2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet a konföderációk által szervezett demonstrációk zászlóshajója volt

Hosz  |  2011. 06. 17., 12:54

A 2011. június 16-án négy nagy konföderáció által szervezett országos demonstráción a katonák, és a Honvédszakszervezet ismételten és határozottan megmutatta akcióképességét, és a hazai szakszervezetek között szinte egyedülálló erejét. Összesen 19 megyében és a fővárosban lezajlott demonstrációkon mindenhol meghatározó szerepet töltöttek be tagjaink, szimpatizánsaink. Országosan mintegy 250 gépjármű és közel 1000 tagunk mozdult meg a hívó szóra úgy, hogy mindeközben a médiában, és a suttogó propagandában folyamatosan azt terjesztették bizonyos érdekkörök, hogy a Hosz nem vesz részt a demonstráción. Az eredmények önmagukért beszélnek. Szinte minden megyében a demonstráló gépjárművek egyharmadát a mieink adták...

A teljesség igénye nélkül például Veszprémben, Székesfehérváron, Szolnokon Szombathelyen és Kecskeméten is több tucat autó jelent meg hívásunkra. A tatabányai a gyalogos demonstráció létszámának több mint felét a fegyveres és rendvédelmi kollégák adták és ezen belül rengeteg katona vonult ki.

Mindeközben a megkezdett tárgyalásokat is folytatjuk a honvédelmi tárcával az életpályamodell kapcsán, és folytatjuk küzdelmünket a katonák, és nyugállományúak jogainak megvédése érdekében.

A Honvédszakszervezet eltökélt szándéka, hogy mindaddig amíg a demonstrációk kezdetén meghirdetett kérdésekben nem tud eredményeket elérni, addig tárgyalás és demonstráció felváltva történő alkalmazásával kíván nyomást gyakorolni a kormányzat képviselőire azért, hogy a jogainkat megvédjük. Ha a kormányzati oldal nem akarja vagy bele is fárad a tárgyalásokba, akkor is ott fogunk ülni velük szemben és akár nap-nap után újra és újra elmondjuk, hogy mit követelünk, és ha csukott fülekre talál a mondandónk, tovább demonstrálunk.

Akciósorozatunk ezzel nem állt le!

Következő kiemelt eseményeink: Június 20-án a szakszervezet vezetése a katonák életpályamodelljéről tárgyal a tárca képviselőivel. Június 29-én részt veszünk a LIGA szakszervezetek által meghirdetett országos rendezvénysorozaton. Ezzel kapcsolatban kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, hogy támogassanak minket ezen a demonstráción is. (Részletek a hét elejére várhatóak.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.