2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kedvezően módosult a MH Szociálpolitikai Közalapítvány segélyezési szabályzata

Hosz  |  2011. 06. 02., 14:35

2011. május 31-én a közalapítvány kuratóriumi ülésén elfogadta a módosított segélyezési szabályzatát. A Magyar Honvédség személyi állományába tartozók segélyezése a következőképpen módosult...

„ A segélyezhetők köre és a segélyezés feltételei:

Szociális segélyben részesíthető a személyi állomány hátrányos vagy súlyos élethelyzetbe került:

a.      nagycsaládos (3 vagy több gyermek);

b.      gyermeket egyedül nevelő; és

c.       gyermekes pályakezdő, (az első beosztásba törtét kinevezéstől 3 évig) tagjai közül,

akinek:

ü      egy főre eső nettó jövedelem, - a közös háztartásban élőkre tekintettel,- a minimál nyugdíj kétszerese; és

ü      házas(élet)társa számára GYES-t, GYET-et folyósítanak, illetve álláskereső vagy bármely családtag tartós betegsége, fogyatékossága a család életkörülményeit nehezíti.

A segély összege:

A háromgyermekes nagycsaládosnál, a gyermeket egyedül nevelőnél és gyermekes pályakezdőnél a segély összege 38.650 Ft., ami minden gyermek után 3.000 Ft-tal emelkedik.

A feltételek megléte esetén a segély összegét a kuratórium határozza meg. A rendkívül nehéz élet- és anyagi körülmények között élők esetében a kuratórium méltányosságból magasabb összegü segélyt is megállapíthat.”

A közalapítvány kuratóriuma negyedévenként ülésezik, és dönt a beérkezett kérelmek támogatásáról.

További információk és a segélyezéshez szükséges adatlap elolvasható és letölthető a www.hka.hu honlapról.

Tisztelettel felhívom olvasóink figyelmét arra, hogy a mellékleteket, melyek a hátrányos helyzetet bizonyítják hiánytalanul meg kell küldeni, hogy a Honvédszakszervezet szociális és személyügyi ügyvivőjének javaslatával kiegészítve, érdemben tudjon dönteni a grémium.

Továbbra is befogadja a Honvédszakszervezet a MH Szociálpolitikai Közalapítvány segélykérelmeit a szakszervezeti tagok számára, és továbbítja azokat a kuratórium felé.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.