2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnökségének válasza Kónya Péternek és Árok Kornélnak

Hosz  |  2011. 06. 16., 08:24

A június 15-i Kónya Péter - Árok Kornél által jegyzett levélre megszületett a Hosz elnökségének válasza. Az alábbiakban ezt olvashatják...

Tisztelt Kónya Péter és Árok Kornél!

 

A Honvédszakszervezet elnöksége a leghatározottabban visszautasítja a Hosz sajtóközleményére fogalmazott reagálásotokat, abban található valamennyi állításotokat!

Bennünket nem kell arra figyelmeztetni, hogy mi a dolgunk (éppen Neked nem, aki az elmúlt sok-sok évben még arról is elfelejtkeztél, hogy katona vagy, és elsősorban mellettük, értük kellene kiállnod!).

A Hosz napjainkban is a hivatásos- szerződéses- és nyugállományú katonák érdekében tevékenykedik. Teszi mindezt a tagok képviseletében, miniszteri támogatás, parlamenti ellenzéki párt segítsége és sms-kampányának igénybe vétele nélkül, önállóan. Ugyanezt teszi az összes rendvédelmi szakszervezet is, egymást segítve, támogatva. Nem mi hagytunk el Téged, hanem Te hagytad cserben a szakszervezeteket, és kezdtél önállóan, általad is magánemberként meghirdetett kezdeményezésbe. (Amennyiben valaki magánemberként kezdeményez valamit, akkor nem FRDÉSZ elnök, vagy már Te sem tudod szétválasztani a személyiségeidet? Azt hittük csak a sajtónak nem sikerül!)

Semmilyen támogatást nem kértünk és persze nem is kaptunk (MI NEM!) egyetlen kormánypolitikustól sem, így a honvédelmi minisztertől sem. Viszont tárgyalunk, folyamatosan egyeztetünk, mert nekünk –ellentétben egy magánemberrel - van tagságunk, és bennünket nagyon is érdekel, hogy mi lesz a jövőbeni sorsuk. A megoldandó problémákról, gondokról, a tárgyalásokról miért nem érdeklődtél? Fontos egyáltalán még a katonák valós helyzete számodra? Nem felemelt kézzel állunk, hanem mindenhol a leghatékonyabban igyekszünk képviselni a tagság érdekeit. Június 16-án valóban nem ,,bohóc”-kodunk, ám részt veszünk a négy szakszervezeti konföderáció által meghirdetett forgalomlassító megmozdulásban. Tehát tárgyalunk és demonstrálunk és megint tárgyalunk!

Tisztelt Kónya Péter!

Neked kellene a legjobban tudni, hogy a Hosz 20 éve demokratikus szervezetként müködik, felnőtt, józan gondolkodású komoly emberek a tagjai, akik valóban el tudják dönteni, hogy mi a különbség a valós érdekképviselet, a becsületes munka (azt is, hogy ki végzi azt!) és valami egészen más között.

Mi azt is el tudjuk dönteni, hogy mi a különbség politikai és szakszervezet-politikai célok között. Bárcsak mindenki képes lenne erre!

Egyetértünk abban, hogy a katonák valóban mindig esküjükhöz híven, tartással, méltósággal, felelősen kell, hogy cselekedjenek, de ezt nem csak nekünk kell szem előtt tartani! Kérünk, tedd ezt Te is!

Kívánjuk magunknak, hogy a június 16-i demonstrációk – akárki is szervezi – békés körülmények között érjenek véget! A magunk részéről a „levelező-kampányt” ezzel lezártnak tekintjük.

Budapest, 2011. június 15.                                                                       

                                                             Honvédszakszervezet Elnöksége                                                          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.