2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Göd: Fókuszban az aktuális témák

Hosz  |  2011. 07. 01., 20:47

Alulról jövő kezdeményezésként alapszervezeti és csoportvezetők találkoztak június 30 – július 2 között. A gödi Kék Duna Wellness Hotelben lebonyolított eseményen az aktuális témák megtárgyalása mellett a baráti beszélgetésekre és a kikapcsolódásra is jutott idő...

Az első napon – mintegy három-négy óra időtartamban – a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetők értékelték az elmúlt időszakban megrendezett demonstrációkat. A tapasztalatok megbeszélése, illetve feldolgozása, valamint az esetleges hibák kiküszöbölése érdekében lefolytatott párbeszédet mindenki értékesnek tartotta. A fórumon szó volt az aktív és a nyugállományú katonákra vonatkozó legutóbbi belügyminisztériumi javaslatról is.

A második napon a szolgálati nyugdíj, az életpálya-modell és a Hjt. került a megbeszélések középpontjába. Szakszervezetünk vezetői, Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök az aktuális témákról vezettek le plénumos megbeszélést, majd a megjelentek érdeklődő kérdéseire is válaszoltak.

Dr. Mészáros Melinda alelnök a humán stratégia 2021-ig tartó programjáról tartott tájékoztatást. Külön is beszélt az altiszti- és a tiszti életpálya-modellről, a munkakörök elemzéséről, a besorolásról, az osztályos fokozatokról, a fizikai követelmény-rendszerről, a teljesítmény-értékelésről, majd a Magyary-programról is.   

Ezt követően az Alapszabály szerkesztő bizottság, a szárazföldi, a légierő, a logisztika, a közigazgatási képviselet, valamint a nyugállományú tagozat külön is ülésezett. A tagozat alapszervezeti- és csoportvezetőit Czövek János elnök tájékoztatta a június 30-i, VDSZ által szervezett szakszervezeti nagygyülésen történtekről.  

A második nap estéjén újra közös fórumra került sor, majd baráti beszélgetésekkel és közös kikapcsolódással ért véget a program.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.