2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktív nyugállományúak

Hosz  |  2011. 07. 13., 09:49

Le a kalappal a nyugállományú tagság előtt, hiszen nemcsak a saját, hanem az aktívak érdekében is jelentős létszámmal képviseltettük magunkat az elmúlt időszak demonstrációin – hangsúlyozta Sörös István tagozatelnök a Nyugállományú Tagozat július 12-i elnökségi ülésén. Az eseményen Czövek János Hosz elnök mellett részt vettek a Hosz korábbi alelnökei, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula is…

Sörös István tagozatelnök köszöntő szavai után az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el. Ezt követően az elmúlt időszak autós demonstrációit, illetve azon való részvételt értékelte a tagozat elnöksége.

Sörös István elnök aktuális tájékoztatójában elmondta, hogy szomorú, de a június 16-i, és 29-i akciókon szinte csak nyugállományú katonák vettek részt. Külön kiemelte a tagozatelnök a veszprémi, a szombathelyi és a tatai akciók aktivitását. Elhangzott, hogy a ,,Bohócforradalmon” is számos Hosz tag nyugállományú katona jelent  meg, voltak, akik busszal érkeztek. Összefoglalva elmondta, hogy le a kalappal a nyugállományú tagság előtt, hiszen az aktívak érdekében is jelentős létszámban léptek fel a különböző demonstrációkon. 

Ezt követően Rozgonyi Sándor és Pásztor Zsolt, a tagozat elnökségi tagjai sajnálkozásukat fejezték ki, - hogy noha már egy éve megtörtént a kormányváltás - sem az Idősügyi Tanács, sem a Honvédségi Idősügyi Tanács még mindig nem kezdte meg müködését.

A tagozat elnöksége a pertársaságról, valamint a gödi alapszervezeti eseményen történtekről is egyeztetett.

A harmadik napirendi témaként a tagépítés helyzetét és a kongresszusra való felkészülést tekintették át a tagozat elnökség tagjai. A jövővel kapcsolatban elhangzott, hogy nagy valószínüséggel át kell szervezni a tagozat költségvetését. Beszélgettek a szakszervezet kongresszusra készülő Alapszabályáról, programjáról és az SZMSZ-éről is.

A külön napirendre érkezett két korábbi alelnök közül dr. Heiling Ottó megkérdezte, hogy van-e elképzelés arról, hogy milyen státuszban lesznek január 1-től a jelenleg nyugállományú katonák. Erre reflektálva Dr. Kántor Raimund, a tagozat titkára elmondta, hogy mi hangzott el az Alapszabály-szerkesztő bizottság július 11-i értekezletén.   

A negyedik téma a két korábbi alelnök dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula személyes kérelmének kivizsgálása, vagyis az ún. Buzai - Hefler - Dr. Kántor-féle kezdeményezés volt.  

Miután a felek ismertették álláspontjaikat, az eseményen megjelenő Czövek János, a Hosz elnöke elmondta: az elmúlt félév nem a belső vitákról szólt, hiszen valódi érdekképviseleti- érdekvédelmi feladataink voltak, vannak jelenleg is. A múlt dolgait nem tudtuk lezárni. Sok olyan dolog történt, amit biztosan másképp is véghez lehetett volna vinni.

Ezt követően a vitapartnerek úgy nyilatkoztak, hogy lezártnak tekintik az ügyet, fegyverszünet köttetett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.