2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Varga Árpádot jelölték szárazföldi képviselőnek

Hosz  |  2010. 11. 16., 11:17

Bátor Ferenc korábbi elnökségi tag lemondása miatt vált szükségessé a jelölőgyűlés összehívása a szárazföldi képviseletnél – mondta Czövek János elnök. A november 16-i eseményen az elnök a jelölőgyűlés bevezetőjében kiemelte, hogy meg kell beszélni a szárazföldi képviselet jövőbeni stratégiáját, vagyis a ,,hogyan”-t és utána kellene csak eldönteni a ,,kivel” kérdést. A megjelent alapszervezeti és csoportvezetők részvételével lebonyolított gyűlés az eddigi helyettest, Varga Árpádot jelölte a választmány számára szárazföldi képviseletvezetőnek…

Czövek János elnök rövid aktuális tájékoztatójában beszélt szakszervezetünk jelenlegi gazdasági helyzetéről, kintlévőségeinkről, a közeli napok eseményeiről, így az őszi választmányi ülés, a továbbképzés, valamint a parlamenti államtitkárral való november 18-i találkozó előkészítéséről is.

 

 

 

Dr. Mészáros Melinda, szakszervezetünk alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs döntési kényszer. Tehát ezen a fórumon nem feltétlenül szükséges képviselőt választani, hiszen Varga Árpád személyében a jelenlegi helyettes is el tudja látni a feladatot. Az alelnök tájékoztatott a november 15-i OKÉT és SZÉF ülésen történtekről, illetve az utóbbi fórum szünetében, a HM KPÜ vezérigazgatójával és a HM jogi főosztályvezetővel folytatott megbeszéléseiről. Ezt követően azt kérte az alelnök, hogy jól felkészült, az elnökség munkáját hatékonyan és aktívan segítő személyt válasszon vezetőnek a szárazföldi képviselet.

 

A jelölőgyülés határozatképességének megállapítása után Bácskai Istvánt levezető elnöknek, Jakubik Andrást jegyzőkönyvvezetőnek, Horváthné Icát és Földesi Andrást pedig szavazatszámlálónak választották meg. Ezt követően a jelölőgyülés napirendjét fogadták el, majd a szárazföldi képviselt jövőjéről és a jelöltekről tárgyaltak.

 

 

A titkos szavazás eredménye alapján új szárazföldi képviselőnek Varga Árpádot,

 

 

 

 

helyettes képviselőnek pedig Bálint Ákost javasolta a képviselet. A jelölőgyülés végén Varga Árpád elmondta, hogy az alapszervezeti vezetők megfogalmazták a jövőbeni célokat, és a korábbi, nem megfelelő metódusok helyett ma már szerinte jó irányba halad a szárazföldi képviselet és a szakszervezet is. Dr. Mészáros Melinda kiemelte, hogy azt tartja igazi támogatásnak, ha a képviselet is azt látja, jó irányba mennek a dolgok. Czövek János elnök pedig miután gratulált a jelölteknek, azt hangsúlyozta, hogy bízik az őszi választmány bölcsességében, és reméli, hogy az új vezetésü szárazföldi képviselet is jó kapcsolatot ápol majd a központi irodával.

A személyi kérdésekről szóló döntést a november 17-i választmányi ülés hozza meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.