2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi rendezvényre készülve

Hosz  |  2011. 07. 26., 18:39

Szakszervezetünk jubileumi rendezvénye, valamint a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság költségvetése szerepelt a július 26-i elnökségi ülés napirendjén. Emellett nyugállományú tagfelvételről, az üdültetési szabályzat módosításáról, valamint gépkocsi-beszerzésről is egyeztetett döntéshozó fórumunk. Az ülést Czövek János elnök vezette...

Napirend előtt Lippai Csaba alelnök tájékoztatta az elnökséget a Honvédszakszervezet jubileumi, szeptember 17-én, Szentendrén megrendezendő eseményének szervezési kérdéseiről. E sorok írója pedig a részletes programról, valamint a jubileumi rendezvény egyes kiemelt fellépőjének költségeiről adott információkat. Az alelnök és a kommunikációs ügyvivő arra kérte a megjelenteket, hogy igyekezzenek aktív részvételre mozgósítani.

A 2011. évi jubileumi rendezvény költségvetésének módosítását és az átcsoportosítás indoklását dr. Mészáros Melinda alelnök terjesztette elő. A program módosított költségvetését az elnökség elfogadta.

A szeptember 17-i rendezvény részletes programját hamarosan közli honlapunk - a szerk.

Ezt követően a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság számára támogatásként biztosított összegről tárgyalt az elnökség.

Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke kérdésekre válaszolva elmondta: nem tudjuk, az országgyülés mikor fogadja el az adott jogszabályt. Elég nagy mennyiségü érdeklődő van már jelenleg is. Azt gondolom, hogy ősz elejéig ez az előkészítő munka elvégezhető.

Az alelnök asszony pertársaság létrehozatalának támogatására és az adminisztráció biztosítására vonatkozó költségvetés-átcsoportosítást érintő javaslatát az elnökségi tagok elfogadták.

Nyugállományú tagfelvételekről szóló előterjesztés során Czövek János elnök javaslatára, tizennégy egykori hivatásos katona lett a Hosz nyugállományú tagja.

Az üdültetési szabályzat módosításáról szóló napirendi téma során Ferenczi-Hevér Mónika, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője javaslatára térítési díjak megváltoztatásáról határozott az elnökség.  

Az új díjakat hamarosan elolvashatják a www.egyseg2002.hu és a www.hsz.hu weblapokon is.

A gépkocsi beszerzésről szóló előterjesztés során dr. Mészáros Melinda alelnök miután megköszönte a témában dolgozó bizottság munkáját, a beérkezett javaslatokat, árajánlatokat, javaslatot tett a beszerzendő gépjármü-típusra. A tervezetet az elnökség támogatta. 

Ezt követően a nyugat-magyarországi hadkiegészítő parancsnokság kérését tárgyalták a döntéshozók.  Czövek János elnök előterjesztése után arról döntött a Hosz elnöksége, hogy 30 ezer forintot biztosítunk támogatásként a Göcsej Harci Túra lebonyolítására.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.