2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összefogás az állomány jogvédelme érdekében

Hosz  |  2011. 07. 06., 14:23

Az eddigi tárgyalások tapasztalatainak ismeretében tudjuk, hogy jogsérelem nem, de érdeksérelem biztosan éri majd volt és jelenlegi kollégáinkat. Ezért pedig össze kell fogni a szakszervezetnek és az alapítványnak – hangzott el a Katonákért Alapítvány kuratóriumi ülésén. A július 6-i esemény fókuszában ,,az Alapítvány aktuális feladatai az állomány jogvédelme érdekében” címet viselő téma szerepelt…

Miután a Katonákért Alapítvány kuratóriumi tagjainak kérésére a Hosz elnöke és alelnöke tájékoztatást adott az elmúlt időszak szakszervezet-politikai történéseiről, a kormány várható intézkedései következtében érintett állomány jogvédelméről egyeztettek. Szekeres István ny. dandártábornok, a kuratórium elnöke bevezetőjében elmondta: az Alapítványnál meglévő infrastruktúra, információs rendszer és adatbázis alkalmas arra, hogy a Hosz és a Katonákért Alapítvány közösen, érdemben és eredményesen képviselhesse az állományt – jogvédelme érdekében.

Év végéig nagy létszámú regisztrálóra számítunk, emiatt – nagy valószínüséggel – pertársaságot kell létrehoznunk – tette hozzá a kuratórium elnöke.

Czövek János és dr. Mészáros Melinda az előzetes felméréseket közölve elmondták, hogy tagjaink közül mintegy kétezren, a tagságon kívüliek, de katonák tekintetében pedig több mint hétezren lesznek érintettek.

Ezt követően a nyugdíjat el lehet-e venni alapkérdésről zajlott a polémia. Pusztai Lajos, a kuratórium titkára azt is hangsúlyozta, hogy adománygyüjtés is elindul, az alapítvány megkeresi azokat az egykori katonákat, akik vállalkozóként dolgoznak. A Hosz pedig az Euromil-hez fordul, hogy az ügy érdekében támogassa a szakszervezetet, illetve  

Az alábbiakban a határozatot tesszük közzé, majd kapcsolódó anyagként megtalálják a regisztrációs lapot is.

. A Katonákért Közhasznú Alapítvány

Kuratóriuma

... számú határozata

1.      A Kuratórium a korkedvezményes szolgálati nyugállományba vonulás megmaradására vonatkozó előterjesztést elfogadja, az ahhoz kapcsolódó közös felhívással egyetért.

2.      Hozzájárul ahhoz, hogy a korkedvezmény várható megszüntetésével érdeksérelmet szenvedő szolgálati nyugdíjasok jogvédelme érdekében az előkészítő munka megkezdődjön.

3.      Felkéri a Kuratórium elnökét, hogy teremtse meg az érdekvédelemben érintettek regisztrációja személyi és tárgyi feltételeit. Ennek keretében a rendelkezésre bocsátott pénzforrás függvényében adjon megbízást a munkában résztvevőknek, és gondoskodjon a szükséges irodai elhelyezés, irodai eszközök és infrastruktúra biztosításáról.

4.      Tartson hatékony kapcsolatot és müködjön együtt a Honvédszakszervezet Elnökségével, valamint az ügyben érdekelt más érdekképviseleti szervekkel.

 

Budapest, 2011. július 6.

Szekeres István

                                                                                              a kuratórium elnöke

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.