2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a bértárgyalások és a kétoldalú megállapodás megújítása

Hosz  |  2011. 01. 10., 16:15

Bemutatkozó látogatást tett - január 10-én - a honvédelmi miniszternél szakszervezetünk vezetése. Vezető tisztségviselőink - Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök - tájékoztatták a honvédelmi minisztert a Hosz törekvéseiről és a jövőre vonatkozó elképzeléseiről. Czövek János elnök külön megemlítette a 2011-es, jubileumi esztendő rendezvényeit, mellyel kapcsolatban a szakminiszter megjegyezte, hogy mindenben támogat bennünket, illetve személyesen is részt vesz majd a jubileumi év főbb rendezvényein. Dr. Hende Csaba elmondta, hogy minél többet szeretne a katonák között megjelenni, ezért örömmel fogadja meghívásainkat...

A miniszter az aktuális ügyek között kiemelten tájékoztatott bennünket a humán stratégia folyamatban lévő kidolgozó munkáiról. A megbeszélésen a felek érintették a szerződéses legénységi állomány maximális szolgálati idejének 15-ről 20 évre történő emelését, s az ezzel járó pozitívumokat is. Az egyeztetésen szót váltottak a kiemelt missziókra vonatkozó - a szolgálat-teljesítés elismeréseként járó - devizaellátmány 5%-kal történő emeléséről is.

A honvédelmi miniszter és a Hosz vezetői is a 2011-re vonatkozó bértárgyalások lefolytatását, valamint az érdekképviseleti szerv és a HM között történő kétoldalú megállapodás megújítását nevezték a következő pár hét kiemelt jelentőségü közös feladatának.

A HM és a Hosz vezetője a katonatársadalom érdekében megállapodott a további együttmüködésben és a rendszeres kapcsolattartásban. Elhangzott, hogy szükség esetén, de legalább negyedévente személyes találkozókon egyeztetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.