2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kedvezően módosult a MH Szociálpolitikai Közalapítvány segélyezési szabályzata

Hosz  |  2011. 06. 02., 14:35

2011. május 31-én a közalapítvány kuratóriumi ülésén elfogadta a módosított segélyezési szabályzatát. A Magyar Honvédség személyi állományába tartozók segélyezése a következőképpen módosult...

„ A segélyezhetők köre és a segélyezés feltételei:

Szociális segélyben részesíthető a személyi állomány hátrányos vagy súlyos élethelyzetbe került:

a.      nagycsaládos (3 vagy több gyermek);

b.      gyermeket egyedül nevelő; és

c.       gyermekes pályakezdő, (az első beosztásba törtét kinevezéstől 3 évig) tagjai közül,

akinek:

ü      egy főre eső nettó jövedelem, - a közös háztartásban élőkre tekintettel,- a minimál nyugdíj kétszerese; és

ü      házas(élet)társa számára GYES-t, GYET-et folyósítanak, illetve álláskereső vagy bármely családtag tartós betegsége, fogyatékossága a család életkörülményeit nehezíti.

A segély összege:

A háromgyermekes nagycsaládosnál, a gyermeket egyedül nevelőnél és gyermekes pályakezdőnél a segély összege 38.650 Ft., ami minden gyermek után 3.000 Ft-tal emelkedik.

A feltételek megléte esetén a segély összegét a kuratórium határozza meg. A rendkívül nehéz élet- és anyagi körülmények között élők esetében a kuratórium méltányosságból magasabb összegü segélyt is megállapíthat.”

A közalapítvány kuratóriuma negyedévenként ülésezik, és dönt a beérkezett kérelmek támogatásáról.

További információk és a segélyezéshez szükséges adatlap elolvasható és letölthető a www.hka.hu honlapról.

Tisztelettel felhívom olvasóink figyelmét arra, hogy a mellékleteket, melyek a hátrányos helyzetet bizonyítják hiánytalanul meg kell küldeni, hogy a Honvédszakszervezet szociális és személyügyi ügyvivőjének javaslatával kiegészítve, érdemben tudjon dönteni a grémium.

Továbbra is befogadja a Honvédszakszervezet a MH Szociálpolitikai Közalapítvány segélykérelmeit a szakszervezeti tagok számára, és továbbítja azokat a kuratórium felé.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.