2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tájékozottság érdekében

Hosz  |  2010. 11. 18., 15:14

Az elmúlt időszakban több alkalommal éreztük, hogy bizonyos kérdésekben tájékozatlanok vagytok, ezért szerveztük meg több témában is a mai továbbképzést - mondta megnyitó előadásában Czövek János elnök. Az őszi választmányi ülést követő - november 18-án megrendezett - szakszervezeti továbbképzésen a legfrissebb információkkal gazdagodhattak az érdeklődő alapszervezeti és csoportvezetők... 

Érdekképviseleti szervek, érdekvédelem, valamint egyéb aktuális kérdések – volt a címe Doszpolyné dr. Mészáros Melinda alelnök előadásának. Az előadó beszélt a véleménynyilvánítási szabadságról, a választott szakszervezeti tisztségviselők védettségéről, a tagokat megillető jogokról, a peres képviseletről, de a jogviszony megszünésével járó juttatásokról is. A megjelentek információkat hallhattak az szja-val, a 98%-os különadóval, a nyugellátás rendszerével és a Hjt. módosításával kapcsolatban. A megjelentek kérdéseket is feltehettek az előadónak.

Ezt követően Sándor Roland pénzügyi ügyvivő a gazdasági és pénzügyekkel kapcsolatos adminisztratív tudnivalókat ismertette a megjelentekkel, majd a pénzfelhasználás 2011. évi szabályairól beszélt.

Ezt követően a szociális és személyügyi ügyvivő tájékoztatója hangzott el a segélyezés rendjéről. Jeszenyi Ildikó emellett beszélt a 2011-es segélyezési lehetőségekről is.

Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező pedig az elmúlt időszak tagszervezési sikereiről, elsősorban a szentendrei belépőkről, iletve a taglétszám fokozatos emelkedéséről, majd az általa képviselt szolgáltatásokkal kapcsolatos újdonságokról adott képet.

Az Erste Ingatlanlízing Zrt. tájékoztatója során Várkonyi Csaba elnök-vezérigazgató – egyebek mellett – a Hosz tag katona ügyfelek által lízingelt ingatlanok városok szerinti megoszlásáról és a Hosz-EIL EUR alapú finanszírozásról beszélt, majd hozzátette, hogy az Erste Ingatlan- és lakáslízing célja a jövőben is hasonlóan hatékony stratégiai partnerség, és ennek keretében a piacon a legjobb feltételekkel bíró termékkínálat fenntartása a Hosz tagjai és pártoló tagjai részére. Örülök, hogy a Hosz új vezetése is úgy gondolja, hogy tovább kell folytatni a Hosz-EIL kontraktust. Mivel több mint 200 Hosz tag katona jutott már támogatásunkkal lakáshoz, így ez talán már nem is véletlen – tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Várkonyi Csaba az aktualitások között szólt a jelenleg is érvényes kamat- és díjakciókról is.

Az Egység 2002. Kft. tájékoztatója során Bagdi Sándor ügyvezető elmondta: kőkemény érdekek mentén kell eredményt produkálnia Kft.-nek. Nagyon fontos szolgáltatási feladataink vannak, így a rendezvényszervezés, az üdültetés, de a lakáslízing is ilyen. A paletta bővítésén nap mint nap törjük a fejünket. Talán a legféltettebb kincsünk a gyermekünk, ezért az egyik ilyen új ötletünk volt idén az árvízi gyermektábor. A sikeres pihentetés láttán arra gondoltunk, hogy szolgáltatásként szervezünk gyermektáborokat. A tagsági díjnak az alapszervezeteknél maradó 30%-ából felajánlanának az alapszervezetek és csoportok, akkor az Egység 2002 Kft. megszervezné és lebonyolítaná a táboroztatást.

Utolsó előadóként Sörös István nyugállományú tagozatelnök a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral, illetve a pénztári teendőkkel kapcsolatban adott hasznos tájékoztatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.