2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Széll Kálmán Terv

Hosz  |  2011. 03. 03., 17:26

A kormány reformelképzelései, vagyis a Széll Kálmán Terv katonákra vonatkozó részeiről folytattak megbeszélést szakszervezetünk ügyvezetésének tagjai. A március 3-i - ügyvivők és képviseleti titkárok részvételével megtartott - munkaértekezletet Czövek János elnök vezette...

Aktuális tájékoztató során Czövek János elnök elmondta, hogy megszületett a Széll Kálmán Tervvel kapcsolatos elnökségi állásfoglalás (megtalálható honlapunkon - a szerk.), ebben megfogalmaztuk a szolgálati nyugellátás rendszerének megszüntetésére vonatkozó tiltakozásunkat is.

Szakszervezetünk vezetője a kétszintü pályamodell bevezetéséről és az alapszervezetek által támasztott igényekről, a hatékonyabb érdekvédelmi, érdekképviseleti munkáról is beszélt. Az elnök közölte: Kértük a HÉF azonnali összehívását, az azonnali kétoldalú tárgyalások megkezdését.

Elhangzott, hogy a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vezette közigazgatási és igazságügyi tárcánál hamarosan megkezdődik a kidolgozó munka. Ezért is szükséges a más fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteivel is egyeztetni a szolgálati nyugdíj esetleges megszüntetése ügyében.

Az elképzelésekről elhangzott, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetőktől származó információkat összegezni kell, emellett a szaktárcával folyamatosan tárgyalni szükséges. Czövek János úgy fogalmazott, hogy a tárgyalásokról folyamatosan tájékoztatni kell az alapszervezeteket és a csoportokat, emellett esetlegesen szociális és pszichológiai munkára is fel kell készülnünk.

Az egyebek napirendi téma során Lippai Csaba alelnök elmondta, hogy a tervek szerint rövidesen kiadják az új üdültetési szabályzatot. Majd 2012-től már figyelembe veszik a szociális hátteret.

Ezt követően a belső tájékoztatás fontosságáról, majd az április 5-i elnökségi ülés napirendi témáiról esett szó. Az ülés végén Szendrei Zoltán tájékoztatatta a megjelenteket arról, hogy milyen munkát végzett az elmúlt hetekben a fővárosban, a közigazgatási és a logisztikai képviselet érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.