2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

John Monks: a legfontosabb, hogy megvédjük a béreket és a munkahelyeket!

Hosz  |  2011. 04. 08., 17:44

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) által szervezett - várhatóan huszonegy ország polgárai részvételével lebonyolítandó - demonstráció előtti napon, az ETUC főtitkára és a hat magyar szakszervezeti konföderáció elnökei közös sajtótájékoztatót tartottak Budapesten. Április 8-án John Monks, az ETUC főtitkára kijelentette: jó, vidám, optimista, de eltökélt európai demonstráció lesz Budapesten... 

A sajtótájékoztató elején az ETUC főtitkára megfogalmazta: meg kell tudnunk, hogy az EU pénzügyminisztereinek döntései milyen hatással lesznek az európai bérekre! A legtöbb európai országban - talán csak Hollandiát és Ausztriát lehet megemlíteni kívételként - már most lefelé nyomják a béreket. A mostani időszak egy olyan verseny kezdete, melynek az a célja, hogy eldöntse, ki lesz a legolcsóbb Európában.

John Monks kiemelte: mivel az EU intézkedései szigorúak, megszorítóak és defláció jellegüek, ezért az ETUC azt üzeni: enyhítsék a nyomást Írországban, Görögországban és Portugáliában. Segítő kézre van szükség, nem pedig ökölsújtásra. Az EU hasson oda az adóparadicsomokra! Vállaljanak tisztességes adózást a gazdagok is! Meg kell védenünk a tisztességes béreket és a munkahelyek biztonságát! A szociális párbeszéd modell kell, hogy legyen!

John Monks a fenti üzeneteket ma átadta Orbán Viktor miniszterelnöknek, mint az EU soros elnöki tisztét betöltő Magyarország kormányfőjének is.

A sajtótájékoztatón valamennyi magyar konföderáció vezetője elmondta, miért lesznek ott az általuk képviseltek az április 9-i ETUC demonstráción.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.