2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktív nyugállományúak

Hosz  |  2011. 07. 13., 09:49

Le a kalappal a nyugállományú tagság előtt, hiszen nemcsak a saját, hanem az aktívak érdekében is jelentős létszámmal képviseltettük magunkat az elmúlt időszak demonstrációin – hangsúlyozta Sörös István tagozatelnök a Nyugállományú Tagozat július 12-i elnökségi ülésén. Az eseményen Czövek János Hosz elnök mellett részt vettek a Hosz korábbi alelnökei, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula is…

Sörös István tagozatelnök köszöntő szavai után az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el. Ezt követően az elmúlt időszak autós demonstrációit, illetve azon való részvételt értékelte a tagozat elnöksége.

Sörös István elnök aktuális tájékoztatójában elmondta, hogy szomorú, de a június 16-i, és 29-i akciókon szinte csak nyugállományú katonák vettek részt. Külön kiemelte a tagozatelnök a veszprémi, a szombathelyi és a tatai akciók aktivitását. Elhangzott, hogy a ,,Bohócforradalmon” is számos Hosz tag nyugállományú katona jelent  meg, voltak, akik busszal érkeztek. Összefoglalva elmondta, hogy le a kalappal a nyugállományú tagság előtt, hiszen az aktívak érdekében is jelentős létszámban léptek fel a különböző demonstrációkon. 

Ezt követően Rozgonyi Sándor és Pásztor Zsolt, a tagozat elnökségi tagjai sajnálkozásukat fejezték ki, - hogy noha már egy éve megtörtént a kormányváltás - sem az Idősügyi Tanács, sem a Honvédségi Idősügyi Tanács még mindig nem kezdte meg müködését.

A tagozat elnöksége a pertársaságról, valamint a gödi alapszervezeti eseményen történtekről is egyeztetett.

A harmadik napirendi témaként a tagépítés helyzetét és a kongresszusra való felkészülést tekintették át a tagozat elnökség tagjai. A jövővel kapcsolatban elhangzott, hogy nagy valószínüséggel át kell szervezni a tagozat költségvetését. Beszélgettek a szakszervezet kongresszusra készülő Alapszabályáról, programjáról és az SZMSZ-éről is.

A külön napirendre érkezett két korábbi alelnök közül dr. Heiling Ottó megkérdezte, hogy van-e elképzelés arról, hogy milyen státuszban lesznek január 1-től a jelenleg nyugállományú katonák. Erre reflektálva Dr. Kántor Raimund, a tagozat titkára elmondta, hogy mi hangzott el az Alapszabály-szerkesztő bizottság július 11-i értekezletén.   

A negyedik téma a két korábbi alelnök dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula személyes kérelmének kivizsgálása, vagyis az ún. Buzai - Hefler - Dr. Kántor-féle kezdeményezés volt.  

Miután a felek ismertették álláspontjaikat, az eseményen megjelenő Czövek János, a Hosz elnöke elmondta: az elmúlt félév nem a belső vitákról szólt, hiszen valódi érdekképviseleti- érdekvédelmi feladataink voltak, vannak jelenleg is. A múlt dolgait nem tudtuk lezárni. Sok olyan dolog történt, amit biztosan másképp is véghez lehetett volna vinni.

Ezt követően a vitapartnerek úgy nyilatkoztak, hogy lezártnak tekintik az ügyet, fegyverszünet köttetett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.