2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Széll Kálmán Terv

Hosz  |  2011. 03. 03., 17:26

A kormány reformelképzelései, vagyis a Széll Kálmán Terv katonákra vonatkozó részeiről folytattak megbeszélést szakszervezetünk ügyvezetésének tagjai. A március 3-i - ügyvivők és képviseleti titkárok részvételével megtartott - munkaértekezletet Czövek János elnök vezette...

Aktuális tájékoztató során Czövek János elnök elmondta, hogy megszületett a Széll Kálmán Tervvel kapcsolatos elnökségi állásfoglalás (megtalálható honlapunkon - a szerk.), ebben megfogalmaztuk a szolgálati nyugellátás rendszerének megszüntetésére vonatkozó tiltakozásunkat is.

Szakszervezetünk vezetője a kétszintü pályamodell bevezetéséről és az alapszervezetek által támasztott igényekről, a hatékonyabb érdekvédelmi, érdekképviseleti munkáról is beszélt. Az elnök közölte: Kértük a HÉF azonnali összehívását, az azonnali kétoldalú tárgyalások megkezdését.

Elhangzott, hogy a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vezette közigazgatási és igazságügyi tárcánál hamarosan megkezdődik a kidolgozó munka. Ezért is szükséges a más fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteivel is egyeztetni a szolgálati nyugdíj esetleges megszüntetése ügyében.

Az elképzelésekről elhangzott, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetőktől származó információkat összegezni kell, emellett a szaktárcával folyamatosan tárgyalni szükséges. Czövek János úgy fogalmazott, hogy a tárgyalásokról folyamatosan tájékoztatni kell az alapszervezeteket és a csoportokat, emellett esetlegesen szociális és pszichológiai munkára is fel kell készülnünk.

Az egyebek napirendi téma során Lippai Csaba alelnök elmondta, hogy a tervek szerint rövidesen kiadják az új üdültetési szabályzatot. Majd 2012-től már figyelembe veszik a szociális hátteret.

Ezt követően a belső tájékoztatás fontosságáról, majd az április 5-i elnökségi ülés napirendi témáiról esett szó. Az ülés végén Szendrei Zoltán tájékoztatatta a megjelenteket arról, hogy milyen munkát végzett az elmúlt hetekben a fővárosban, a közigazgatási és a logisztikai képviselet érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.