2023. 12. 10.
Judit
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy vak a menet elején

Hosz  |  2011. 05. 09., 08:54

A jó ügy mellett állunk, ezek az emberek megérdemlik a segítséget – ez járt a fejemben, amikor a május 6-ai demonstráción vonultam. Egy vak a rendvédelmi dolgozók menetének elején.

A Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom részt vett a Kossuth téren a rendvédelmi dolgozók tiltakozó demonstrációján. A menet elején haladtunk át a Belvároson. A parlament előtti téren rengetegen voltak tüzoltók, rendőrök, katonák, börtönőrök, mentősök, közterület-felügyelők és civil szerveződések képviselői. Érezni lehetett az óriási feszültséget, viszont amikor valakivel megálltunk beszélgetni, dühét a háttérbe lökve, emberi hangon válaszolt kérdéseinkre. A sok ezer jelenlévő feszültségét az összetartás ereje múlta felül.

Az ország kisseb nagyobb településeiről érkeztek, akiket hivatásuk köt össze, ezért úgy beszélgettek egymással, mintha napi személyes kapcsolatban lennének. Megérkezésünk híre gyorsan terjedt közöttük. Sokakkal kezet fogtunk, sokan megköszönték, hogy eljöttünk. Fantasztikus érzés volt, hogy elsősorban emberként és támogatóként tekintettek ránk, és nem úgy, mint fogyatékkal élő turistákra, akik éppen odatévedtek.

Közben megérkeztek a térre a több mint kettőszáz motorral és gépkocsival demonstrálók. Hatalmas üdvrivalgás fogadta őket.

A Kossuth téri menet indulásakor a szervezők megkértek minket, hogy álljunk a menet elejére. Megtisztelő volt, hogy többedmagammal én vezethettem a sok ezer felvonulót. Kónya Péter, a Demonstrációs Bizottság vezetője a Belügyminisztérium épületénél odalépett hozzám, és a fülsiketítő zajban megköszönte, hogy eljöttünk, mellettük vagyunk.

A demonstrálók átérezték annak erejét, hogy a LÁJM maroknyi csapata mellettük áll és támogatja ügyüket.

Hogy miért támogatjuk a rendvédelmi dolgozókat?

- Ezek az emberek nap mint nap úgy jönnek el családjaiktól, hogy nem biztos, hogy este hazatérnek hozzájuk!

- Ezek az emberek az életüket kockáztatják értünk munkájuk során!

- A tüzoltók akkor mennek be házainkba, amikor mi kimenekülünk!

- A rendőrök és tüzoltók baleseteknél sokszor olyat látnak, amit egy hétköznapi ember még elgondolni sem tud!

- A börtönőrök olyan bünözőkkel vannak egy épületben, akik a társadalomra veszélyt jelentenek!

Sorolhatnánk a mellettük szóló érveket. Támogatjuk, hogy a nyugdíjkorhatár-emelés ne érintse a nagy fizikai és pszichikai terhelés alatt dolgozó rendvédelmi dolgozókat. Sikeres tárgyalást kívánunk hétfőre!

Czikora RóbertLátássérült Állampolgárok Jogaiért MozgalomFotók megtekinthetők: http://munkahelykell.blog.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.