2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kónya Péter: április 16-án demonstrálunk

Hosz  |  2011. 03. 28., 13:14

A március 28-i FRDÉSZ sajtótájékoztató elején megtudtuk, hogy a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma (RÉF) 2011. március 25-i Belügyminisztériumban megtartott ülésén Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta az érdekképviseleti szervezetek vezetőit a Széll Kálmán tervben meghatározott szolgálati nyugdíjrendszert érintő kormányzati elképzelésekről. Kónya Péter FRDÉSZ elnök elmondta: Az ülést követően a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének 7 tagszervezete (Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Érdekvédelmi Szövetsége, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, Honvédszakszervezet, Nemzetbiztonsági Dolgozók Érdekképviseleti Szervezete, Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete) Demonstrációs Bizottságot alakított és több napos demonstrációs akciósorozatról döntött a ,,Hivatásunk Védelmében” elnevezéssel...

A követelésekről, a demonstrációk konkrét helyszínéről és időpontjáról, az FRDÉSZ Demonstrációs Bizottsága, valamint az FRDÉSZ-en kívüli, csatlakozó rendőrszakszervezetek képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak.

Az FRDÉSZ Székházban március 28-án elhangzott: nagyon sok hibás, illetve csúsztatott információ jelent meg az elmúlt időszakban a sajtóban, a szolgálati nyugdíj intézményrendszerével kapcsolatban.

Fentiek miatt az FRDÉSZ elnöke pontosította azokat az információkat, amelyek a szolgálati nyugállományba vonulás feltételeiről szólnak.

Az elmúlt időszakban elvesztett, korábbi járandóságok felsorolása után Kónya Péter azt is hozzátette, hogy április 16-án a szféra minden képviselője tiltakozni fog az utolsó ,,privilégium”, a szolgálati nyugdíj megtartása mellett. Ezt követően az április 9-i ETUC demonstráción történő megjelenésről, majd a tematikus napokról és a tiltakozás csúcspontjáról, az április 16-i nap tervezett lefolyásáról tájékoztatott.

A sajtótájékoztató végén a legfontosabb követeléseket ismertette a demonstrációs bizottság vezetője, majd kiemelte, hogy nem ultimátumot akarunk adni a kormánynak, hanem a tárgyalások folytatása mellett vagyunk. Az egyeztetések egyébként – a belügyminiszter részvételével – április 5-én folytatódnak.

Készek vagyunk szünet nélkül demonstrálni egészen addig, amíg megállapodás nem születik – fejezte be gondolatait Kónya Péter.

A sajtótájékoztató végén az írott és az elektronikus sajtó képviselőinek kérdéseire válaszoltak a szakszervezeti vezetők.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.