2017. 11. 24. péntek
Emma
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Becsüljük meg őket, mert rájuk mindig számíthatunk

Hosz  |  2011. 04. 19., 08:06

A Magyar Gyorsulási Szövetség támogatja a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének azon törekvését, hogy kiáll a fegyveres és rendvédelmi dolgozók érdekeinek, társadalmi megbecsülésének védelme érdekében.

Megérdemlik megbecsülésünket, melyet a már részükre megküldött támogató levélen kívül azzal kívánunk kifejezni, hogy részt veszünk megmozdulásukon.

Szervezetünknek az alapszabályban a  sportfeladatokon felül felvállalt katasztrófa-elhárítási feladat ellátása során napi kapcsolata van a rendvédelmi szervekkel. Sokan dolgoztunk együtt velük árvizeknél, rendkívüli hóhelyzetben, baleseteknél, és mi igaziból megtapasztaltuk, hogy szinte minden esetben erőn felül teljesítenek, az állampolgárok életének, vagyonának megóvása, mentése érdekében, még ha az az életük, vagy egészségük kockára tételével jár is. 

Kifejezetten látható és érzékelhető volt ez a vörösiszap katasztrófánál, ahol az első napokban a tüzoltókat a megfelelő védőfelszerelés nélkül vezényelték bele a maró lúgba, a rendőrök védőfelszerelés nélkül látták el a szolgálatot az elöntött településeken, és ennek ellenére ők szó nélkül mentették az embereket, a megmaradt értékeket, vigyázták a közrendet. Napokon keresztül dolgoztak együtt Katasztrófavédelmi Munkacsoportunk tagjai Devecserben a kivezényelt katonákkal, tüzoltókkal, rendőrökkel, így munkabírásukról, elhivatottságukról, pszichikai teherbírásukról közvetlenül győződhettünk meg.  

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a jelenkori Magyarországon kevés az olyan munkahely, ahol nem alulfizetettek a dolgozók, ezért úgy gondoljuk, ha már a fegyveres és rendvédelmi dolgozók is az alulfizetettek körébe tartoznak, akkor részükről normális elvárás a társadalom felé, hogy munkájukat legalább erkölcsileg elismerjék, megbecsüljék. Az erkölcsi elismerés legalapvetőbb kinyilvánítása -véleményünk szerint- az, hogy a Magyar Állam fejezze ki számukra a társadalom megbecsülését úgy, hogy nyugállományba vonulásukhoz korkedvezményt biztosít, illetve nem veszi azt el tőlük.  

E minimális társadalmi elismerés, megbecsülés megtartása érdekében vonulnak utcára a fegyveres és rendvédelmi dolgozók április 16.-án.

Úgy gondoljuk, ha a civil szféra nem áll ki mellettük, akkor annak csak az lehet az üzenete feléjük, hogy a társadalom igényt tart ugyan a hivatástudatukra, az önfeláldozásukra, de nem becsüli őket semmire.

Forrás: www.mgysz.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokan kétkedve fogadták az elmúlt időszakban egyre gyakrabban felbukkanó hírt, mely szerint több évnyi üresjárat után ismét feltámadhat a magyar harci helikopteres képesség a korábban leállított Mi-24-es flotta néhány példányának nagyjavításával.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.