2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú egyeztetések előtt

Hosz  |  2011. 02. 16., 15:50

Február 16-án folytatódnak a HM és a Hosz közötti, a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések - hangzott el az ügyvezetés február 15-i ülésén. Czövek János elnök vezette értekezleten az ügyvivők és a képviseleti titkárok mellett az Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatásszervezője is részt vett...

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során elhangzott: noha a Hosz vezetése arra számított, hogy február közepén már aláírhatjuk a várhatóan a teljes katonaállomány számára kedvező bérmegállapodást, a bértárgyalások immár két hete szünetelnek. Ugyanakkor a HM részéről arra kaptunk felkérését, hogy a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések február 16-án folytatódjanak.

Az elnök beszélt a szolnoki állománygyülés tapasztalatairól. Czövek János elmondta, hogy  szerződéses állományú katonákat elsősorban a béreik, illetményeik, illetve az érdekli, hogy noha lejárt a szerződésben rögzített szolgálati idejük, mégsem tudnak leszerelni a Magyar Honvédségtől, mint munkáltatótól.

 

Ezt követően az elmúlt időszak történéseit elevenítette fel Lippai Csaba alelnök. Beszélt az esélyegyenlőségi konferenciáról, a hódmezővásárhelyi látogatásról, a 20 év 20 program szervező bizottsági ülésekről, a miskolci nyugállományú alapszervezet évi beszámolóján történő részvételről, az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről, a szerződéses szekcióülésről, az alapítványi megbeszélésről, valamint a szolnoki szakszervezeti tájékoztatóról is.

 

Ezt követően a következő két hét programjairól egyeztettek a megjelent ügyvivők és képviseleti titkárok.

Elhangzott, hogy február 16-án folytatódnak a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések a HM és a Hosz között, február 17-én a ZMNE Ludovika zászlóaljánál tesznek látogatást szakszervezetünk vezetői, február 22-én hivatalosan is megnyitjuk ,,a 20 év 20 program" rendezvénysorozatot, február 24-én Kup lesz a helyszíne a radar alapszervezet küldöttgyülésének, február 25-én pedig a győri alapszervezeti vezető-választás lesz a program.

 

Ezt követően a 2011. március 1-jei elnökségi ülés tervezett napirendi témáit ismertették és egyeztették, majd az ügyvivők, és a képviseleti titkárok előző ügyvezetés ülés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el.

 

Az egyebekben a szociális segélyezésről, az utazási költségtérítésről, és az szja 1%-ának felajánlásáról esett szó. Az ügyvezetés legközelebb március 3-án tart munkaértekezletet. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.