2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Összefogás az állomány jogvédelme érdekében

Hosz  |  2011. 07. 06., 14:23

Az eddigi tárgyalások tapasztalatainak ismeretében tudjuk, hogy jogsérelem nem, de érdeksérelem biztosan éri majd volt és jelenlegi kollégáinkat. Ezért pedig össze kell fogni a szakszervezetnek és az alapítványnak – hangzott el a Katonákért Alapítvány kuratóriumi ülésén. A július 6-i esemény fókuszában ,,az Alapítvány aktuális feladatai az állomány jogvédelme érdekében” címet viselő téma szerepelt…

Miután a Katonákért Alapítvány kuratóriumi tagjainak kérésére a Hosz elnöke és alelnöke tájékoztatást adott az elmúlt időszak szakszervezet-politikai történéseiről, a kormány várható intézkedései következtében érintett állomány jogvédelméről egyeztettek. Szekeres István ny. dandártábornok, a kuratórium elnöke bevezetőjében elmondta: az Alapítványnál meglévő infrastruktúra, információs rendszer és adatbázis alkalmas arra, hogy a Hosz és a Katonákért Alapítvány közösen, érdemben és eredményesen képviselhesse az állományt – jogvédelme érdekében.

Év végéig nagy létszámú regisztrálóra számítunk, emiatt – nagy valószínüséggel – pertársaságot kell létrehoznunk – tette hozzá a kuratórium elnöke.

Czövek János és dr. Mészáros Melinda az előzetes felméréseket közölve elmondták, hogy tagjaink közül mintegy kétezren, a tagságon kívüliek, de katonák tekintetében pedig több mint hétezren lesznek érintettek.

Ezt követően a nyugdíjat el lehet-e venni alapkérdésről zajlott a polémia. Pusztai Lajos, a kuratórium titkára azt is hangsúlyozta, hogy adománygyüjtés is elindul, az alapítvány megkeresi azokat az egykori katonákat, akik vállalkozóként dolgoznak. A Hosz pedig az Euromil-hez fordul, hogy az ügy érdekében támogassa a szakszervezetet, illetve  

Az alábbiakban a határozatot tesszük közzé, majd kapcsolódó anyagként megtalálják a regisztrációs lapot is.

. A Katonákért Közhasznú Alapítvány

Kuratóriuma

... számú határozata

1.      A Kuratórium a korkedvezményes szolgálati nyugállományba vonulás megmaradására vonatkozó előterjesztést elfogadja, az ahhoz kapcsolódó közös felhívással egyetért.

2.      Hozzájárul ahhoz, hogy a korkedvezmény várható megszüntetésével érdeksérelmet szenvedő szolgálati nyugdíjasok jogvédelme érdekében az előkészítő munka megkezdődjön.

3.      Felkéri a Kuratórium elnökét, hogy teremtse meg az érdekvédelemben érintettek regisztrációja személyi és tárgyi feltételeit. Ennek keretében a rendelkezésre bocsátott pénzforrás függvényében adjon megbízást a munkában résztvevőknek, és gondoskodjon a szükséges irodai elhelyezés, irodai eszközök és infrastruktúra biztosításáról.

4.      Tartson hatékony kapcsolatot és müködjön együtt a Honvédszakszervezet Elnökségével, valamint az ügyben érdekelt más érdekképviseleti szervekkel.

 

Budapest, 2011. július 6.

Szekeres István

                                                                                              a kuratórium elnöke

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.