2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Czövek János: Az elnökség nyitott minden párbeszédre

Hosz  |  2010. 11. 09., 14:31

Nagy érdeklődés övezte a rendkívüli kongresszust követő első elnökségi ülést. A november 9-i - Czövek János elnök vezette - eseményen ugyanis az elnökségi tagokon kívül szinte minden ügyvivő és képviseleti titkár, valamint az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője is megjelent. Szakszervezetünk döntéshozói - az aktuális tájékoztató után - valamennyi választmányi határozat-tervezetet megtárgyalták, de a költségvetés helyzetéről és a befektetések alakulásáról is egyeztettek...  

Az új összetételü elnökség tagjainak köszöntése és a napirendi témák elfogadása után a 2010. május 11-i, június 15-i elnökségi ülések, valamint a 2010. május 11-i választmányi ülés jegyzőkönyvét fogadták el. Ezt követően Czövek János elnök kiemelte, hogy az elnökség továbbra is nyitott mindenféle párbeszédre.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János csokorba szedte a rendkívüli kongresszus óta eltelt két hét történéseit. Beszélt az aktuális tájékoztatók tapasztalatairól, a közösségi és az egyéni érdekek közötti különbségekről. Az elnök azt is elmondta, hogy hatalmas az érdeklődés és a várakozás, nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy a szakszervezet új vezetése mit és hogyan tenne a következő időszakban.

Az MH ÖHP-n kiderült számunkra, hogy a parancsnok és a szakszervezet is a katona érdekében óhajt mindent megtenni – tette hozzá az elnök. Czövek János tájékoztatott a volt alelnökök munkakörével kapcsolatos átadás-átvételi procedúra lezajlásáról, de szólt a költségvetés megkurtításáról, így a HÉF támogatás jelentős csökkentéséről is. Az elnök ezt követően a politikai vezetőkkel lefolytatott – november 8-i – egyeztetések tapasztalatairól is informálta az elnökség és az ügyvezetés tagjait. Elmondta, hogy az országgyülési képviselők tárgyalási szándéka egyértelmü, a következő találkozókon már konkrét ügyekben folytatódik az egyeztetés.

A megbeszélésekről szóló bővebb információkat honlapunkon már olvashatják - a szerk.

Befejezésül a kecskeméti ,,Összefogás Nap”-i rendezvény sikeréről adott friss információkat az elnök. Czövek János megdicsérte Kiss Csaba alapszervezeti vezető szervező tevékenységét, majd hozzátette, hogy a helyi alakulat törzsfőnöke is elismerően szólt a helyi Hosz alapszervezet munkájáról, azokról a lehetséges és már meglévő kitörési pontokról, amelyek újra régi fényében láttatják a lassan 20 éve alapított szakszervezetünket.   

Dr. Mészáros Melinda alelnök tájékoztatójában arról beszélt, hogy benyújtottuk az új vezető tisztségviselőkkel kapcsolatos változásjelentést, november 4-én pedig részt vettünk a Liga Szakszervezetek által szervezett nemzetközi esélyegyenlőségi konferencián. Ezt követően pedig a november 8-i rendkívüli OKÉT ülésen történtekről adott hírt. Erről a fórumról is részletesen olvashatnak weblapunkon - a szerk.

Az alelnök szólt a következő napok feladatairól is: így a 2011-es évre megkötendő mobiltelefon szerződés előkészítéséről, a nemzetközi ügyekkel kapcsolatos, Siklósi Péter helyettes államtitkárral történő november 10-i, illetve Fodor Lajos közigazgatási államtitkárral való december 1-jei találkozó előkészítéséről, valamint a szerződéses katonákkal való mielőbbi megbeszélésről is. 

Lippai Csaba alelnök azzal egészítette ki a tájékoztatót, hogy elmondta: remélhetőleg minél hamarabb átadom az eddig betöltött beosztásomat, majd átveszem az alelnöki feladataimat. Ezt követően a november 8-i győri aktuális tájékoztató tapasztalatairól beszélt. Elmondta, hogy a szakszervezet jó partnert talált a győri parancsnokban, hiszen Kovács ezredes támogatásáról biztosította az új szakszervezeti vezetést, majd hozzátette, hogy a győri parancsnok azt is kifejezésre juttatta, hogy annak csak örülni tud, ha a szakszervezet javítani akarja a közhangulatot, illetve megoldja azokat a feladatokat, amelyekre egy parancsnoknak már nincsenek eszközei, lehetőségei.    

Az aktuális tájékoztatót követően Sörös István azt javasolta, hogy ne csak a kormánypárti, hanem valamennyi parlamenti frakcióvezetővel és persze a honvédelmi miniszterrel is vegyük fel a kapcsolatot és javasoljunk mielőbbi egyeztetéseket. 

Tagfelvételről szóló napirend során – az elnök javaslatára – Fazekas Miklóst és Pinka Péter Pált pártoló taggá vette fel az elnökség.

A költségvetés III. negyedéves helyzetének megtárgyalása során dr. Mészáros Melinda elmondta: a számokból is látszik, hogy a bevételi és a kiadási oldal is majdnem ugyanazon adatokat tartalmazza. Az alelnök a segélyezésről szólva elmondta, hogy azt az összeget szeretnénk elkölteni, amennyit a költségvetésbe terveztünk. Akárcsak a szakszervezet tulajdonában lévő autókra, de a karbantartási és az üzemeltetési költségekre is többet kell majd költeni 2011-ben. Sándor Roland pénzügyi ügyvivő hozzátette, hogy noha nem kaptuk meg a munkáltatótól a munkaidőkedvezmény-megváltást, a tagdíjakból származó bevételeink fedezték au eddig kieső bevételeinket.   

Ezt követően a 2010. november 17-i választmányi ülés összehívásáról szóló elnökségi határozatról döntöttek az elnökség tagjai, majd egyenként döntöttek a választmányi határozatokról (az Egység újság elkészítéséről és terjesztéséről, egyes Hosz szervek müködési költségeiről, az üdültetés támogatásáról, az önsegélyezési és szolidaritási alaphoz való hozzájárulás mértékéről, az önsegélyezési és szolidaritási alap müködéséről, a segélyezés rendjéről, az Alapítványi támogatásról, az országos szintü szakszervezeti szövetségnek történő tagdíjfizetési kötelezettségről, a 880 Ft-os átlag szakszervezeti tagdíjról, majd a Hosz 2011-es költségvetéséről, a 2011-es fontosabb feladatokról, a 2011-es munkatervről és a rendezvénytervről, valamint a Szakszervezeti Munkáért Díj odaítéléséről). Ezt követően a választmány elé terjesztendő személyi kérdésekről egyeztettek, így a leendő szárazföldi képviselő és a leendő logisztikai képviseletvezető-helyettes személyéről folytattak megbeszélést.      

A befektetések alakulásáról szóló tájékoztatóban dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta: mivel nem olyan mértékü az átlaghozam, az eredmények javulása, mint vártuk, a következő időszakban át kell gondolnunk hová fektetjük be pénzösszegeinket. 

Az egyebekben szót ejtettek a november 18-i szakszervezeti továbbképzés programjáról, valamint a november 25-26-i, Balatonszemesen megrendezendő FRDÉSZ Küldöttgyülésről is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.