2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Negyvenöt percet adott a miniszterelnök

Hosz  |  2011. 06. 07., 07:29

Ma, június 7-én reggel 7 órakor fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Hivatásunk védelmében megalakult, fegyveres és rendvédelmi szakszervezeteket tömörítő sztrájkbizottság tagjait. Információink szerint ezen a találkozón a szakszervezetek amellett, hogy újabb ajánlatot vártak a kormányfőtől, szerették volna elérni azt is, hogy a már nyugállományú kollégák nyugellátása megmaradjon, illetve, hogy a kidolgozandó éeltpálya-modell megalkotásába a szakszervezeteket is bevonják. A kormányfő 45 percet adott a szakszervezeti vezetőknek. A tárgyalás eredményeiről hamarosan tájékoztatjuk olvasóinkat...    

A konzultáció után kezdődik majd a kabinet tanácskozása. A kormányülésen a korábbi közlés szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatni fogja a kormánytagokat a rendvédelmi szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokról, a belügyi tárca vezetője pedig vázolja a lehetséges jogalkotási menetrendet is.

Az egyeztetésen résztvevő sztrájkbizottsági tagok szerint azért van értelme a miniszterelnökkel zajló mai egyeztetésnek, mert az Alkotmány lehetőséget ad arra, hogy részletszabályokban dolgozzák ki a módosításban foglaltakat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.