2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú egyeztetések előtt

Hosz  |  2011. 02. 16., 15:50

Február 16-án folytatódnak a HM és a Hosz közötti, a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések - hangzott el az ügyvezetés február 15-i ülésén. Czövek János elnök vezette értekezleten az ügyvivők és a képviseleti titkárok mellett az Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatásszervezője is részt vett...

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során elhangzott: noha a Hosz vezetése arra számított, hogy február közepén már aláírhatjuk a várhatóan a teljes katonaállomány számára kedvező bérmegállapodást, a bértárgyalások immár két hete szünetelnek. Ugyanakkor a HM részéről arra kaptunk felkérését, hogy a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések február 16-án folytatódjanak.

Az elnök beszélt a szolnoki állománygyülés tapasztalatairól. Czövek János elmondta, hogy  szerződéses állományú katonákat elsősorban a béreik, illetményeik, illetve az érdekli, hogy noha lejárt a szerződésben rögzített szolgálati idejük, mégsem tudnak leszerelni a Magyar Honvédségtől, mint munkáltatótól.

 

Ezt követően az elmúlt időszak történéseit elevenítette fel Lippai Csaba alelnök. Beszélt az esélyegyenlőségi konferenciáról, a hódmezővásárhelyi látogatásról, a 20 év 20 program szervező bizottsági ülésekről, a miskolci nyugállományú alapszervezet évi beszámolóján történő részvételről, az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről, a szerződéses szekcióülésről, az alapítványi megbeszélésről, valamint a szolnoki szakszervezeti tájékoztatóról is.

 

Ezt követően a következő két hét programjairól egyeztettek a megjelent ügyvivők és képviseleti titkárok.

Elhangzott, hogy február 16-án folytatódnak a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések a HM és a Hosz között, február 17-én a ZMNE Ludovika zászlóaljánál tesznek látogatást szakszervezetünk vezetői, február 22-én hivatalosan is megnyitjuk ,,a 20 év 20 program" rendezvénysorozatot, február 24-én Kup lesz a helyszíne a radar alapszervezet küldöttgyülésének, február 25-én pedig a győri alapszervezeti vezető-választás lesz a program.

 

Ezt követően a 2011. március 1-jei elnökségi ülés tervezett napirendi témáit ismertették és egyeztették, majd az ügyvivők, és a képviseleti titkárok előző ügyvezetés ülés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el.

 

Az egyebekben a szociális segélyezésről, az utazási költségtérítésről, és az szja 1%-ának felajánlásáról esett szó. Az ügyvezetés legközelebb március 3-án tart munkaértekezletet. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.