2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet a konföderációk által szervezett demonstrációk zászlóshajója volt

Hosz  |  2011. 06. 17., 12:54

A 2011. június 16-án négy nagy konföderáció által szervezett országos demonstráción a katonák, és a Honvédszakszervezet ismételten és határozottan megmutatta akcióképességét, és a hazai szakszervezetek között szinte egyedülálló erejét. Összesen 19 megyében és a fővárosban lezajlott demonstrációkon mindenhol meghatározó szerepet töltöttek be tagjaink, szimpatizánsaink. Országosan mintegy 250 gépjármű és közel 1000 tagunk mozdult meg a hívó szóra úgy, hogy mindeközben a médiában, és a suttogó propagandában folyamatosan azt terjesztették bizonyos érdekkörök, hogy a Hosz nem vesz részt a demonstráción. Az eredmények önmagukért beszélnek. Szinte minden megyében a demonstráló gépjárművek egyharmadát a mieink adták...

A teljesség igénye nélkül például Veszprémben, Székesfehérváron, Szolnokon Szombathelyen és Kecskeméten is több tucat autó jelent meg hívásunkra. A tatabányai a gyalogos demonstráció létszámának több mint felét a fegyveres és rendvédelmi kollégák adták és ezen belül rengeteg katona vonult ki.

Mindeközben a megkezdett tárgyalásokat is folytatjuk a honvédelmi tárcával az életpályamodell kapcsán, és folytatjuk küzdelmünket a katonák, és nyugállományúak jogainak megvédése érdekében.

A Honvédszakszervezet eltökélt szándéka, hogy mindaddig amíg a demonstrációk kezdetén meghirdetett kérdésekben nem tud eredményeket elérni, addig tárgyalás és demonstráció felváltva történő alkalmazásával kíván nyomást gyakorolni a kormányzat képviselőire azért, hogy a jogainkat megvédjük. Ha a kormányzati oldal nem akarja vagy bele is fárad a tárgyalásokba, akkor is ott fogunk ülni velük szemben és akár nap-nap után újra és újra elmondjuk, hogy mit követelünk, és ha csukott fülekre talál a mondandónk, tovább demonstrálunk.

Akciósorozatunk ezzel nem állt le!

Következő kiemelt eseményeink: Június 20-án a szakszervezet vezetése a katonák életpályamodelljéről tárgyal a tárca képviselőivel. Június 29-én részt veszünk a LIGA szakszervezetek által meghirdetett országos rendezvénysorozaton. Ezzel kapcsolatban kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat, hogy támogassanak minket ezen a demonstráción is. (Részletek a hét elejére várhatóak.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.