2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kedvezően módosult a MH Szociálpolitikai Közalapítvány segélyezési szabályzata

Hosz  |  2011. 06. 02., 14:35

2011. május 31-én a közalapítvány kuratóriumi ülésén elfogadta a módosított segélyezési szabályzatát. A Magyar Honvédség személyi állományába tartozók segélyezése a következőképpen módosult...

„ A segélyezhetők köre és a segélyezés feltételei:

Szociális segélyben részesíthető a személyi állomány hátrányos vagy súlyos élethelyzetbe került:

a.      nagycsaládos (3 vagy több gyermek);

b.      gyermeket egyedül nevelő; és

c.       gyermekes pályakezdő, (az első beosztásba törtét kinevezéstől 3 évig) tagjai közül,

akinek:

ü      egy főre eső nettó jövedelem, - a közös háztartásban élőkre tekintettel,- a minimál nyugdíj kétszerese; és

ü      házas(élet)társa számára GYES-t, GYET-et folyósítanak, illetve álláskereső vagy bármely családtag tartós betegsége, fogyatékossága a család életkörülményeit nehezíti.

A segély összege:

A háromgyermekes nagycsaládosnál, a gyermeket egyedül nevelőnél és gyermekes pályakezdőnél a segély összege 38.650 Ft., ami minden gyermek után 3.000 Ft-tal emelkedik.

A feltételek megléte esetén a segély összegét a kuratórium határozza meg. A rendkívül nehéz élet- és anyagi körülmények között élők esetében a kuratórium méltányosságból magasabb összegü segélyt is megállapíthat.”

A közalapítvány kuratóriuma negyedévenként ülésezik, és dönt a beérkezett kérelmek támogatásáról.

További információk és a segélyezéshez szükséges adatlap elolvasható és letölthető a www.hka.hu honlapról.

Tisztelettel felhívom olvasóink figyelmét arra, hogy a mellékleteket, melyek a hátrányos helyzetet bizonyítják hiánytalanul meg kell küldeni, hogy a Honvédszakszervezet szociális és személyügyi ügyvivőjének javaslatával kiegészítve, érdemben tudjon dönteni a grémium.

Továbbra is befogadja a Honvédszakszervezet a MH Szociálpolitikai Közalapítvány segélykérelmeit a szakszervezeti tagok számára, és továbbítja azokat a kuratórium felé.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.