2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évet zárt a Katonákért Alapítvány

Hosz  |  2010. 12. 09., 16:44

Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi ülését december 9-én tartották, az Alapítvány székhelyén. Szekeres István ny. dandártábornok, kuratóriumi elnök bevezetőjében hangsúlyozta, hogy 1999-óta sem változtak az alapeszmék. Az eseményen - a kuratóriumi tagok mellett - részt vettek a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői is...  

Napirend előtt Czövek János Hosz elnök a rendkívüli kongresszuson és az elmúlt egy hónapban eltelt időszakban történtekről tájékoztatta a kuratórium tagjait.

Olyan szervezeti rendszert szeretnénk kiépíteni, melynek segítségével a 2011-es soros kongresszuson már mindenki nyugodtan nézhet a másik szemébe. A három vezető tisztségviselő együtt, közösen viszi az ügyeket. Korrekt kapcsolatra törekszünk az alapítvánnyal, az önálló tevékenységbe a szakszervezet nem óhajt beavatkozni, viszont a közös ügyeinkhez kérjük, várjuk a javaslatokat és viszont mi is megfogalmazzuk majd azokat. A norvég projektben közremüködő kollégák nagyon kiváló mechanizmussal, kiváló szervezéssel oldották meg feladatait, ennek is örülünk és a továbbiakban is támogatjuk a fő célkitüzéseket. A HM vezetésével is korrekt kapcsolatokat alakítottunk ki, találkozóink pozitív töltettel bírnak - hangsúlyozta a Hosz elnöke.    

 

Az elmúlt kuratóriumi ülés óta történtekről szóló tájékoztatóban elhangzott, hogy a legutóbbi, május 27-i találkozó óta rengeteg említésre méltó esemény történt, nehéz közülük válogatni. Szekeres István az önsegélyező és szolidaritási alap müködéséről, a temetési segélyezésről, a Vodafone-telefonok igényléséről, a kintlévőségekről, valamint az szja 1%-ának felajánlásáról kiemelten is beszélt. Itt említette meg, hogy sajnálatos módon 3 éve folyamatosan csökken a felajánlásokból befolyó támogatás, az említett időszakban mintegy felére redukálódott ez a forrás.

A kormányváltás után az alapítvány tájékoztatta a legfontosabb tevékenységekről a honvédelmi minisztert, az államtitkárt és a személyzeti főosztályvezetőt is. A 2011-es kiemelt feladatok között említette a kuratórium elnöke az szja 1%-os kampányt, hiszen ez az önsegélyezés és a saját müködtetés finanszírozását is segítené.

 

A Katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programja” címü Norvég Alap teljesítésének helyzetéről szóló tájékoztató során elhangzott, hogy a zárásra készül a Katonákért Alapítvány. Az irodahálózat müködtetése, az orientációs képzések, valamint a közel ötezres regisztrált rengeteg feladatot adott. Sásik László projektmenedzser elmondta: a 20 hónapos program sikeres volt, a kiinduló indikátorokat lényegesen túlteljesítettük. Április 30-ig lezárul a széleskörü összefogással létrejött projekt. Kutatjuk a jövő lehetőségeit, hiszen a bejelentkezettek között is van még egy félmilliárdos költségvetésü csapat, aki reálisan, a valós igények szerint, az MH érdekében képezné magát.  

 

A 2010. évi segélyezésről Pusztai Lajos kuratóriumi titkár a 2010-es esztendő két leginkább pozitív mozzanatát említette meg. Először a vörösiszap-katasztrófa után kibontakozó tenni akarásról és segélyezésről, majd a kecskeméti jótékonységi kezdeményezésről tájékoztatott. A kuratórium titkára hozzátette, hogy sajnos 2011-ben sem tud reális lenni a segélyezésre tervezett forrás. Miután a problémákról és a kintlévőségekről is megbeszélést folytatott a kuratórium, dr. Mészáros Melinda Hosz alelnök elmondta hogy nagyon szigorú elvek, szabályok mentén kell eljárni a jövőben.

 

Az egyebekben az alapítvány mindennapos feladatairól egyeztettek.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.