2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

John Monks: a legfontosabb, hogy megvédjük a béreket és a munkahelyeket!

Hosz  |  2011. 04. 08., 17:44

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) által szervezett - várhatóan huszonegy ország polgárai részvételével lebonyolítandó - demonstráció előtti napon, az ETUC főtitkára és a hat magyar szakszervezeti konföderáció elnökei közös sajtótájékoztatót tartottak Budapesten. Április 8-án John Monks, az ETUC főtitkára kijelentette: jó, vidám, optimista, de eltökélt európai demonstráció lesz Budapesten... 

A sajtótájékoztató elején az ETUC főtitkára megfogalmazta: meg kell tudnunk, hogy az EU pénzügyminisztereinek döntései milyen hatással lesznek az európai bérekre! A legtöbb európai országban - talán csak Hollandiát és Ausztriát lehet megemlíteni kívételként - már most lefelé nyomják a béreket. A mostani időszak egy olyan verseny kezdete, melynek az a célja, hogy eldöntse, ki lesz a legolcsóbb Európában.

John Monks kiemelte: mivel az EU intézkedései szigorúak, megszorítóak és defláció jellegüek, ezért az ETUC azt üzeni: enyhítsék a nyomást Írországban, Görögországban és Portugáliában. Segítő kézre van szükség, nem pedig ökölsújtásra. Az EU hasson oda az adóparadicsomokra! Vállaljanak tisztességes adózást a gazdagok is! Meg kell védenünk a tisztességes béreket és a munkahelyek biztonságát! A szociális párbeszéd modell kell, hogy legyen!

John Monks a fenti üzeneteket ma átadta Orbán Viktor miniszterelnöknek, mint az EU soros elnöki tisztét betöltő Magyarország kormányfőjének is.

A sajtótájékoztatón valamennyi magyar konföderáció vezetője elmondta, miért lesznek ott az általuk képviseltek az április 9-i ETUC demonstráción.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.