2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Széll Kálmán Terv

Hosz  |  2011. 03. 03., 17:26

A kormány reformelképzelései, vagyis a Széll Kálmán Terv katonákra vonatkozó részeiről folytattak megbeszélést szakszervezetünk ügyvezetésének tagjai. A március 3-i - ügyvivők és képviseleti titkárok részvételével megtartott - munkaértekezletet Czövek János elnök vezette...

Aktuális tájékoztató során Czövek János elnök elmondta, hogy megszületett a Széll Kálmán Tervvel kapcsolatos elnökségi állásfoglalás (megtalálható honlapunkon - a szerk.), ebben megfogalmaztuk a szolgálati nyugellátás rendszerének megszüntetésére vonatkozó tiltakozásunkat is.

Szakszervezetünk vezetője a kétszintü pályamodell bevezetéséről és az alapszervezetek által támasztott igényekről, a hatékonyabb érdekvédelmi, érdekképviseleti munkáról is beszélt. Az elnök közölte: Kértük a HÉF azonnali összehívását, az azonnali kétoldalú tárgyalások megkezdését.

Elhangzott, hogy a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vezette közigazgatási és igazságügyi tárcánál hamarosan megkezdődik a kidolgozó munka. Ezért is szükséges a más fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteivel is egyeztetni a szolgálati nyugdíj esetleges megszüntetése ügyében.

Az elképzelésekről elhangzott, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetőktől származó információkat összegezni kell, emellett a szaktárcával folyamatosan tárgyalni szükséges. Czövek János úgy fogalmazott, hogy a tárgyalásokról folyamatosan tájékoztatni kell az alapszervezeteket és a csoportokat, emellett esetlegesen szociális és pszichológiai munkára is fel kell készülnünk.

Az egyebek napirendi téma során Lippai Csaba alelnök elmondta, hogy a tervek szerint rövidesen kiadják az új üdültetési szabályzatot. Majd 2012-től már figyelembe veszik a szociális hátteret.

Ezt követően a belső tájékoztatás fontosságáról, majd az április 5-i elnökségi ülés napirendi témáiról esett szó. Az ülés végén Szendrei Zoltán tájékoztatatta a megjelenteket arról, hogy milyen munkát végzett az elmúlt hetekben a fővárosban, a közigazgatási és a logisztikai képviselet érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.