2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtószemle az április 9-i demonstrációról

Hosz  |  2011. 04. 11., 13:09

Az április 9-i összeurópai demonstráción megjelent az Euromil küldöttsége is. A Magyar Távirati Iroda (MTI) honvédelmi tudósítója interjút is készített az Euromil elnökével. Az alábbiakban ezt olvashatják...

A védelmi kiadások megnyirbálása, a kedvezményes nyugdíjrendszer elleni támadás Európa más országaiban is problémát okoz, de a legsúlyosabban a magyar katonákat érinti - hangsúlyozta Emmanuel Jacob, az Euromil (Katonaszövetségek Európai Szervezete) elnöke szombaton Budapesten az MTI-nek.

Az elnök a Honvédszakszervezettel (Hosz) közösen tartott demonstráció előtt az MTI-nek elmondta: a problémákat súlyosbítják az elmaradt illetményemelés és a költségvetést érintő megvonások.

Pillanatnyilag az is gondot okoz, hogy Európában számtalan nyugdíjrendszer létezik, viszont abban megegyeznek, hogy egyöntetüen csökken az erre fordított forrás - mondta.

A demonstráción a szervezet elnöksége jelent meg. Az Euromil  37 tagszervezettel rendelkezik, összesen mintegy félmillió tagja van.

A demonstráció előtt Czövek János, a Hosz elnöke elmondta: elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a nyugdíjrendszer változtatásával megmaradjanak azok a lehetőségek, amivel képesek ellátni a hivatásukat.

A jelenlegi kormányzati elképzelések azzal fenyegetnek, hogy a katonák kilépnek a honvédségből az egyre kedvezőtlenebb feltételek miatt - füzte hozzá.

Az érdekképviselet tárgyalásra szeretné bírni a döntéshozókat - mondta a szervezet elnöke.

MTI 2011. április 9.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.