2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Varga Árpádot jelölték szárazföldi képviselőnek

Hosz  |  2010. 11. 16., 11:17

Bátor Ferenc korábbi elnökségi tag lemondása miatt vált szükségessé a jelölőgyűlés összehívása a szárazföldi képviseletnél – mondta Czövek János elnök. A november 16-i eseményen az elnök a jelölőgyűlés bevezetőjében kiemelte, hogy meg kell beszélni a szárazföldi képviselet jövőbeni stratégiáját, vagyis a ,,hogyan”-t és utána kellene csak eldönteni a ,,kivel” kérdést. A megjelent alapszervezeti és csoportvezetők részvételével lebonyolított gyűlés az eddigi helyettest, Varga Árpádot jelölte a választmány számára szárazföldi képviseletvezetőnek…

Czövek János elnök rövid aktuális tájékoztatójában beszélt szakszervezetünk jelenlegi gazdasági helyzetéről, kintlévőségeinkről, a közeli napok eseményeiről, így az őszi választmányi ülés, a továbbképzés, valamint a parlamenti államtitkárral való november 18-i találkozó előkészítéséről is.

 

 

 

Dr. Mészáros Melinda, szakszervezetünk alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs döntési kényszer. Tehát ezen a fórumon nem feltétlenül szükséges képviselőt választani, hiszen Varga Árpád személyében a jelenlegi helyettes is el tudja látni a feladatot. Az alelnök tájékoztatott a november 15-i OKÉT és SZÉF ülésen történtekről, illetve az utóbbi fórum szünetében, a HM KPÜ vezérigazgatójával és a HM jogi főosztályvezetővel folytatott megbeszéléseiről. Ezt követően azt kérte az alelnök, hogy jól felkészült, az elnökség munkáját hatékonyan és aktívan segítő személyt válasszon vezetőnek a szárazföldi képviselet.

 

A jelölőgyülés határozatképességének megállapítása után Bácskai Istvánt levezető elnöknek, Jakubik Andrást jegyzőkönyvvezetőnek, Horváthné Icát és Földesi Andrást pedig szavazatszámlálónak választották meg. Ezt követően a jelölőgyülés napirendjét fogadták el, majd a szárazföldi képviselt jövőjéről és a jelöltekről tárgyaltak.

 

 

A titkos szavazás eredménye alapján új szárazföldi képviselőnek Varga Árpádot,

 

 

 

 

helyettes képviselőnek pedig Bálint Ákost javasolta a képviselet. A jelölőgyülés végén Varga Árpád elmondta, hogy az alapszervezeti vezetők megfogalmazták a jövőbeni célokat, és a korábbi, nem megfelelő metódusok helyett ma már szerinte jó irányba halad a szárazföldi képviselet és a szakszervezet is. Dr. Mészáros Melinda kiemelte, hogy azt tartja igazi támogatásnak, ha a képviselet is azt látja, jó irányba mennek a dolgok. Czövek János elnök pedig miután gratulált a jelölteknek, azt hangsúlyozta, hogy bízik az őszi választmány bölcsességében, és reméli, hogy az új vezetésü szárazföldi képviselet is jó kapcsolatot ápol majd a központi irodával.

A személyi kérdésekről szóló döntést a november 17-i választmányi ülés hozza meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.