2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb demonstráció: Összefogás a Magyar Egészségügyért

Hosz  |  2011. 05. 11., 11:17

Az egészségügy helyzete mindenki számára ismert. Nincs elég gyógyszer, nincs elég orvos, nincs elég ápoló. Nincs, nincs, nincs, és ennek mindenki érzi a súlyát. Elég volt az érdektelenségi képviselőinkből, akik kényelmes bőrfotelből asszisztáltak a magyar egészségügy leépüléséhez. Mi azt mondjuk, most volt elég! Május 12-én, az Ápolók Nemzetközi Napján folytatódott a közszféra összefogása!  Arra kértünk minden, a közszférában dolgozó munkavállalót, hogy csatlakozzon hozzánk és jelenlétével fejezze ki: egyszer s mindenkorra, elég volt a minket sújtó intézkedésekből! Május 12 bizonyíték volt arra, hogy nem engedjük sem most, sem a jövőben, hogy az állami szektor különböző szereplőit egymás ellen fordítsák! Ahogy most, úgy a jövőben is kiállunk egymásért, egymás mellett, értetek...

Ezen a napon emlékeznek Florence Nightingale brit ápolónő születésnapjára, aki a krimi háborúban önkéntes ápolónőket toborzott, megmentve sok katona életét. Emellett ápolónőképzőt is szervezett.

A tiltakozó demonstrációt egyébként a Kossuth téren tartották. Kalász Krisztina és Kis Erika ápolónő megelégelve az egészségügyben uralkodó helyzetet és a középkádereket  sújtó alacsony béreket, valamint az ágazati szakszervezet tétlenségét tiltakozó demonstrációt szervezett.

A május 12-i eseményen szenvedélyes felszólalásokban  követelték jobb megbecsülést és legalább 90% béremelést. A tiltakozókhoz szolidaritásból csatlakoztak a büntetés-végrehajtás, valamint a tüzoltók szakszervezeti aktivistái, mellettük Kónya Péter FRDÉSZ elnök is jelen volt.

A demonstráció végén a felolvasott petíciójukat átadták a szaktárca képviselőjének.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.