2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnökségének állásfoglalása: A vártnál is rosszabb kilátásokat fújt felénk a „Széll”

Hosz  |  2011. 03. 02., 14:47

Szakszervezetünk nyomon követte a kormány március elsején bejelentett reformelképzeléseit. Álláspontunk szerint az általunk képviselt hivatásos állomány vonatkozásában a tervezett lépések lehetetlen helyzetet teremtenek a jövőbeni szolgálatellátás és a nyugellátás rendszerében. Elfogadhatatlannak tartjuk a szolgálati nyugdíj teljes megszüntetésének tervét. Tiltakozunk az ellen, hogy minden előzetes egyeztetés nélkül került a javaslat a széles társadalom elé...

A javaslat kizárólag pénzügyi szempontokra épít, nem veszi figyelembe az érintett állomány jogviszonyából adódó sajátosságokat és jelentős mértékü korlátozásokat, terheket. A vázlatos közlés eredményeként tagjaink joggal fogalmazzák meg a jövőre vonatkozó konkrét és eddig még megválaszolatlan kérdéseket, a közlés fent említett módja pedig felháborodást és elégedetlenséget váltott ki.

Noha az elképzelésekkel kapcsolatos végrehajtási szabályokat még nem láthattuk, fentiek miatt mielőbb egyeztetni szeretnénk a kormány által bejelentett „Széll Kálmán-terv” Honvédséget és az állományt érintő részleteiről.

Elvárásként jelenik meg, hogy tekintsék végre felnőttnek a katona-társadalmat, osszák meg velünk a jövőt illető elképzeléseket, esetleges gondokat és problémákat!

Javasoljuk, hogy rövid időn belül álljanak fel az e témában tárgyaló delegációk, s azonnal kezdje meg az egyeztetéseket a HM tárca a Honvédszakszervezettel.

Kezdeményezzük, hogy a soron következő tervezett ülésén a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) tüzze napirendjére és tárgyalja a kérdéskört.

Budapest, 2011. március 2-án

             A Honvédszakszervezet elnöksége nevében:                                                                                                                    

                                                                                            Czövek János elnök

                                                                                                               
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.