2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnökségének válasza Kónya Péternek és Árok Kornélnak

Hosz  |  2011. 06. 16., 08:24

A június 15-i Kónya Péter - Árok Kornél által jegyzett levélre megszületett a Hosz elnökségének válasza. Az alábbiakban ezt olvashatják...

Tisztelt Kónya Péter és Árok Kornél!

 

A Honvédszakszervezet elnöksége a leghatározottabban visszautasítja a Hosz sajtóközleményére fogalmazott reagálásotokat, abban található valamennyi állításotokat!

Bennünket nem kell arra figyelmeztetni, hogy mi a dolgunk (éppen Neked nem, aki az elmúlt sok-sok évben még arról is elfelejtkeztél, hogy katona vagy, és elsősorban mellettük, értük kellene kiállnod!).

A Hosz napjainkban is a hivatásos- szerződéses- és nyugállományú katonák érdekében tevékenykedik. Teszi mindezt a tagok képviseletében, miniszteri támogatás, parlamenti ellenzéki párt segítsége és sms-kampányának igénybe vétele nélkül, önállóan. Ugyanezt teszi az összes rendvédelmi szakszervezet is, egymást segítve, támogatva. Nem mi hagytunk el Téged, hanem Te hagytad cserben a szakszervezeteket, és kezdtél önállóan, általad is magánemberként meghirdetett kezdeményezésbe. (Amennyiben valaki magánemberként kezdeményez valamit, akkor nem FRDÉSZ elnök, vagy már Te sem tudod szétválasztani a személyiségeidet? Azt hittük csak a sajtónak nem sikerül!)

Semmilyen támogatást nem kértünk és persze nem is kaptunk (MI NEM!) egyetlen kormánypolitikustól sem, így a honvédelmi minisztertől sem. Viszont tárgyalunk, folyamatosan egyeztetünk, mert nekünk –ellentétben egy magánemberrel - van tagságunk, és bennünket nagyon is érdekel, hogy mi lesz a jövőbeni sorsuk. A megoldandó problémákról, gondokról, a tárgyalásokról miért nem érdeklődtél? Fontos egyáltalán még a katonák valós helyzete számodra? Nem felemelt kézzel állunk, hanem mindenhol a leghatékonyabban igyekszünk képviselni a tagság érdekeit. Június 16-án valóban nem ,,bohóc”-kodunk, ám részt veszünk a négy szakszervezeti konföderáció által meghirdetett forgalomlassító megmozdulásban. Tehát tárgyalunk és demonstrálunk és megint tárgyalunk!

Tisztelt Kónya Péter!

Neked kellene a legjobban tudni, hogy a Hosz 20 éve demokratikus szervezetként müködik, felnőtt, józan gondolkodású komoly emberek a tagjai, akik valóban el tudják dönteni, hogy mi a különbség a valós érdekképviselet, a becsületes munka (azt is, hogy ki végzi azt!) és valami egészen más között.

Mi azt is el tudjuk dönteni, hogy mi a különbség politikai és szakszervezet-politikai célok között. Bárcsak mindenki képes lenne erre!

Egyetértünk abban, hogy a katonák valóban mindig esküjükhöz híven, tartással, méltósággal, felelősen kell, hogy cselekedjenek, de ezt nem csak nekünk kell szem előtt tartani! Kérünk, tedd ezt Te is!

Kívánjuk magunknak, hogy a június 16-i demonstrációk – akárki is szervezi – békés körülmények között érjenek véget! A magunk részéről a „levelező-kampányt” ezzel lezártnak tekintjük.

Budapest, 2011. június 15.                                                                       

                                                             Honvédszakszervezet Elnöksége                                                          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.