2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kónya Péter: április 16-án demonstrálunk

Hosz  |  2011. 03. 28., 13:14

A március 28-i FRDÉSZ sajtótájékoztató elején megtudtuk, hogy a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma (RÉF) 2011. március 25-i Belügyminisztériumban megtartott ülésén Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta az érdekképviseleti szervezetek vezetőit a Széll Kálmán tervben meghatározott szolgálati nyugdíjrendszert érintő kormányzati elképzelésekről. Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: Az ülést követően a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének 7 tagszervezete (Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Érdekvédelmi Szövetsége, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, Honvédszakszervezet, Nemzetbiztonsági Dolgozók Érdekképviseleti Szervezete, Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete) Demonstrációs Bizottságot alakított és több napos demonstrációs akciósorozatról döntött a ,,Hivatásunk Védelmében” elnevezéssel...

A követelésekről, a demonstrációk konkrét helyszínéről és időpontjáról, az FRDÉSZ Demonstrációs Bizottsága, valamint az FRDÉSZ-en kívüli, csatlakozó rendőrszakszervezetek képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak.

Az FRDÉSZ Székházban március 28-án elhangzott: nagyon sok hibás, illetve csúsztatott információ jelent meg az elmúlt időszakban a sajtóban, a szolgálati nyugdíj intézményrendszerével kapcsolatban.

Fentiek miatt az FRDÉSZ elnöke pontosította azokat az információkat, amelyek a szolgálati nyugállományba vonulás feltételeiről szólnak.

Az elmúlt időszakban elvesztett, korábbi járandóságok felsorolása után Kónya Péter azt is hozzátette, hogy április 16-án a szféra minden képviselője tiltakozni fog az utolsó ,,privilégium”, a szolgálati nyugdíj megtartása mellett. Ezt követően az április 9-i ETUC demonstráción történő megjelenésről, majd a tematikus napokról és a tiltakozás csúcspontjáról, az április 16-i nap tervezett lefolyásáról tájékoztatott.

A sajtótájékoztató végén a legfontosabb követeléseket ismertette a demonstrációs bizottság vezetője, majd kiemelte, hogy nem ultimátumot akarunk adni a kormánynak, hanem a tárgyalások folytatása mellett vagyunk. Az egyeztetések egyébként – a belügyminiszter részvételével – április 5-én folytatódnak.

Készek vagyunk szünet nélkül demonstrálni egészen addig, amíg megállapodás nem születik – fejezte be gondolatait Kónya Péter.

A sajtótájékoztató végén az írott és az elektronikus sajtó képviselőinek kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti vezetők.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.