2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet a konföderációk által szervezett demonstrációk zászlóshajója volt

Hosz  |  2011. 06. 17., 12:54

A 2011. június 16-án négy nagy konföderáció által szervezett országos demonstráción a katonák, és a Honvédszakszervezet ismételten és határozottan megmutatta akcióképességét, és a hazai szakszervezetek között szinte egyedülálló erejét. Összesen 19 megyében és a fővárosban lezajlott demonstrációkon mindenhol meghatározó szerepet töltöttek be tagjaink, szimpatizánsaink. Országosan mintegy 250 gépjármű és közel 1000 tagunk mozdult meg a hívó szóra úgy, hogy mindeközben a médiában, és a suttogó propagandában folyamatosan azt terjesztették bizonyos érdekkörök, hogy a Hosz nem vesz részt a demonstráción. Az eredmények önmagukért beszélnek. Szinte minden megyében a demonstráló gépjárművek egyharmadát a mieink adták...

A teljesség igénye nélkül például Veszprémben, Székesfehérváron, Szolnokon Szombathelyen és Kecskeméten is több tucat autó jelent meg hívásunkra. A tatabányai a gyalogos demonstráció létszámának több mint felét a fegyveres és rendvédelmi kollégák adták és ezen belül rengeteg katona vonult ki.

Mindeközben a megkezdett tárgyalásokat is folytatjuk a honvédelmi tárcával az életpályamodell kapcsán, és folytatjuk küzdelmünket a katonák, és nyugállományúak jogainak megvédése érdekében.

A Honvédszakszervezet eltökélt szándéka, hogy mindaddig amíg a demonstrációk kezdetén meghirdetett kérdésekben nem tud eredményeket elérni, addig tárgyalás és demonstráció felváltva történő alkalmazásával kíván nyomást gyakorolni a kormányzat képviselőire azért, hogy a jogainkat megvédjük. Ha a kormányzati oldal nem akarja vagy bele is fárad a tárgyalásokba, akkor is ott fogunk ülni velük szemben és akár nap-nap után újra és újra elmondjuk, hogy mit követelünk, és ha csukott fülekre talál a mondandónk, tovább demonstrálunk.

Akciósorozatunk ezzel nem állt le!

Következő kiemelt eseményeink: Június 20-án a szakszervezet vezetése a katonák életpályamodelljéről tárgyal a tárca képviselőivel. Június 29-én részt veszünk a LIGA szakszervezetek által meghirdetett országos rendezvénysorozaton. Ezzel kapcsolatban kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, hogy támogassanak minket ezen a demonstráción is. (Részletek a hét elejére várhatóak.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.