2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a bértárgyalások és a kétoldalú megállapodás megújítása

Hosz  |  2011. 01. 10., 16:15

Bemutatkozó látogatást tett - január 10-én - a honvédelmi miniszternél szakszervezetünk vezetése. Vezető tisztségviselőink - Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök - tájékoztatták a honvédelmi minisztert a Hosz törekvéseiről és a jövőre vonatkozó elképzeléseiről. Czövek János elnök külön megemlítette a 2011-es, jubileumi esztendő rendezvényeit, mellyel kapcsolatban a szakminiszter megjegyezte, hogy mindenben támogat bennünket, illetve személyesen is részt vesz majd a jubileumi év főbb rendezvényein. Dr. Hende Csaba elmondta, hogy minél többet szeretne a katonák között megjelenni, ezért örömmel fogadja meghívásainkat...

A miniszter az aktuális ügyek között kiemelten tájékoztatott bennünket a humán stratégia folyamatban lévő kidolgozó munkáiról. A megbeszélésen a felek érintették a szerződéses legénységi állomány maximális szolgálati idejének 15-ről 20 évre történő emelését, s az ezzel járó pozitívumokat is. Az egyeztetésen szót váltottak a kiemelt missziókra vonatkozó - a szolgálat-teljesítés elismeréseként járó - devizaellátmány 5%-kal történő emeléséről is.

A honvédelmi miniszter és a Hosz vezetői is a 2011-re vonatkozó bértárgyalások lefolytatását, valamint az érdekképviseleti szerv és a HM között történő kétoldalú megállapodás megújítását nevezték a következő pár hét kiemelt jelentőségü közös feladatának.

A HM és a Hosz vezetője a katonatársadalom érdekében megállapodott a további együttmüködésben és a rendszeres kapcsolattartásban. Elhangzott, hogy szükség esetén, de legalább negyedévente személyes találkozókon egyeztetnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.