2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Varga Árpádot jelölték szárazföldi képviselőnek

Hosz  |  2010. 11. 16., 11:17

Bátor Ferenc korábbi elnökségi tag lemondása miatt vált szükségessé a jelölőgyűlés összehívása a szárazföldi képviseletnél – mondta Czövek János elnök. A november 16-i eseményen az elnök a jelölőgyűlés bevezetőjében kiemelte, hogy meg kell beszélni a szárazföldi képviselet jövőbeni stratégiáját, vagyis a ,,hogyan”-t és utána kellene csak eldönteni a ,,kivel” kérdést. A megjelent alapszervezeti és csoportvezetők részvételével lebonyolított gyűlés az eddigi helyettest, Varga Árpádot jelölte a választmány számára szárazföldi képviseletvezetőnek…

Czövek János elnök rövid aktuális tájékoztatójában beszélt szakszervezetünk jelenlegi gazdasági helyzetéről, kintlévőségeinkről, a közeli napok eseményeiről, így az őszi választmányi ülés, a továbbképzés, valamint a parlamenti államtitkárral való november 18-i találkozó előkészítéséről is.

 

 

 

Dr. Mészáros Melinda, szakszervezetünk alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs döntési kényszer. Tehát ezen a fórumon nem feltétlenül szükséges képviselőt választani, hiszen Varga Árpád személyében a jelenlegi helyettes is el tudja látni a feladatot. Az alelnök tájékoztatott a november 15-i OKÉT és SZÉF ülésen történtekről, illetve az utóbbi fórum szünetében, a HM KPÜ vezérigazgatójával és a HM jogi főosztályvezetővel folytatott megbeszéléseiről. Ezt követően azt kérte az alelnök, hogy jól felkészült, az elnökség munkáját hatékonyan és aktívan segítő személyt válasszon vezetőnek a szárazföldi képviselet.

 

A jelölőgyülés határozatképességének megállapítása után Bácskai Istvánt levezető elnöknek, Jakubik Andrást jegyzőkönyvvezetőnek, Horváthné Icát és Földesi Andrást pedig szavazatszámlálónak választották meg. Ezt követően a jelölőgyülés napirendjét fogadták el, majd a szárazföldi képviselt jövőjéről és a jelöltekről tárgyaltak.

 

 

A titkos szavazás eredménye alapján új szárazföldi képviselőnek Varga Árpádot,

 

 

 

 

helyettes képviselőnek pedig Bálint Ákost javasolta a képviselet. A jelölőgyülés végén Varga Árpád elmondta, hogy az alapszervezeti vezetők megfogalmazták a jövőbeni célokat, és a korábbi, nem megfelelő metódusok helyett ma már szerinte jó irányba halad a szárazföldi képviselet és a szakszervezet is. Dr. Mészáros Melinda kiemelte, hogy azt tartja igazi támogatásnak, ha a képviselet is azt látja, jó irányba mennek a dolgok. Czövek János elnök pedig miután gratulált a jelölteknek, azt hangsúlyozta, hogy bízik az őszi választmány bölcsességében, és reméli, hogy az új vezetésü szárazföldi képviselet is jó kapcsolatot ápol majd a központi irodával.

A személyi kérdésekről szóló döntést a november 17-i választmányi ülés hozza meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.