2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összefogás az állomány jogvédelme érdekében

Hosz  |  2011. 07. 06., 14:23

Az eddigi tárgyalások tapasztalatainak ismeretében tudjuk, hogy jogsérelem nem, de érdeksérelem biztosan éri majd volt és jelenlegi kollégáinkat. Ezért pedig össze kell fogni a szakszervezetnek és az alapítványnak – hangzott el a Katonákért Alapítvány kuratóriumi ülésén. A július 6-i esemény fókuszában ,,az Alapítvány aktuális feladatai az állomány jogvédelme érdekében” címet viselő téma szerepelt…

Miután a Katonákért Alapítvány kuratóriumi tagjainak kérésére a Hosz elnöke és alelnöke tájékoztatást adott az elmúlt időszak szakszervezet-politikai történéseiről, a kormány várható intézkedései következtében érintett állomány jogvédelméről egyeztettek. Szekeres István ny. dandártábornok, a kuratórium elnöke bevezetőjében elmondta: az Alapítványnál meglévő infrastruktúra, információs rendszer és adatbázis alkalmas arra, hogy a Hosz és a Katonákért Alapítvány közösen, érdemben és eredményesen képviselhesse az állományt – jogvédelme érdekében.

Év végéig nagy létszámú regisztrálóra számítunk, emiatt – nagy valószínüséggel – pertársaságot kell létrehoznunk – tette hozzá a kuratórium elnöke.

Czövek János és dr. Mészáros Melinda az előzetes felméréseket közölve elmondták, hogy tagjaink közül mintegy kétezren, a tagságon kívüliek, de katonák tekintetében pedig több mint hétezren lesznek érintettek.

Ezt követően a nyugdíjat el lehet-e venni alapkérdésről zajlott a polémia. Pusztai Lajos, a kuratórium titkára azt is hangsúlyozta, hogy adománygyüjtés is elindul, az alapítvány megkeresi azokat az egykori katonákat, akik vállalkozóként dolgoznak. A Hosz pedig az Euromil-hez fordul, hogy az ügy érdekében támogassa a szakszervezetet, illetve  

Az alábbiakban a határozatot tesszük közzé, majd kapcsolódó anyagként megtalálják a regisztrációs lapot is.

. A Katonákért Közhasznú Alapítvány

Kuratóriuma

... számú határozata

1.      A Kuratórium a korkedvezményes szolgálati nyugállományba vonulás megmaradására vonatkozó előterjesztést elfogadja, az ahhoz kapcsolódó közös felhívással egyetért.

2.      Hozzájárul ahhoz, hogy a korkedvezmény várható megszüntetésével érdeksérelmet szenvedő szolgálati nyugdíjasok jogvédelme érdekében az előkészítő munka megkezdődjön.

3.      Felkéri a Kuratórium elnökét, hogy teremtse meg az érdekvédelemben érintettek regisztrációja személyi és tárgyi feltételeit. Ennek keretében a rendelkezésre bocsátott pénzforrás függvényében adjon megbízást a munkában résztvevőknek, és gondoskodjon a szükséges irodai elhelyezés, irodai eszközök és infrastruktúra biztosításáról.

4.      Tartson hatékony kapcsolatot és müködjön együtt a Honvédszakszervezet Elnökségével, valamint az ügyben érdekelt más érdekképviseleti szervekkel.

 

Budapest, 2011. július 6.

Szekeres István

                                                                                              a kuratórium elnöke

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.