2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Negyvenöt percet adott a miniszterelnök

Hosz  |  2011. 06. 07., 07:29

Ma, június 7-én reggel 7 órakor fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Hivatásunk védelmében megalakult, fegyveres és rendvédelmi szakszervezeteket tömörítő sztrájkbizottság tagjait. Információink szerint ezen a találkozón a szakszervezetek amellett, hogy újabb ajánlatot vártak a kormányfőtől, szerették volna elérni azt is, hogy a már nyugállományú kollégák nyugellátása megmaradjon, illetve, hogy a kidolgozandó éeltpálya-modell megalkotásába a szakszervezeteket is bevonják. A kormányfő 45 percet adott a szakszervezeti vezetőknek. A tárgyalás eredményeiről hamarosan tájékoztatjuk olvasóinkat...    

A konzultáció után kezdődik majd a kabinet tanácskozása. A kormányülésen a korábbi közlés szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatni fogja a kormánytagokat a rendvédelmi szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokról, a belügyi tárca vezetője pedig vázolja a lehetséges jogalkotási menetrendet is.

Az egyeztetésen résztvevő sztrájkbizottsági tagok szerint azért van értelme a miniszterelnökkel zajló mai egyeztetésnek, mert az Alkotmány lehetőséget ad arra, hogy részletszabályokban dolgozzák ki a módosításban foglaltakat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.