2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnökségének állásfoglalása: A vártnál is rosszabb kilátásokat fújt felénk a „Széll”

Hosz  |  2011. 03. 02., 14:47

Szakszervezetünk nyomon követte a kormány március elsején bejelentett reformelképzeléseit. Álláspontunk szerint az általunk képviselt hivatásos állomány vonatkozásában a tervezett lépések lehetetlen helyzetet teremtenek a jövőbeni szolgálatellátás és a nyugellátás rendszerében. Elfogadhatatlannak tartjuk a szolgálati nyugdíj teljes megszüntetésének tervét. Tiltakozunk az ellen, hogy minden előzetes egyeztetés nélkül került a javaslat a széles társadalom elé...

A javaslat kizárólag pénzügyi szempontokra épít, nem veszi figyelembe az érintett állomány jogviszonyából adódó sajátosságokat és jelentős mértékü korlátozásokat, terheket. A vázlatos közlés eredményeként tagjaink joggal fogalmazzák meg a jövőre vonatkozó konkrét és eddig még megválaszolatlan kérdéseket, a közlés fent említett módja pedig felháborodást és elégedetlenséget váltott ki.

Noha az elképzelésekkel kapcsolatos végrehajtási szabályokat még nem láthattuk, fentiek miatt mielőbb egyeztetni szeretnénk a kormány által bejelentett „Széll Kálmán-terv” Honvédséget és az állományt érintő részleteiről.

Elvárásként jelenik meg, hogy tekintsék végre felnőttnek a katona-társadalmat, osszák meg velünk a jövőt illető elképzeléseket, esetleges gondokat és problémákat!

Javasoljuk, hogy rövid időn belül álljanak fel az e témában tárgyaló delegációk, s azonnal kezdje meg az egyeztetéseket a HM tárca a Honvédszakszervezettel.

Kezdeményezzük, hogy a soron következő tervezett ülésén a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) tüzze napirendjére és tárgyalja a kérdéskört.

Budapest, 2011. március 2-án

             A Honvédszakszervezet elnöksége nevében:                                                                                                                    

                                                                                            Czövek János elnök

                                                                                                               
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.