2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet a konföderációk által szervezett demonstrációk zászlóshajója volt

Hosz  |  2011. 06. 17., 12:54

A 2011. június 16-án négy nagy konföderáció által szervezett országos demonstráción a katonák, és a Honvédszakszervezet ismételten és határozottan megmutatta akcióképességét, és a hazai szakszervezetek között szinte egyedülálló erejét. Összesen 19 megyében és a fővárosban lezajlott demonstrációkon mindenhol meghatározó szerepet töltöttek be tagjaink, szimpatizánsaink. Országosan mintegy 250 gépjármű és közel 1000 tagunk mozdult meg a hívó szóra úgy, hogy mindeközben a médiában, és a suttogó propagandában folyamatosan azt terjesztették bizonyos érdekkörök, hogy a Hosz nem vesz részt a demonstráción. Az eredmények önmagukért beszélnek. Szinte minden megyében a demonstráló gépjárművek egyharmadát a mieink adták...

A teljesség igénye nélkül például Veszprémben, Székesfehérváron, Szolnokon Szombathelyen és Kecskeméten is több tucat autó jelent meg hívásunkra. A tatabányai a gyalogos demonstráció létszámának több mint felét a fegyveres és rendvédelmi kollégák adták és ezen belül rengeteg katona vonult ki.

Mindeközben a megkezdett tárgyalásokat is folytatjuk a honvédelmi tárcával az életpályamodell kapcsán, és folytatjuk küzdelmünket a katonák, és nyugállományúak jogainak megvédése érdekében.

A Honvédszakszervezet eltökélt szándéka, hogy mindaddig amíg a demonstrációk kezdetén meghirdetett kérdésekben nem tud eredményeket elérni, addig tárgyalás és demonstráció felváltva történő alkalmazásával kíván nyomást gyakorolni a kormányzat képviselőire azért, hogy a jogainkat megvédjük. Ha a kormányzati oldal nem akarja vagy bele is fárad a tárgyalásokba, akkor is ott fogunk ülni velük szemben és akár nap-nap után újra és újra elmondjuk, hogy mit követelünk, és ha csukott fülekre talál a mondandónk, tovább demonstrálunk.

Akciósorozatunk ezzel nem állt le!

Következő kiemelt eseményeink: Június 20-án a szakszervezet vezetése a katonák életpályamodelljéről tárgyal a tárca képviselőivel. Június 29-én részt veszünk a LIGA szakszervezetek által meghirdetett országos rendezvénysorozaton. Ezzel kapcsolatban kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, hogy támogassanak minket ezen a demonstráción is. (Részletek a hét elejére várhatóak.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.