2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtóközlemény: Az érdekvédelmet támogatjuk, a ,,bohóckodás\\\\\\\"-t nem

Hosz  |  2011. 06. 15., 15:31

A Honvédelmi Minisztérium és a katonákat képviselő Honvédszakszervezet június 15-i egyeztetésén Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János szakszervezeti vezető egyaránt elítélte a 2011. június 16-ra meghirdetett, „bohócforradalomnak” nevezett politikai megmozdulást. Bár a minisztérium és a katonák érdekvédő szervezete közötti egyeztető tárgyalások még nem zárultak le, és a szakszervezet vezetése a Kormány nyugdíj-előterjesztését a jelenlegi formájában nem tudja elfogadni, Czövek János leszögezte, hogy a vitákat nem politikai megmozdulásokkal, hanem a tárgyalóasztalnál kívánja megoldani...

A két vezető egyetértett abban, hogy a feltételezhetően politikai háttértámogatással bíró, holnapra meghirdetett eseményt nem tekintik érdekvédelmi megmozdulásnak. Leszögezték továbbá, hogy az érdekképviseleti tevékenység nem terjedhet ki és nem irányulhat politikai agitációra, amelyet egyébként a katonák jogállásáról szóló törvény is tilt. A Honvédszakszervezet elítél minden érdekvédelmi tevékenységnek álcázott politikai akciót.

Czövek János az egyezetésen kijelentette, hogy a Hosz nem támogatja, és így a tagsága sem vesz részt a rendezvényen, ezért az alapszervezeteit arra szólítja fel, hogy hasonlóan cselekedjenek, és tartsák magukat távol a politikai célú demonstrációtól. Mindkét tárgyaló fél megerősítette, hogy a Magyar Honvédség a rend oldalán áll, és elutasítják, hogy a haza fegyves szolgálatára felesküdött katonákat bárki politikai eszközként használja fel. 

Czövek János ugyanakkor kiemelte, hogy várják a tárgyalások folytatását a honvédelmi tárcával a katonák életpálya-modelljének új koncepciójával kapcsolatban, melynek során továbbra is határozott formában, de a jogszabályok keretein belül kívánják érvényesíteni a katonák érdekeit. Hende Csaba az egyeztetésen ígéretet tett arra, hogy a szakszervezetet teljes mértékben bevonják a kidolgozó munkába.

A felek megállapodtak abban, hogy az új életpálya-modellről 2011. június 20-án 11.30h-kor folytatják érdemi tárgyalásaikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.