2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összefogás az állomány jogvédelme érdekében

Hosz  |  2011. 07. 06., 14:23

Az eddigi tárgyalások tapasztalatainak ismeretében tudjuk, hogy jogsérelem nem, de érdeksérelem biztosan éri majd volt és jelenlegi kollégáinkat. Ezért pedig össze kell fogni a szakszervezetnek és az alapítványnak – hangzott el a Katonákért Alapítvány kuratóriumi ülésén. A július 6-i esemény fókuszában ,,az Alapítvány aktuális feladatai az állomány jogvédelme érdekében” címet viselő téma szerepelt…

Miután a Katonákért Alapítvány kuratóriumi tagjainak kérésére a Hosz elnöke és alelnöke tájékoztatást adott az elmúlt időszak szakszervezet-politikai történéseiről, a kormány várható intézkedései következtében érintett állomány jogvédelméről egyeztettek. Szekeres István ny. dandártábornok, a kuratórium elnöke bevezetőjében elmondta: az Alapítványnál meglévő infrastruktúra, információs rendszer és adatbázis alkalmas arra, hogy a Hosz és a Katonákért Alapítvány közösen, érdemben és eredményesen képviselhesse az állományt – jogvédelme érdekében.

Év végéig nagy létszámú regisztrálóra számítunk, emiatt – nagy valószínüséggel – pertársaságot kell létrehoznunk – tette hozzá a kuratórium elnöke.

Czövek János és dr. Mészáros Melinda az előzetes felméréseket közölve elmondták, hogy tagjaink közül mintegy kétezren, a tagságon kívüliek, de katonák tekintetében pedig több mint hétezren lesznek érintettek.

Ezt követően a nyugdíjat el lehet-e venni alapkérdésről zajlott a polémia. Pusztai Lajos, a kuratórium titkára azt is hangsúlyozta, hogy adománygyüjtés is elindul, az alapítvány megkeresi azokat az egykori katonákat, akik vállalkozóként dolgoznak. A Hosz pedig az Euromil-hez fordul, hogy az ügy érdekében támogassa a szakszervezetet, illetve  

Az alábbiakban a határozatot tesszük közzé, majd kapcsolódó anyagként megtalálják a regisztrációs lapot is.

. A Katonákért Közhasznú Alapítvány

Kuratóriuma

... számú határozata

1.      A Kuratórium a korkedvezményes szolgálati nyugállományba vonulás megmaradására vonatkozó előterjesztést elfogadja, az ahhoz kapcsolódó közös felhívással egyetért.

2.      Hozzájárul ahhoz, hogy a korkedvezmény várható megszüntetésével érdeksérelmet szenvedő szolgálati nyugdíjasok jogvédelme érdekében az előkészítő munka megkezdődjön.

3.      Felkéri a Kuratórium elnökét, hogy teremtse meg az érdekvédelemben érintettek regisztrációja személyi és tárgyi feltételeit. Ennek keretében a rendelkezésre bocsátott pénzforrás függvényében adjon megbízást a munkában résztvevőknek, és gondoskodjon a szükséges irodai elhelyezés, irodai eszközök és infrastruktúra biztosításáról.

4.      Tartson hatékony kapcsolatot és müködjön együtt a Honvédszakszervezet Elnökségével, valamint az ügyben érdekelt más érdekképviseleti szervekkel.

 

Budapest, 2011. július 6.

Szekeres István

                                                                                              a kuratórium elnöke

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

2017. november 15. óta Szilágyi Zsolt Lajos alezredes az MH 1. Honvéd Tűzszerész- és Hadihajós Ezred parancsnoka. A főtiszt – kisebb-nagyobb megszakításokkal – 1993 óta szolgál az alakulatnál, korábban az ezred hadihajós parancsnokhelyettese volt.