2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb demonstráció: Összefogás a Magyar Egészségügyért

Hosz  |  2011. 05. 11., 11:17

Az egészségügy helyzete mindenki számára ismert. Nincs elég gyógyszer, nincs elég orvos, nincs elég ápoló. Nincs, nincs, nincs, és ennek mindenki érzi a súlyát. Elég volt az érdektelenségi képviselőinkből, akik kényelmes bőrfotelből asszisztáltak a magyar egészségügy leépüléséhez. Mi azt mondjuk, most volt elég! Május 12-én, az Ápolók Nemzetközi Napján folytatódott a közszféra összefogása!  Arra kértünk minden, a közszférában dolgozó munkavállalót, hogy csatlakozzon hozzánk és jelenlétével fejezze ki: egyszer s mindenkorra, elég volt a minket sújtó intézkedésekből! Május 12 bizonyíték volt arra, hogy nem engedjük sem most, sem a jövőben, hogy az állami szektor különböző szereplőit egymás ellen fordítsák! Ahogy most, úgy a jövőben is kiállunk egymásért, egymás mellett, értetek...

Ezen a napon emlékeznek Florence Nightingale brit ápolónő születésnapjára, aki a krimi háborúban önkéntes ápolónőket toborzott, megmentve sok katona életét. Emellett ápolónőképzőt is szervezett.

A tiltakozó demonstrációt egyébként a Kossuth téren tartották. Kalász Krisztina és Kis Erika ápolónő megelégelve az egészségügyben uralkodó helyzetet és a középkádereket  sújtó alacsony béreket, valamint az ágazati szakszervezet tétlenségét tiltakozó demonstrációt szervezett.

A május 12-i eseményen szenvedélyes felszólalásokban  követelték jobb megbecsülést és legalább 90% béremelést. A tiltakozókhoz szolidaritásból csatlakoztak a büntetés-végrehajtás, valamint a tüzoltók szakszervezeti aktivistái, mellettük Kónya Péter FRDÉSZ elnök is jelen volt.

A demonstráció végén a felolvasott petíciójukat átadták a szaktárca képviselőjének.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.