2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évet zárt a Katonákért Alapítvány

Hosz  |  2010. 12. 09., 16:44

Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi ülését december 9-én tartották, az Alapítvány székhelyén. Szekeres István ny. dandártábornok, kuratóriumi elnök bevezetőjében hangsúlyozta, hogy 1999-óta sem változtak az alapeszmék. Az eseményen - a kuratóriumi tagok mellett - részt vettek a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői is...  

Napirend előtt Czövek János Hosz elnök a rendkívüli kongresszuson és az elmúlt egy hónapban eltelt időszakban történtekről tájékoztatta a kuratórium tagjait.

Olyan szervezeti rendszert szeretnénk kiépíteni, melynek segítségével a 2011-es soros kongresszuson már mindenki nyugodtan nézhet a másik szemébe. A három vezető tisztségviselő együtt, közösen viszi az ügyeket. Korrekt kapcsolatra törekszünk az alapítvánnyal, az önálló tevékenységbe a szakszervezet nem óhajt beavatkozni, viszont a közös ügyeinkhez kérjük, várjuk a javaslatokat és viszont mi is megfogalmazzuk majd azokat. A norvég projektben közremüködő kollégák nagyon kiváló mechanizmussal, kiváló szervezéssel oldották meg feladatait, ennek is örülünk és a továbbiakban is támogatjuk a fő célkitüzéseket. A HM vezetésével is korrekt kapcsolatokat alakítottunk ki, találkozóink pozitív töltettel bírnak - hangsúlyozta a Hosz elnöke.    

 

Az elmúlt kuratóriumi ülés óta történtekről szóló tájékoztatóban elhangzott, hogy a legutóbbi, május 27-i találkozó óta rengeteg említésre méltó esemény történt, nehéz közülük válogatni. Szekeres István az önsegélyező és szolidaritási alap müködéséről, a temetési segélyezésről, a Vodafone-telefonok igényléséről, a kintlévőségekről, valamint az szja 1%-ának felajánlásáról kiemelten is beszélt. Itt említette meg, hogy sajnálatos módon 3 éve folyamatosan csökken a felajánlásokból befolyó támogatás, az említett időszakban mintegy felére redukálódott ez a forrás.

A kormányváltás után az alapítvány tájékoztatta a legfontosabb tevékenységekről a honvédelmi minisztert, az államtitkárt és a személyzeti főosztályvezetőt is. A 2011-es kiemelt feladatok között említette a kuratórium elnöke az szja 1%-os kampányt, hiszen ez az önsegélyezés és a saját müködtetés finanszírozását is segítené.

 

A Katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programja” címü Norvég Alap teljesítésének helyzetéről szóló tájékoztató során elhangzott, hogy a zárásra készül a Katonákért Alapítvány. Az irodahálózat müködtetése, az orientációs képzések, valamint a közel ötezres regisztrált rengeteg feladatot adott. Sásik László projektmenedzser elmondta: a 20 hónapos program sikeres volt, a kiinduló indikátorokat lényegesen túlteljesítettük. Április 30-ig lezárul a széleskörü összefogással létrejött projekt. Kutatjuk a jövő lehetőségeit, hiszen a bejelentkezettek között is van még egy félmilliárdos költségvetésü csapat, aki reálisan, a valós igények szerint, az MH érdekében képezné magát.  

 

A 2010. évi segélyezésről Pusztai Lajos kuratóriumi titkár a 2010-es esztendő két leginkább pozitív mozzanatát említette meg. Először a vörösiszap-katasztrófa után kibontakozó tenni akarásról és segélyezésről, majd a kecskeméti jótékonységi kezdeményezésről tájékoztatott. A kuratórium titkára hozzátette, hogy sajnos 2011-ben sem tud reális lenni a segélyezésre tervezett forrás. Miután a problémákról és a kintlévőségekről is megbeszélést folytatott a kuratórium, dr. Mészáros Melinda Hosz alelnök elmondta hogy nagyon szigorú elvek, szabályok mentén kell eljárni a jövőben.

 

Az egyebekben az alapítvány mindennapos feladatairól egyeztettek.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 18-án, szombaton, levegőbe emelkedett az első A-100 típusú légtérellenőrző repülőgép prototípusa a taganrogi Berijev repülőgépgyár (TANTK) területéről.

  Háború Művészete magazin

2017. november 06 ‒ 09. között a NATO Görögországban (pontosabban Kréta szigetén) található légvédelmi rakéta lőterén (NATO Missile Firing Installation – NAMFI) az Amerikai Egyesült Államok (a továbbiakban: USA) és Németország katonái közös harcászati légvédelmi rakéta éleslövészetet hajtottak végre Patriot, Avenger, Ozelot és Stinger fegyverrendszerekkel.