2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktív nyugállományúak

Hosz  |  2011. 07. 13., 09:49

Le a kalappal a nyugállományú tagság előtt, hiszen nemcsak a saját, hanem az aktívak érdekében is jelentős létszámmal képviseltettük magunkat az elmúlt időszak demonstrációin – hangsúlyozta Sörös István tagozatelnök a Nyugállományú Tagozat július 12-i elnökségi ülésén. Az eseményen Czövek János Hosz elnök mellett részt vettek a Hosz korábbi alelnökei, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula is…

Sörös István tagozatelnök köszöntő szavai után az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el. Ezt követően az elmúlt időszak autós demonstrációit, illetve azon való részvételt értékelte a tagozat elnöksége.

Sörös István elnök aktuális tájékoztatójában elmondta, hogy szomorú, de a június 16-i, és 29-i akciókon szinte csak nyugállományú katonák vettek részt. Külön kiemelte a tagozatelnök a veszprémi, a szombathelyi és a tatai akciók aktivitását. Elhangzott, hogy a ,,Bohócforradalmon” is számos Hosz tag nyugállományú katona jelent  meg, voltak, akik busszal érkeztek. Összefoglalva elmondta, hogy le a kalappal a nyugállományú tagság előtt, hiszen az aktívak érdekében is jelentős létszámban léptek fel a különböző demonstrációkon. 

Ezt követően Rozgonyi Sándor és Pásztor Zsolt, a tagozat elnökségi tagjai sajnálkozásukat fejezték ki, - hogy noha már egy éve megtörtént a kormányváltás - sem az Idősügyi Tanács, sem a Honvédségi Idősügyi Tanács még mindig nem kezdte meg müködését.

A tagozat elnöksége a pertársaságról, valamint a gödi alapszervezeti eseményen történtekről is egyeztetett.

A harmadik napirendi témaként a tagépítés helyzetét és a kongresszusra való felkészülést tekintették át a tagozat elnökség tagjai. A jövővel kapcsolatban elhangzott, hogy nagy valószínüséggel át kell szervezni a tagozat költségvetését. Beszélgettek a szakszervezet kongresszusra készülő Alapszabályáról, programjáról és az SZMSZ-éről is.

A külön napirendre érkezett két korábbi alelnök közül dr. Heiling Ottó megkérdezte, hogy van-e elképzelés arról, hogy milyen státuszban lesznek január 1-től a jelenleg nyugállományú katonák. Erre reflektálva Dr. Kántor Raimund, a tagozat titkára elmondta, hogy mi hangzott el az Alapszabály-szerkesztő bizottság július 11-i értekezletén.   

A negyedik téma a két korábbi alelnök dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula személyes kérelmének kivizsgálása, vagyis az ún. Buzai - Hefler - Dr. Kántor-féle kezdeményezés volt.  

Miután a felek ismertették álláspontjaikat, az eseményen megjelenő Czövek János, a Hosz elnöke elmondta: az elmúlt félév nem a belső vitákról szólt, hiszen valódi érdekképviseleti- érdekvédelmi feladataink voltak, vannak jelenleg is. A múlt dolgait nem tudtuk lezárni. Sok olyan dolog történt, amit biztosan másképp is véghez lehetett volna vinni.

Ezt követően a vitapartnerek úgy nyilatkoztak, hogy lezártnak tekintik az ügyet, fegyverszünet köttetett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.