy jelenleg én nem látom a végét…

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.