2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kónya Péter: április 16-án demonstrálunk

Hosz  |  2011. 03. 28., 13:14

A március 28-i FRDÉSZ sajtótájékoztató elején megtudtuk, hogy a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma (RÉF) 2011. március 25-i Belügyminisztériumban megtartott ülésén Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta az érdekképviseleti szervezetek vezetőit a Széll Kálmán tervben meghatározott szolgálati nyugdíjrendszert érintő kormányzati elképzelésekről. Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: Az ülést követően a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének 7 tagszervezete (Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Érdekvédelmi Szövetsége, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, Honvédszakszervezet, Nemzetbiztonsági Dolgozók Érdekképviseleti Szervezete, Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete) Demonstrációs Bizottságot alakított és több napos demonstrációs akciósorozatról döntött a ,,Hivatásunk Védelmében” elnevezéssel...

A követelésekről, a demonstrációk konkrét helyszínéről és időpontjáról, az FRDÉSZ Demonstrációs Bizottsága, valamint az FRDÉSZ-en kívüli, csatlakozó rendőrszakszervezetek képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak.

Az FRDÉSZ Székházban március 28-án elhangzott: nagyon sok hibás, illetve csúsztatott információ jelent meg az elmúlt időszakban a sajtóban, a szolgálati nyugdíj intézményrendszerével kapcsolatban.

Fentiek miatt az FRDÉSZ elnöke pontosította azokat az információkat, amelyek a szolgálati nyugállományba vonulás feltételeiről szólnak.

Az elmúlt időszakban elvesztett, korábbi járandóságok felsorolása után Kónya Péter azt is hozzátette, hogy április 16-án a szféra minden képviselője tiltakozni fog az utolsó ,,privilégium”, a szolgálati nyugdíj megtartása mellett. Ezt követően az április 9-i ETUC demonstráción történő megjelenésről, majd a tematikus napokról és a tiltakozás csúcspontjáról, az április 16-i nap tervezett lefolyásáról tájékoztatott.

A sajtótájékoztató végén a legfontosabb követeléseket ismertette a demonstrációs bizottság vezetője, majd kiemelte, hogy nem ultimátumot akarunk adni a kormánynak, hanem a tárgyalások folytatása mellett vagyunk. Az egyeztetések egyébként – a belügyminiszter részvételével – április 5-én folytatódnak.

Készek vagyunk szünet nélkül demonstrálni egészen addig, amíg megállapodás nem születik – fejezte be gondolatait Kónya Péter.

A sajtótájékoztató végén az írott és az elektronikus sajtó képviselőinek kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti vezetők.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.