2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Széll Kálmán Terv

Hosz  |  2011. 03. 03., 17:26

A kormány reformelképzelései, vagyis a Széll Kálmán Terv katonákra vonatkozó részeiről folytattak megbeszélést szakszervezetünk ügyvezetésének tagjai. A március 3-i - ügyvivők és képviseleti titkárok részvételével megtartott - munkaértekezletet Czövek János elnök vezette...

Aktuális tájékoztató során Czövek János elnök elmondta, hogy megszületett a Széll Kálmán Tervvel kapcsolatos elnökségi állásfoglalás (megtalálható honlapunkon - a szerk.), ebben megfogalmaztuk a szolgálati nyugellátás rendszerének megszüntetésére vonatkozó tiltakozásunkat is.

Szakszervezetünk vezetője a kétszintü pályamodell bevezetéséről és az alapszervezetek által támasztott igényekről, a hatékonyabb érdekvédelmi, érdekképviseleti munkáról is beszélt. Az elnök közölte: Kértük a HÉF azonnali összehívását, az azonnali kétoldalú tárgyalások megkezdését.

Elhangzott, hogy a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vezette közigazgatási és igazságügyi tárcánál hamarosan megkezdődik a kidolgozó munka. Ezért is szükséges a más fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteivel is egyeztetni a szolgálati nyugdíj esetleges megszüntetése ügyében.

Az elképzelésekről elhangzott, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetőktől származó információkat összegezni kell, emellett a szaktárcával folyamatosan tárgyalni szükséges. Czövek János úgy fogalmazott, hogy a tárgyalásokról folyamatosan tájékoztatni kell az alapszervezeteket és a csoportokat, emellett esetlegesen szociális és pszichológiai munkára is fel kell készülnünk.

Az egyebek napirendi téma során Lippai Csaba alelnök elmondta, hogy a tervek szerint rövidesen kiadják az új üdültetési szabályzatot. Majd 2012-től már figyelembe veszik a szociális hátteret.

Ezt követően a belső tájékoztatás fontosságáról, majd az április 5-i elnökségi ülés napirendi témáiról esett szó. Az ülés végén Szendrei Zoltán tájékoztatatta a megjelenteket arról, hogy milyen munkát végzett az elmúlt hetekben a fővárosban, a közigazgatási és a logisztikai képviselet érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.