2017. 11. 25. szombat
Katalin
: 312 Ft   : 263 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kónya Péter: április 16-án demonstrálunk

Hosz  |  2011. 03. 28., 13:14

A március 28-i FRDÉSZ sajtótájékoztató elején megtudtuk, hogy a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma (RÉF) 2011. március 25-i Belügyminisztériumban megtartott ülésén Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta az érdekképviseleti szervezetek vezetőit a Széll Kálmán tervben meghatározott szolgálati nyugdíjrendszert érintő kormányzati elképzelésekről. Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: Az ülést követően a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének 7 tagszervezete (Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Érdekvédelmi Szövetsége, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, Honvédszakszervezet, Nemzetbiztonsági Dolgozók Érdekképviseleti Szervezete, Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete) Demonstrációs Bizottságot alakított és több napos demonstrációs akciósorozatról döntött a ,,Hivatásunk Védelmében” elnevezéssel...

A követelésekről, a demonstrációk konkrét helyszínéről és időpontjáról, az FRDÉSZ Demonstrációs Bizottsága, valamint az FRDÉSZ-en kívüli, csatlakozó rendőrszakszervezetek képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak.

Az FRDÉSZ Székházban március 28-án elhangzott: nagyon sok hibás, illetve csúsztatott információ jelent meg az elmúlt időszakban a sajtóban, a szolgálati nyugdíj intézményrendszerével kapcsolatban.

Fentiek miatt az FRDÉSZ elnöke pontosította azokat az információkat, amelyek a szolgálati nyugállományba vonulás feltételeiről szólnak.

Az elmúlt időszakban elvesztett, korábbi járandóságok felsorolása után Kónya Péter azt is hozzátette, hogy április 16-án a szféra minden képviselője tiltakozni fog az utolsó ,,privilégium”, a szolgálati nyugdíj megtartása mellett. Ezt követően az április 9-i ETUC demonstráción történő megjelenésről, majd a tematikus napokról és a tiltakozás csúcspontjáról, az április 16-i nap tervezett lefolyásáról tájékoztatott.

A sajtótájékoztató végén a legfontosabb követeléseket ismertette a demonstrációs bizottság vezetője, majd kiemelte, hogy nem ultimátumot akarunk adni a kormánynak, hanem a tárgyalások folytatása mellett vagyunk. Az egyeztetések egyébként – a belügyminiszter részvételével – április 5-én folytatódnak.

Készek vagyunk szünet nélkül demonstrálni egészen addig, amíg megállapodás nem születik – fejezte be gondolatait Kónya Péter.

A sajtótájékoztató végén az írott és az elektronikus sajtó képviselőinek kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti vezetők.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Idén első alkalommal vehetett részt európai csapat is a NASA által évente megrendezésre kerülő Design Challenge repülőgép tervezői versenyen.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.