2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Véleménycsere: Budapesti tisztségviselők a központi irodában

Hosz  |  2011. 01. 24., 13:43

Folytatódott az alapszervezeti- és csoportvezetők fóruma. Székesfehérvár és Szolnok után, január 24-én a budapesti központi iroda volt a helyszíne a fővárosi alapszervezeti- és csoportvezetők részvételével lebonyolított találkozó-sorozat újabb epizódjának. Az eseményen Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda alelnök és Bazsik István gazdasági ügyvivő tájékoztatta a megjelenteket, majd vezető tisztségviselőink több kérdésben kikérték a megjelentek véleményét…

A fórum elején a kongresszusi előkészületekről, majd a 2011-es kereset-tárgyalásokról tájékoztatott szakszervezetünk elnöke. Czövek János miután röviden beszélt a január 20-án megkezdett kereset-tárgyalások eddigi fejleményeiről, azt kérte, hogy - a nyugat- és kelet-magyarországi tisztségviselőkhöz hasonlóan - a fővárosi alapszervezetek vezetői is mondják el, milyen illetményen kívüli juttatásokkal lennének elégedettek. 

Az elnök tájékoztatója után dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta, hogy - országunk nemzetközi elkötelezettségei miatt (IMF szerződés) - 2011-ben a közszférában sehol sem lehet illetmény-fejlesztés. Hozzátette: mivel költségtérítésnek minősül a devizaellátmány, ezért annak 5%-os emelése nem minősül illetményfejlesztésnek.

Ezt követően Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a ,,20 év 20 program” rendezvénysorozat részleteiről, míg Sándor Roland pénzügyi ügyvivő az év elején megváltozott pénzügyi szabályokról tájékoztatott.

Az egyebekben a vidéki tiszti klubok jelenlegi helyzetéről, a közalkalmazottakkal feltöltött főtiszti beosztásokról, valamint a rekreációs lehetőségekről érdeklődtek a megjelentek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.