2017. 12. 13. szerda
Luca, Otília
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnökségének válasza Kónya Péternek és Árok Kornélnak

Hosz  |  2011. 06. 16., 08:24

A június 15-i Kónya Péter - Árok Kornél által jegyzett levélre megszületett a Hosz elnökségének válasza. Az alábbiakban ezt olvashatják...

Tisztelt Kónya Péter és Árok Kornél!

 

A Honvédszakszervezet elnöksége a leghatározottabban visszautasítja a Hosz sajtóközleményére fogalmazott reagálásotokat, abban található valamennyi állításotokat!

Bennünket nem kell arra figyelmeztetni, hogy mi a dolgunk (éppen Neked nem, aki az elmúlt sok-sok évben még arról is elfelejtkeztél, hogy katona vagy, és elsősorban mellettük, értük kellene kiállnod!).

A Hosz napjainkban is a hivatásos- szerződéses- és nyugállományú katonák érdekében tevékenykedik. Teszi mindezt a tagok képviseletében, miniszteri támogatás, parlamenti ellenzéki párt segítsége és sms-kampányának igénybe vétele nélkül, önállóan. Ugyanezt teszi az összes rendvédelmi szakszervezet is, egymást segítve, támogatva. Nem mi hagytunk el Téged, hanem Te hagytad cserben a szakszervezeteket, és kezdtél önállóan, általad is magánemberként meghirdetett kezdeményezésbe. (Amennyiben valaki magánemberként kezdeményez valamit, akkor nem FRDÉSZ elnök, vagy már Te sem tudod szétválasztani a személyiségeidet? Azt hittük csak a sajtónak nem sikerül!)

Semmilyen támogatást nem kértünk és persze nem is kaptunk (MI NEM!) egyetlen kormánypolitikustól sem, így a honvédelmi minisztertől sem. Viszont tárgyalunk, folyamatosan egyeztetünk, mert nekünk –ellentétben egy magánemberrel - van tagságunk, és bennünket nagyon is érdekel, hogy mi lesz a jövőbeni sorsuk. A megoldandó problémákról, gondokról, a tárgyalásokról miért nem érdeklődtél? Fontos egyáltalán még a katonák valós helyzete számodra? Nem felemelt kézzel állunk, hanem mindenhol a leghatékonyabban igyekszünk képviselni a tagság érdekeit. Június 16-án valóban nem ,,bohóc”-kodunk, ám részt veszünk a négy szakszervezeti konföderáció által meghirdetett forgalomlassító megmozdulásban. Tehát tárgyalunk és demonstrálunk és megint tárgyalunk!

Tisztelt Kónya Péter!

Neked kellene a legjobban tudni, hogy a Hosz 20 éve demokratikus szervezetként müködik, felnőtt, józan gondolkodású komoly emberek a tagjai, akik valóban el tudják dönteni, hogy mi a különbség a valós érdekképviselet, a becsületes munka (azt is, hogy ki végzi azt!) és valami egészen más között.

Mi azt is el tudjuk dönteni, hogy mi a különbség politikai és szakszervezet-politikai célok között. Bárcsak mindenki képes lenne erre!

Egyetértünk abban, hogy a katonák valóban mindig esküjükhöz híven, tartással, méltósággal, felelősen kell, hogy cselekedjenek, de ezt nem csak nekünk kell szem előtt tartani! Kérünk, tedd ezt Te is!

Kívánjuk magunknak, hogy a június 16-i demonstrációk – akárki is szervezi – békés körülmények között érjenek véget! A magunk részéről a „levelező-kampányt” ezzel lezártnak tekintjük.

Budapest, 2011. június 15.                                                                       

                                                             Honvédszakszervezet Elnöksége                                                          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.