2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú egyeztetések előtt

Hosz  |  2011. 02. 16., 15:50

Február 16-án folytatódnak a HM és a Hosz közötti, a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések - hangzott el az ügyvezetés február 15-i ülésén. Czövek János elnök vezette értekezleten az ügyvivők és a képviseleti titkárok mellett az Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatásszervezője is részt vett...

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során elhangzott: noha a Hosz vezetése arra számított, hogy február közepén már aláírhatjuk a várhatóan a teljes katonaállomány számára kedvező bérmegállapodást, a bértárgyalások immár két hete szünetelnek. Ugyanakkor a HM részéről arra kaptunk felkérését, hogy a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések február 16-án folytatódjanak.

Az elnök beszélt a szolnoki állománygyülés tapasztalatairól. Czövek János elmondta, hogy  szerződéses állományú katonákat elsősorban a béreik, illetményeik, illetve az érdekli, hogy noha lejárt a szerződésben rögzített szolgálati idejük, mégsem tudnak leszerelni a Magyar Honvédségtől, mint munkáltatótól.

 

Ezt követően az elmúlt időszak történéseit elevenítette fel Lippai Csaba alelnök. Beszélt az esélyegyenlőségi konferenciáról, a hódmezővásárhelyi látogatásról, a 20 év 20 program szervező bizottsági ülésekről, a miskolci nyugállományú alapszervezet évi beszámolóján történő részvételről, az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről, a szerződéses szekcióülésről, az alapítványi megbeszélésről, valamint a szolnoki szakszervezeti tájékoztatóról is.

 

Ezt követően a következő két hét programjairól egyeztettek a megjelent ügyvivők és képviseleti titkárok.

Elhangzott, hogy február 16-án folytatódnak a kétoldalú megállapodás előkészítésével kapcsolatos egyeztetések a HM és a Hosz között, február 17-én a ZMNE Ludovika zászlóaljánál tesznek látogatást szakszervezetünk vezetői, február 22-én hivatalosan is megnyitjuk ,,a 20 év 20 program" rendezvénysorozatot, február 24-én Kup lesz a helyszíne a radar alapszervezet küldöttgyülésének, február 25-én pedig a győri alapszervezeti vezető-választás lesz a program.

 

Ezt követően a 2011. március 1-jei elnökségi ülés tervezett napirendi témáit ismertették és egyeztették, majd az ügyvivők, és a képviseleti titkárok előző ügyvezetés ülés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el.

 

Az egyebekben a szociális segélyezésről, az utazási költségtérítésről, és az szja 1%-ának felajánlásáról esett szó. Az ügyvezetés legközelebb március 3-án tart munkaértekezletet. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.