2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb demonstráció: Összefogás a Magyar Egészségügyért

Hosz  |  2011. 05. 11., 11:17

Az egészségügy helyzete mindenki számára ismert. Nincs elég gyógyszer, nincs elég orvos, nincs elég ápoló. Nincs, nincs, nincs, és ennek mindenki érzi a súlyát. Elég volt az érdektelenségi képviselőinkből, akik kényelmes bőrfotelből asszisztáltak a magyar egészségügy leépüléséhez. Mi azt mondjuk, most volt elég! Május 12-én, az Ápolók Nemzetközi Napján folytatódott a közszféra összefogása!  Arra kértünk minden, a közszférában dolgozó munkavállalót, hogy csatlakozzon hozzánk és jelenlétével fejezze ki: egyszer s mindenkorra, elég volt a minket sújtó intézkedésekből! Május 12 bizonyíték volt arra, hogy nem engedjük sem most, sem a jövőben, hogy az állami szektor különböző szereplőit egymás ellen fordítsák! Ahogy most, úgy a jövőben is kiállunk egymásért, egymás mellett, értetek...

Ezen a napon emlékeznek Florence Nightingale brit ápolónő születésnapjára, aki a krimi háborúban önkéntes ápolónőket toborzott, megmentve sok katona életét. Emellett ápolónőképzőt is szervezett.

A tiltakozó demonstrációt egyébként a Kossuth téren tartották. Kalász Krisztina és Kis Erika ápolónő megelégelve az egészségügyben uralkodó helyzetet és a középkádereket  sújtó alacsony béreket, valamint az ágazati szakszervezet tétlenségét tiltakozó demonstrációt szervezett.

A május 12-i eseményen szenvedélyes felszólalásokban  követelték jobb megbecsülést és legalább 90% béremelést. A tiltakozókhoz szolidaritásból csatlakoztak a büntetés-végrehajtás, valamint a tüzoltók szakszervezeti aktivistái, mellettük Kónya Péter FRDÉSZ elnök is jelen volt.

A demonstráció végén a felolvasott petíciójukat átadták a szaktárca képviselőjének.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.