2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kónya Péter: április 16-án demonstrálunk

Hosz  |  2011. 03. 28., 13:14

A március 28-i FRDÉSZ sajtótájékoztató elején megtudtuk, hogy a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma (RÉF) 2011. március 25-i Belügyminisztériumban megtartott ülésén Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta az érdekképviseleti szervezetek vezetőit a Széll Kálmán tervben meghatározott szolgálati nyugdíjrendszert érintő kormányzati elképzelésekről. Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: Az ülést követően a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének 7 tagszervezete (Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Érdekvédelmi Szövetsége, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, Honvédszakszervezet, Nemzetbiztonsági Dolgozók Érdekképviseleti Szervezete, Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete) Demonstrációs Bizottságot alakított és több napos demonstrációs akciósorozatról döntött a ,,Hivatásunk Védelmében” elnevezéssel...

A követelésekről, a demonstrációk konkrét helyszínéről és időpontjáról, az FRDÉSZ Demonstrációs Bizottsága, valamint az FRDÉSZ-en kívüli, csatlakozó rendőrszakszervezetek képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak.

Az FRDÉSZ Székházban március 28-án elhangzott: nagyon sok hibás, illetve csúsztatott információ jelent meg az elmúlt időszakban a sajtóban, a szolgálati nyugdíj intézményrendszerével kapcsolatban.

Fentiek miatt az FRDÉSZ elnöke pontosította azokat az információkat, amelyek a szolgálati nyugállományba vonulás feltételeiről szólnak.

Az elmúlt időszakban elvesztett, korábbi járandóságok felsorolása után Kónya Péter azt is hozzátette, hogy április 16-án a szféra minden képviselője tiltakozni fog az utolsó ,,privilégium”, a szolgálati nyugdíj megtartása mellett. Ezt követően az április 9-i ETUC demonstráción történő megjelenésről, majd a tematikus napokról és a tiltakozás csúcspontjáról, az április 16-i nap tervezett lefolyásáról tájékoztatott.

A sajtótájékoztató végén a legfontosabb követeléseket ismertette a demonstrációs bizottság vezetője, majd kiemelte, hogy nem ultimátumot akarunk adni a kormánynak, hanem a tárgyalások folytatása mellett vagyunk. Az egyeztetések egyébként – a belügyminiszter részvételével – április 5-én folytatódnak.

Készek vagyunk szünet nélkül demonstrálni egészen addig, amíg megállapodás nem születik – fejezte be gondolatait Kónya Péter.

A sajtótájékoztató végén az írott és az elektronikus sajtó képviselőinek kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti vezetők.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.