2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnökségének állásfoglalása: A vártnál is rosszabb kilátásokat fújt felénk a „Széll”

Hosz  |  2011. 03. 02., 14:47

Szakszervezetünk nyomon követte a kormány március elsején bejelentett reformelképzeléseit. Álláspontunk szerint az általunk képviselt hivatásos állomány vonatkozásában a tervezett lépések lehetetlen helyzetet teremtenek a jövőbeni szolgálatellátás és a nyugellátás rendszerében. Elfogadhatatlannak tartjuk a szolgálati nyugdíj teljes megszüntetésének tervét. Tiltakozunk az ellen, hogy minden előzetes egyeztetés nélkül került a javaslat a széles társadalom elé...

A javaslat kizárólag pénzügyi szempontokra épít, nem veszi figyelembe az érintett állomány jogviszonyából adódó sajátosságokat és jelentős mértékü korlátozásokat, terheket. A vázlatos közlés eredményeként tagjaink joggal fogalmazzák meg a jövőre vonatkozó konkrét és eddig még megválaszolatlan kérdéseket, a közlés fent említett módja pedig felháborodást és elégedetlenséget váltott ki.

Noha az elképzelésekkel kapcsolatos végrehajtási szabályokat még nem láthattuk, fentiek miatt mielőbb egyeztetni szeretnénk a kormány által bejelentett „Széll Kálmán-terv” Honvédséget és az állományt érintő részleteiről.

Elvárásként jelenik meg, hogy tekintsék végre felnőttnek a katona-társadalmat, osszák meg velünk a jövőt illető elképzeléseket, esetleges gondokat és problémákat!

Javasoljuk, hogy rövid időn belül álljanak fel az e témában tárgyaló delegációk, s azonnal kezdje meg az egyeztetéseket a HM tárca a Honvédszakszervezettel.

Kezdeményezzük, hogy a soron következő tervezett ülésén a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) tüzze napirendjére és tárgyalja a kérdéskört.

Budapest, 2011. március 2-án

             A Honvédszakszervezet elnöksége nevében:                                                                                                                    

                                                                                            Czövek János elnök

                                                                                                               
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.