2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnökségének válasza Kónya Péternek és Árok Kornélnak

Hosz  |  2011. 06. 16., 08:24

A június 15-i Kónya Péter - Árok Kornél által jegyzett levélre megszületett a Hosz elnökségének válasza. Az alábbiakban ezt olvashatják...

Tisztelt Kónya Péter és Árok Kornél!

 

A Honvédszakszervezet elnöksége a leghatározottabban visszautasítja a Hosz sajtóközleményére fogalmazott reagálásotokat, abban található valamennyi állításotokat!

Bennünket nem kell arra figyelmeztetni, hogy mi a dolgunk (éppen Neked nem, aki az elmúlt sok-sok évben még arról is elfelejtkeztél, hogy katona vagy, és elsősorban mellettük, értük kellene kiállnod!).

A Hosz napjainkban is a hivatásos- szerződéses- és nyugállományú katonák érdekében tevékenykedik. Teszi mindezt a tagok képviseletében, miniszteri támogatás, parlamenti ellenzéki párt segítsége és sms-kampányának igénybe vétele nélkül, önállóan. Ugyanezt teszi az összes rendvédelmi szakszervezet is, egymást segítve, támogatva. Nem mi hagytunk el Téged, hanem Te hagytad cserben a szakszervezeteket, és kezdtél önállóan, általad is magánemberként meghirdetett kezdeményezésbe. (Amennyiben valaki magánemberként kezdeményez valamit, akkor nem FRDÉSZ elnök, vagy már Te sem tudod szétválasztani a személyiségeidet? Azt hittük csak a sajtónak nem sikerül!)

Semmilyen támogatást nem kértünk és persze nem is kaptunk (MI NEM!) egyetlen kormánypolitikustól sem, így a honvédelmi minisztertől sem. Viszont tárgyalunk, folyamatosan egyeztetünk, mert nekünk –ellentétben egy magánemberrel - van tagságunk, és bennünket nagyon is érdekel, hogy mi lesz a jövőbeni sorsuk. A megoldandó problémákról, gondokról, a tárgyalásokról miért nem érdeklődtél? Fontos egyáltalán még a katonák valós helyzete számodra? Nem felemelt kézzel állunk, hanem mindenhol a leghatékonyabban igyekszünk képviselni a tagság érdekeit. Június 16-án valóban nem ,,bohóc”-kodunk, ám részt veszünk a négy szakszervezeti konföderáció által meghirdetett forgalomlassító megmozdulásban. Tehát tárgyalunk és demonstrálunk és megint tárgyalunk!

Tisztelt Kónya Péter!

Neked kellene a legjobban tudni, hogy a Hosz 20 éve demokratikus szervezetként müködik, felnőtt, józan gondolkodású komoly emberek a tagjai, akik valóban el tudják dönteni, hogy mi a különbség a valós érdekképviselet, a becsületes munka (azt is, hogy ki végzi azt!) és valami egészen más között.

Mi azt is el tudjuk dönteni, hogy mi a különbség politikai és szakszervezet-politikai célok között. Bárcsak mindenki képes lenne erre!

Egyetértünk abban, hogy a katonák valóban mindig esküjükhöz híven, tartással, méltósággal, felelősen kell, hogy cselekedjenek, de ezt nem csak nekünk kell szem előtt tartani! Kérünk, tedd ezt Te is!

Kívánjuk magunknak, hogy a június 16-i demonstrációk – akárki is szervezi – békés körülmények között érjenek véget! A magunk részéről a „levelező-kampányt” ezzel lezártnak tekintjük.

Budapest, 2011. június 15.                                                                       

                                                             Honvédszakszervezet Elnöksége                                                          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.