2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évet zárt a Katonákért Alapítvány

Hosz  |  2010. 12. 09., 16:44

Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi ülését december 9-én tartották, az Alapítvány székhelyén. Szekeres István ny. dandártábornok, kuratóriumi elnök bevezetőjében hangsúlyozta, hogy 1999-óta sem változtak az alapeszmék. Az eseményen - a kuratóriumi tagok mellett - részt vettek a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői is...  

Napirend előtt Czövek János Hosz elnök a rendkívüli kongresszuson és az elmúlt egy hónapban eltelt időszakban történtekről tájékoztatta a kuratórium tagjait.

Olyan szervezeti rendszert szeretnénk kiépíteni, melynek segítségével a 2011-es soros kongresszuson már mindenki nyugodtan nézhet a másik szemébe. A három vezető tisztségviselő együtt, közösen viszi az ügyeket. Korrekt kapcsolatra törekszünk az alapítvánnyal, az önálló tevékenységbe a szakszervezet nem óhajt beavatkozni, viszont a közös ügyeinkhez kérjük, várjuk a javaslatokat és viszont mi is megfogalmazzuk majd azokat. A norvég projektben közremüködő kollégák nagyon kiváló mechanizmussal, kiváló szervezéssel oldották meg feladatait, ennek is örülünk és a továbbiakban is támogatjuk a fő célkitüzéseket. A HM vezetésével is korrekt kapcsolatokat alakítottunk ki, találkozóink pozitív töltettel bírnak - hangsúlyozta a Hosz elnöke.    

 

Az elmúlt kuratóriumi ülés óta történtekről szóló tájékoztatóban elhangzott, hogy a legutóbbi, május 27-i találkozó óta rengeteg említésre méltó esemény történt, nehéz közülük válogatni. Szekeres István az önsegélyező és szolidaritási alap müködéséről, a temetési segélyezésről, a Vodafone-telefonok igényléséről, a kintlévőségekről, valamint az szja 1%-ának felajánlásáról kiemelten is beszélt. Itt említette meg, hogy sajnálatos módon 3 éve folyamatosan csökken a felajánlásokból befolyó támogatás, az említett időszakban mintegy felére redukálódott ez a forrás.

A kormányváltás után az alapítvány tájékoztatta a legfontosabb tevékenységekről a honvédelmi minisztert, az államtitkárt és a személyzeti főosztályvezetőt is. A 2011-es kiemelt feladatok között említette a kuratórium elnöke az szja 1%-os kampányt, hiszen ez az önsegélyezés és a saját müködtetés finanszírozását is segítené.

 

A Katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programja” címü Norvég Alap teljesítésének helyzetéről szóló tájékoztató során elhangzott, hogy a zárásra készül a Katonákért Alapítvány. Az irodahálózat müködtetése, az orientációs képzések, valamint a közel ötezres regisztrált rengeteg feladatot adott. Sásik László projektmenedzser elmondta: a 20 hónapos program sikeres volt, a kiinduló indikátorokat lényegesen túlteljesítettük. Április 30-ig lezárul a széleskörü összefogással létrejött projekt. Kutatjuk a jövő lehetőségeit, hiszen a bejelentkezettek között is van még egy félmilliárdos költségvetésü csapat, aki reálisan, a valós igények szerint, az MH érdekében képezné magát.  

 

A 2010. évi segélyezésről Pusztai Lajos kuratóriumi titkár a 2010-es esztendő két leginkább pozitív mozzanatát említette meg. Először a vörösiszap-katasztrófa után kibontakozó tenni akarásról és segélyezésről, majd a kecskeméti jótékonységi kezdeményezésről tájékoztatott. A kuratórium titkára hozzátette, hogy sajnos 2011-ben sem tud reális lenni a segélyezésre tervezett forrás. Miután a problémákról és a kintlévőségekről is megbeszélést folytatott a kuratórium, dr. Mészáros Melinda Hosz alelnök elmondta hogy nagyon szigorú elvek, szabályok mentén kell eljárni a jövőben.

 

Az egyebekben az alapítvány mindennapos feladatairól egyeztettek.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.