2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tájékozottság érdekében

Hosz  |  2010. 11. 18., 15:14

Az elmúlt időszakban több alkalommal éreztük, hogy bizonyos kérdésekben tájékozatlanok vagytok, ezért szerveztük meg több témában is a mai továbbképzést - mondta megnyitó előadásában Czövek János elnök. Az őszi választmányi ülést követő - november 18-án megrendezett - szakszervezeti továbbképzésen a legfrissebb információkkal gazdagodhattak az érdeklődő alapszervezeti és csoportvezetők... 

Érdekképviseleti szervek, érdekvédelem, valamint egyéb aktuális kérdések – volt a címe Doszpolyné dr. Mészáros Melinda alelnök előadásának. Az előadó beszélt a véleménynyilvánítási szabadságról, a választott szakszervezeti tisztségviselők védettségéről, a tagokat megillető jogokról, a peres képviseletről, de a jogviszony megszünésével járó juttatásokról is. A megjelentek információkat hallhattak az szja-val, a 98%-os különadóval, a nyugellátás rendszerével és a Hjt. módosításával kapcsolatban. A megjelentek kérdéseket is feltehettek az előadónak.

Ezt követően Sándor Roland pénzügyi ügyvivő a gazdasági és pénzügyekkel kapcsolatos adminisztratív tudnivalókat ismertette a megjelentekkel, majd a pénzfelhasználás 2011. évi szabályairól beszélt.

Ezt követően a szociális és személyügyi ügyvivő tájékoztatója hangzott el a segélyezés rendjéről. Jeszenyi Ildikó emellett beszélt a 2011-es segélyezési lehetőségekről is.

Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező pedig az elmúlt időszak tagszervezési sikereiről, elsősorban a szentendrei belépőkről, iletve a taglétszám fokozatos emelkedéséről, majd az általa képviselt szolgáltatásokkal kapcsolatos újdonságokról adott képet.

Az Erste Ingatlanlízing Zrt. tájékoztatója során Várkonyi Csaba elnök-vezérigazgató – egyebek mellett – a Hosz tag katona ügyfelek által lízingelt ingatlanok városok szerinti megoszlásáról és a Hosz-EIL EUR alapú finanszírozásról beszélt, majd hozzátette, hogy az Erste Ingatlan- és lakáslízing célja a jövőben is hasonlóan hatékony stratégiai partnerség, és ennek keretében a piacon a legjobb feltételekkel bíró termékkínálat fenntartása a Hosz tagjai és pártoló tagjai részére. Örülök, hogy a Hosz új vezetése is úgy gondolja, hogy tovább kell folytatni a Hosz-EIL kontraktust. Mivel több mint 200 Hosz tag katona jutott már támogatásunkkal lakáshoz, így ez talán már nem is véletlen – tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Várkonyi Csaba az aktualitások között szólt a jelenleg is érvényes kamat- és díjakciókról is.

Az Egység 2002. Kft. tájékoztatója során Bagdi Sándor ügyvezető elmondta: kőkemény érdekek mentén kell eredményt produkálnia Kft.-nek. Nagyon fontos szolgáltatási feladataink vannak, így a rendezvényszervezés, az üdültetés, de a lakáslízing is ilyen. A paletta bővítésén nap mint nap törjük a fejünket. Talán a legféltettebb kincsünk a gyermekünk, ezért az egyik ilyen új ötletünk volt idén az árvízi gyermektábor. A sikeres pihentetés láttán arra gondoltunk, hogy szolgáltatásként szervezünk gyermektáborokat. A tagsági díjnak az alapszervezeteknél maradó 30%-ából felajánlanának az alapszervezetek és csoportok, akkor az Egység 2002 Kft. megszervezné és lebonyolítaná a táboroztatást.

Utolsó előadóként Sörös István nyugállományú tagozatelnök a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral, illetve a pénztári teendőkkel kapcsolatban adott hasznos tájékoztatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.