2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tájékozottság érdekében

Hosz  |  2010. 11. 18., 15:14

Az elmúlt időszakban több alkalommal éreztük, hogy bizonyos kérdésekben tájékozatlanok vagytok, ezért szerveztük meg több témában is a mai továbbképzést - mondta megnyitó előadásában Czövek János elnök. Az őszi választmányi ülést követő - november 18-án megrendezett - szakszervezeti továbbképzésen a legfrissebb információkkal gazdagodhattak az érdeklődő alapszervezeti és csoportvezetők... 

Érdekképviseleti szervek, érdekvédelem, valamint egyéb aktuális kérdések – volt a címe Doszpolyné dr. Mészáros Melinda alelnök előadásának. Az előadó beszélt a véleménynyilvánítási szabadságról, a választott szakszervezeti tisztségviselők védettségéről, a tagokat megillető jogokról, a peres képviseletről, de a jogviszony megszünésével járó juttatásokról is. A megjelentek információkat hallhattak az szja-val, a 98%-os különadóval, a nyugellátás rendszerével és a Hjt. módosításával kapcsolatban. A megjelentek kérdéseket is feltehettek az előadónak.

Ezt követően Sándor Roland pénzügyi ügyvivő a gazdasági és pénzügyekkel kapcsolatos adminisztratív tudnivalókat ismertette a megjelentekkel, majd a pénzfelhasználás 2011. évi szabályairól beszélt.

Ezt követően a szociális és személyügyi ügyvivő tájékoztatója hangzott el a segélyezés rendjéről. Jeszenyi Ildikó emellett beszélt a 2011-es segélyezési lehetőségekről is.

Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező pedig az elmúlt időszak tagszervezési sikereiről, elsősorban a szentendrei belépőkről, iletve a taglétszám fokozatos emelkedéséről, majd az általa képviselt szolgáltatásokkal kapcsolatos újdonságokról adott képet.

Az Erste Ingatlanlízing Zrt. tájékoztatója során Várkonyi Csaba elnök-vezérigazgató – egyebek mellett – a Hosz tag katona ügyfelek által lízingelt ingatlanok városok szerinti megoszlásáról és a Hosz-EIL EUR alapú finanszírozásról beszélt, majd hozzátette, hogy az Erste Ingatlan- és lakáslízing célja a jövőben is hasonlóan hatékony stratégiai partnerség, és ennek keretében a piacon a legjobb feltételekkel bíró termékkínálat fenntartása a Hosz tagjai és pártoló tagjai részére. Örülök, hogy a Hosz új vezetése is úgy gondolja, hogy tovább kell folytatni a Hosz-EIL kontraktust. Mivel több mint 200 Hosz tag katona jutott már támogatásunkkal lakáshoz, így ez talán már nem is véletlen – tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Várkonyi Csaba az aktualitások között szólt a jelenleg is érvényes kamat- és díjakciókról is.

Az Egység 2002. Kft. tájékoztatója során Bagdi Sándor ügyvezető elmondta: kőkemény érdekek mentén kell eredményt produkálnia Kft.-nek. Nagyon fontos szolgáltatási feladataink vannak, így a rendezvényszervezés, az üdültetés, de a lakáslízing is ilyen. A paletta bővítésén nap mint nap törjük a fejünket. Talán a legféltettebb kincsünk a gyermekünk, ezért az egyik ilyen új ötletünk volt idén az árvízi gyermektábor. A sikeres pihentetés láttán arra gondoltunk, hogy szolgáltatásként szervezünk gyermektáborokat. A tagsági díjnak az alapszervezeteknél maradó 30%-ából felajánlanának az alapszervezetek és csoportok, akkor az Egység 2002 Kft. megszervezné és lebonyolítaná a táboroztatást.

Utolsó előadóként Sörös István nyugállományú tagozatelnök a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral, illetve a pénztári teendőkkel kapcsolatban adott hasznos tájékoztatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.