2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtóközlemény: Az érdekvédelmet támogatjuk, a ,,bohóckodás\\\\\\\"-t nem

Hosz  |  2011. 06. 15., 15:31

A Honvédelmi Minisztérium és a katonákat képviselő Honvédszakszervezet június 15-i egyeztetésén Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János szakszervezeti vezető egyaránt elítélte a 2011. június 16-ra meghirdetett, „bohócforradalomnak” nevezett politikai megmozdulást. Bár a minisztérium és a katonák érdekvédő szervezete közötti egyeztető tárgyalások még nem zárultak le, és a szakszervezet vezetése a Kormány nyugdíj-előterjesztését a jelenlegi formájában nem tudja elfogadni, Czövek János leszögezte, hogy a vitákat nem politikai megmozdulásokkal, hanem a tárgyalóasztalnál kívánja megoldani...

A két vezető egyetértett abban, hogy a feltételezhetően politikai háttértámogatással bíró, holnapra meghirdetett eseményt nem tekintik érdekvédelmi megmozdulásnak. Leszögezték továbbá, hogy az érdekképviseleti tevékenység nem terjedhet ki és nem irányulhat politikai agitációra, amelyet egyébként a katonák jogállásáról szóló törvény is tilt. A Honvédszakszervezet elítél minden érdekvédelmi tevékenységnek álcázott politikai akciót.

Czövek János az egyezetésen kijelentette, hogy a Hosz nem támogatja, és így a tagsága sem vesz részt a rendezvényen, ezért az alapszervezeteit arra szólítja fel, hogy hasonlóan cselekedjenek, és tartsák magukat távol a politikai célú demonstrációtól. Mindkét tárgyaló fél megerősítette, hogy a Magyar Honvédség a rend oldalán áll, és elutasítják, hogy a haza fegyves szolgálatára felesküdött katonákat bárki politikai eszközként használja fel. 

Czövek János ugyanakkor kiemelte, hogy várják a tárgyalások folytatását a honvédelmi tárcával a katonák életpálya-modelljének új koncepciójával kapcsolatban, melynek során továbbra is határozott formában, de a jogszabályok keretein belül kívánják érvényesíteni a katonák érdekeit. Hende Csaba az egyeztetésen ígéretet tett arra, hogy a szakszervezetet teljes mértékben bevonják a kidolgozó munkába.

A felek megállapodtak abban, hogy az új életpálya-modellről 2011. június 20-án 11.30h-kor folytatják érdemi tárgyalásaikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.