2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

NINCS MEGÁLLAPODÁS!!!

Hosz  |  2011. 06. 07., 09:26

Hiába tárgyaltak a szakszervezeti vezetők a miniszterelnökkel, nem született megállapodás a kormány és a rendvédelmi szakszervezetek képviselői között a rendészeti dolgozókat érintő nyugdíjátalakítások ügyében. Orbán Viktor kormányfő a reggeli egyeztetésen csak annyit ígért meg, hogy bevonják majd őket a törvény-előkészítésbe. Ugyanakkor hétfőn elfogadták a korkedvezményes nyugdíjak csökkentését vagy megszüntetését lehetővé tevő alkotmánymódosítást, és a szakszervezetek tiltakozása ellenére a fegyveresek nyugdíjára vonatkozó terveket is változtatás nélkül terjeszti a kormány elé kedden a belügyminiszter...

Kedden reggel hét órakor találkozott Orbán Viktor kormányfővel a rendvédelmi szakszervezetek sztrájkbizottsága. A találkozón a szakszervezetek arra kaptak ígéretet a miniszterelnöktől, hogy a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó nyugdíjszabályok megalkotásába, és az életpályamodelljük kidolgozásába is "aktívan bevonják" őket - mondta az [origo]-nak az egyeztetés után Czövek János, a sztrájkbizottság elnöke.

Orbán azt is megígérte a szakszervezeti vezetőknek, hogy a javaslataikat megfontolja, ugyanakkor az eddigiekhez képest engedményt nem tett. Miután hétfőn elfogadta a parlament azt az alkotmánymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy a korhatár alatti nyugdíjakat átalakítsák, vagy akár el is vegyék, kedden Pintér Sándor belügyminiszter változtatás nélkül a kormány elé terjeszti a Belügyminisztérium rendvédelmi nyugdíjak átalakítására vonatkozó terveit. A szakszervezetek sem az alkotmánymódosítást, sem Pintér terveit nem fogadják el, szerintük ugyanis sem visszamenőleges hatállyal, sem a jövőben nem szabad elvenni vagy csökkenteni a rendőrök, tüzoltók nyugdíjkedvezményeit. (Az alkotmánymódosításról itt olvashat, itt pedig részleteket talál arról, mit ajánlott Pintér a rendvédelmi szakszervezteknek.)

A sztrájkbizottság vezetője szerint ugyanakkor a reggeli egyeztetés "korrekt, nyugodt" légkörben zajlott, a miniszterelnök ismét elmondta, milyen gazdasági bajokkal küzd az ország, ők pedig beszámoltak neki a rendvédelmi dolgozók problémáiról. A kormány 2012. január 1-jén életbe léptetné a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó új szabályokat - a nyugdíjszabályokat és az életpályamodellt is - tette hozzá.

Czövek János azt nem árulta el, hogy az egyeztetés után mit tesznek a szakszervezetek, csak annyit mondott, megteszik a szükséges lépéseket.Szijjártó Péter, Orbán szóvivője kedden azt mondta a kormányfő és a szakszervezetek közötti tárgyalásról: a miniszterelnök "világossá tette, hogy a rendvédelmi dolgozók és a kormány egy oldalon állnak, a választóvonal ugyanis nem a kabinet és a rendvédelmisek, hanem a rend oldalán állók és a rendbontók között húzódik". Orbán Viktor "elvárja, hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára" közölte Szijjártó.

A rendvédelmi szakszervezeti vezetők nagyobb része részt vett a reggeli értekezleten, a sztrájbizottság két korábbi elnökét, Árok Kornélt és Kónya Pétert kivéve. Ők hétfőn sajtótájékoztatón hirdettek meg június 16-ára egy megmozdulást, amelyet bohócforradalomnak neveztek el. A két szakszervezeti vezető magánemberként szervezi az akciót, de várja az állampolgárok, a civil és társadalmi szervezetek és a többi szakszervezet csatlakozását is. (A rendvédelmi szakszervezetek később döntenek arról hogy részt vesznek-e a tüntetésen.)

A tavalyi, a Fidesz által emlegetett fülkeforradalom ellen meghirdetett bohócforradalomra való felhívásban az szerepel, hogy a kormányban csalódott állampolgárok visszamenőleg visszavonják a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazataikat bizalomvesztés miatt. Kónya és Árok azt mondták, nem látják értelmét a további egyeztetésnek a kormánnyal az indoklás nélküli kirúgásokkal, a nyugdíjak elvételével vagy a visszamenőleges törvényekkel kiszolgáltatottá teszi a munkavállalókat, rendkívüli hatalmi arroganciával lép fel, közben félreteszi a társadalmi párbeszédet.

A hétfői eseményekről itt olvashat részletesen.

További hír a mai tárgyalásról az alábbi linken érhető el: http://hirszerzo.hu/belfold/20110607_orban_rendvedelmi_targyalas#rss

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.