2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Becsüljük meg őket, mert rájuk mindig számíthatunk

Hosz  |  2011. 04. 19., 08:06

A Magyar Gyorsulási Szövetség támogatja a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének azon törekvését, hogy kiáll a fegyveres és rendvédelmi dolgozók érdekeinek, társadalmi megbecsülésének védelme érdekében.

Megérdemlik megbecsülésünket, melyet a már részükre megküldött támogató levélen kívül azzal kívánunk kifejezni, hogy részt veszünk megmozdulásukon.

Szervezetünknek az alapszabályban a  sportfeladatokon felül felvállalt katasztrófa-elhárítási feladat ellátása során napi kapcsolata van a rendvédelmi szervekkel. Sokan dolgoztunk együtt velük árvizeknél, rendkívüli hóhelyzetben, baleseteknél, és mi igaziból megtapasztaltuk, hogy szinte minden esetben erőn felül teljesítenek, az állampolgárok életének, vagyonának megóvása, mentése érdekében, még ha az az életük, vagy egészségük kockára tételével jár is. 

Kifejezetten látható és érzékelhető volt ez a vörösiszap katasztrófánál, ahol az első napokban a tüzoltókat a megfelelő védőfelszerelés nélkül vezényelték bele a maró lúgba, a rendőrök védőfelszerelés nélkül látták el a szolgálatot az elöntött településeken, és ennek ellenére ők szó nélkül mentették az embereket, a megmaradt értékeket, vigyázták a közrendet. Napokon keresztül dolgoztak együtt Katasztrófavédelmi Munkacsoportunk tagjai Devecserben a kivezényelt katonákkal, tüzoltókkal, rendőrökkel, így munkabírásukról, elhivatottságukról, pszichikai teherbírásukról közvetlenül győződhettünk meg.  

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a jelenkori Magyarországon kevés az olyan munkahely, ahol nem alulfizetettek a dolgozók, ezért úgy gondoljuk, ha már a fegyveres és rendvédelmi dolgozók is az alulfizetettek körébe tartoznak, akkor részükről normális elvárás a társadalom felé, hogy munkájukat legalább erkölcsileg elismerjék, megbecsüljék. Az erkölcsi elismerés legalapvetőbb kinyilvánítása -véleményünk szerint- az, hogy a Magyar Állam fejezze ki számukra a társadalom megbecsülését úgy, hogy nyugállományba vonulásukhoz korkedvezményt biztosít, illetve nem veszi azt el tőlük.  

E minimális társadalmi elismerés, megbecsülés megtartása érdekében vonulnak utcára a fegyveres és rendvédelmi dolgozók április 16.-án.

Úgy gondoljuk, ha a civil szféra nem áll ki mellettük, akkor annak csak az lehet az üzenete feléjük, hogy a társadalom igényt tart ugyan a hivatástudatukra, az önfeláldozásukra, de nem becsüli őket semmire.

Forrás: www.mgysz.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.