2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évet zárt a Katonákért Alapítvány

Hosz  |  2010. 12. 09., 16:44

Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi ülését december 9-én tartották, az Alapítvány székhelyén. Szekeres István ny. dandártábornok, kuratóriumi elnök bevezetőjében hangsúlyozta, hogy 1999-óta sem változtak az alapeszmék. Az eseményen - a kuratóriumi tagok mellett - részt vettek a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői is...  

Napirend előtt Czövek János Hosz elnök a rendkívüli kongresszuson és az elmúlt egy hónapban eltelt időszakban történtekről tájékoztatta a kuratórium tagjait.

Olyan szervezeti rendszert szeretnénk kiépíteni, melynek segítségével a 2011-es soros kongresszuson már mindenki nyugodtan nézhet a másik szemébe. A három vezető tisztségviselő együtt, közösen viszi az ügyeket. Korrekt kapcsolatra törekszünk az alapítvánnyal, az önálló tevékenységbe a szakszervezet nem óhajt beavatkozni, viszont a közös ügyeinkhez kérjük, várjuk a javaslatokat és viszont mi is megfogalmazzuk majd azokat. A norvég projektben közremüködő kollégák nagyon kiváló mechanizmussal, kiváló szervezéssel oldották meg feladatait, ennek is örülünk és a továbbiakban is támogatjuk a fő célkitüzéseket. A HM vezetésével is korrekt kapcsolatokat alakítottunk ki, találkozóink pozitív töltettel bírnak - hangsúlyozta a Hosz elnöke.    

 

Az elmúlt kuratóriumi ülés óta történtekről szóló tájékoztatóban elhangzott, hogy a legutóbbi, május 27-i találkozó óta rengeteg említésre méltó esemény történt, nehéz közülük válogatni. Szekeres István az önsegélyező és szolidaritási alap müködéséről, a temetési segélyezésről, a Vodafone-telefonok igényléséről, a kintlévőségekről, valamint az szja 1%-ának felajánlásáról kiemelten is beszélt. Itt említette meg, hogy sajnálatos módon 3 éve folyamatosan csökken a felajánlásokból befolyó támogatás, az említett időszakban mintegy felére redukálódott ez a forrás.

A kormányváltás után az alapítvány tájékoztatta a legfontosabb tevékenységekről a honvédelmi minisztert, az államtitkárt és a személyzeti főosztályvezetőt is. A 2011-es kiemelt feladatok között említette a kuratórium elnöke az szja 1%-os kampányt, hiszen ez az önsegélyezés és a saját müködtetés finanszírozását is segítené.

 

A Katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programja” címü Norvég Alap teljesítésének helyzetéről szóló tájékoztató során elhangzott, hogy a zárásra készül a Katonákért Alapítvány. Az irodahálózat müködtetése, az orientációs képzések, valamint a közel ötezres regisztrált rengeteg feladatot adott. Sásik László projektmenedzser elmondta: a 20 hónapos program sikeres volt, a kiinduló indikátorokat lényegesen túlteljesítettük. Április 30-ig lezárul a széleskörü összefogással létrejött projekt. Kutatjuk a jövő lehetőségeit, hiszen a bejelentkezettek között is van még egy félmilliárdos költségvetésü csapat, aki reálisan, a valós igények szerint, az MH érdekében képezné magát.  

 

A 2010. évi segélyezésről Pusztai Lajos kuratóriumi titkár a 2010-es esztendő két leginkább pozitív mozzanatát említette meg. Először a vörösiszap-katasztrófa után kibontakozó tenni akarásról és segélyezésről, majd a kecskeméti jótékonységi kezdeményezésről tájékoztatott. A kuratórium titkára hozzátette, hogy sajnos 2011-ben sem tud reális lenni a segélyezésre tervezett forrás. Miután a problémákról és a kintlévőségekről is megbeszélést folytatott a kuratórium, dr. Mészáros Melinda Hosz alelnök elmondta hogy nagyon szigorú elvek, szabályok mentén kell eljárni a jövőben.

 

Az egyebekben az alapítvány mindennapos feladatairól egyeztettek.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

Már 2017 végén is volt szó arról, hogy Brazília megvásárolhatja a Brit Királyi Haditengerészet 2018-ban nyugdíjba vonuló HMS Ocean névre keresztelt helikopter-hordozóját. A brit védelmi miniszter napokban közzétett beszámolója szerint az üzlet megvalósul, Brazília megvásárolja a hadihajót.