2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Göd: Fókuszban az aktuális témák

Hosz  |  2011. 07. 01., 20:47

Alulról jövő kezdeményezésként alapszervezeti és csoportvezetők találkoztak június 30 – július 2 között. A gödi Kék Duna Wellness Hotelben lebonyolított eseményen az aktuális témák megtárgyalása mellett a baráti beszélgetésekre és a kikapcsolódásra is jutott idő...

Az első napon – mintegy három-négy óra időtartamban – a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetők értékelték az elmúlt időszakban megrendezett demonstrációkat. A tapasztalatok megbeszélése, illetve feldolgozása, valamint az esetleges hibák kiküszöbölése érdekében lefolytatott párbeszédet mindenki értékesnek tartotta. A fórumon szó volt az aktív és a nyugállományú katonákra vonatkozó legutóbbi belügyminisztériumi javaslatról is.

A második napon a szolgálati nyugdíj, az életpálya-modell és a Hjt. került a megbeszélések középpontjába. Szakszervezetünk vezetői, Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök az aktuális témákról vezettek le plénumos megbeszélést, majd a megjelentek érdeklődő kérdéseire is válaszoltak.

Dr. Mészáros Melinda alelnök a humán stratégia 2021-ig tartó programjáról tartott tájékoztatást. Külön is beszélt az altiszti- és a tiszti életpálya-modellről, a munkakörök elemzéséről, a besorolásról, az osztályos fokozatokról, a fizikai követelmény-rendszerről, a teljesítmény-értékelésről, majd a Magyary-programról is.   

Ezt követően az Alapszabály szerkesztő bizottság, a szárazföldi, a légierő, a logisztika, a közigazgatási képviselet, valamint a nyugállományú tagozat külön is ülésezett. A tagozat alapszervezeti- és csoportvezetőit Czövek János elnök tájékoztatta a június 30-i, VDSZ által szervezett szakszervezeti nagygyülésen történtekről.  

A második nap estéjén újra közös fórumra került sor, majd baráti beszélgetésekkel és közös kikapcsolódással ért véget a program.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.