2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnökségének válasza Kónya Péternek és Árok Kornélnak

Hosz  |  2011. 06. 16., 08:24

A június 15-i Kónya Péter - Árok Kornél által jegyzett levélre megszületett a Hosz elnökségének válasza. Az alábbiakban ezt olvashatják...

Tisztelt Kónya Péter és Árok Kornél!

 

A Honvédszakszervezet elnöksége a leghatározottabban visszautasítja a Hosz sajtóközleményére fogalmazott reagálásotokat, abban található valamennyi állításotokat!

Bennünket nem kell arra figyelmeztetni, hogy mi a dolgunk (éppen Neked nem, aki az elmúlt sok-sok évben még arról is elfelejtkeztél, hogy katona vagy, és elsősorban mellettük, értük kellene kiállnod!).

A Hosz napjainkban is a hivatásos- szerződéses- és nyugállományú katonák érdekében tevékenykedik. Teszi mindezt a tagok képviseletében, miniszteri támogatás, parlamenti ellenzéki párt segítsége és sms-kampányának igénybe vétele nélkül, önállóan. Ugyanezt teszi az összes rendvédelmi szakszervezet is, egymást segítve, támogatva. Nem mi hagytunk el Téged, hanem Te hagytad cserben a szakszervezeteket, és kezdtél önállóan, általad is magánemberként meghirdetett kezdeményezésbe. (Amennyiben valaki magánemberként kezdeményez valamit, akkor nem FRDÉSZ elnök, vagy már Te sem tudod szétválasztani a személyiségeidet? Azt hittük csak a sajtónak nem sikerül!)

Semmilyen támogatást nem kértünk és persze nem is kaptunk (MI NEM!) egyetlen kormánypolitikustól sem, így a honvédelmi minisztertől sem. Viszont tárgyalunk, folyamatosan egyeztetünk, mert nekünk –ellentétben egy magánemberrel - van tagságunk, és bennünket nagyon is érdekel, hogy mi lesz a jövőbeni sorsuk. A megoldandó problémákról, gondokról, a tárgyalásokról miért nem érdeklődtél? Fontos egyáltalán még a katonák valós helyzete számodra? Nem felemelt kézzel állunk, hanem mindenhol a leghatékonyabban igyekszünk képviselni a tagság érdekeit. Június 16-án valóban nem ,,bohóc”-kodunk, ám részt veszünk a négy szakszervezeti konföderáció által meghirdetett forgalomlassító megmozdulásban. Tehát tárgyalunk és demonstrálunk és megint tárgyalunk!

Tisztelt Kónya Péter!

Neked kellene a legjobban tudni, hogy a Hosz 20 éve demokratikus szervezetként müködik, felnőtt, józan gondolkodású komoly emberek a tagjai, akik valóban el tudják dönteni, hogy mi a különbség a valós érdekképviselet, a becsületes munka (azt is, hogy ki végzi azt!) és valami egészen más között.

Mi azt is el tudjuk dönteni, hogy mi a különbség politikai és szakszervezet-politikai célok között. Bárcsak mindenki képes lenne erre!

Egyetértünk abban, hogy a katonák valóban mindig esküjükhöz híven, tartással, méltósággal, felelősen kell, hogy cselekedjenek, de ezt nem csak nekünk kell szem előtt tartani! Kérünk, tedd ezt Te is!

Kívánjuk magunknak, hogy a június 16-i demonstrációk – akárki is szervezi – békés körülmények között érjenek véget! A magunk részéről a „levelező-kampányt” ezzel lezártnak tekintjük.

Budapest, 2011. június 15.                                                                       

                                                             Honvédszakszervezet Elnöksége                                                          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.