2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi rendezvényre készülve

Hosz  |  2011. 07. 26., 18:39

Szakszervezetünk jubileumi rendezvénye, valamint a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság költségvetése szerepelt a július 26-i elnökségi ülés napirendjén. Emellett nyugállományú tagfelvételről, az üdültetési szabályzat módosításáról, valamint gépkocsi-beszerzésről is egyeztetett döntéshozó fórumunk. Az ülést Czövek János elnök vezette...

Napirend előtt Lippai Csaba alelnök tájékoztatta az elnökséget a Honvédszakszervezet jubileumi, szeptember 17-én, Szentendrén megrendezendő eseményének szervezési kérdéseiről. E sorok írója pedig a részletes programról, valamint a jubileumi rendezvény egyes kiemelt fellépőjének költségeiről adott információkat. Az alelnök és a kommunikációs ügyvivő arra kérte a megjelenteket, hogy igyekezzenek aktív részvételre mozgósítani.

A 2011. évi jubileumi rendezvény költségvetésének módosítását és az átcsoportosítás indoklását dr. Mészáros Melinda alelnök terjesztette elő. A program módosított költségvetését az elnökség elfogadta.

A szeptember 17-i rendezvény részletes programját hamarosan közli honlapunk - a szerk.

Ezt követően a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság számára támogatásként biztosított összegről tárgyalt az elnökség.

Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke kérdésekre válaszolva elmondta: nem tudjuk, az országgyülés mikor fogadja el az adott jogszabályt. Elég nagy mennyiségü érdeklődő van már jelenleg is. Azt gondolom, hogy ősz elejéig ez az előkészítő munka elvégezhető.

Az alelnök asszony pertársaság létrehozatalának támogatására és az adminisztráció biztosítására vonatkozó költségvetés-átcsoportosítást érintő javaslatát az elnökségi tagok elfogadták.

Nyugállományú tagfelvételekről szóló előterjesztés során Czövek János elnök javaslatára, tizennégy egykori hivatásos katona lett a Hosz nyugállományú tagja.

Az üdültetési szabályzat módosításáról szóló napirendi téma során Ferenczi-Hevér Mónika, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője javaslatára térítési díjak megváltoztatásáról határozott az elnökség.  

Az új díjakat hamarosan elolvashatják a www.egyseg2002.hu és a www.hsz.hu weblapokon is.

A gépkocsi beszerzésről szóló előterjesztés során dr. Mészáros Melinda alelnök miután megköszönte a témában dolgozó bizottság munkáját, a beérkezett javaslatokat, árajánlatokat, javaslatot tett a beszerzendő gépjármü-típusra. A tervezetet az elnökség támogatta. 

Ezt követően a nyugat-magyarországi hadkiegészítő parancsnokság kérését tárgyalták a döntéshozók.  Czövek János elnök előterjesztése után arról döntött a Hosz elnöksége, hogy 30 ezer forintot biztosítunk támogatásként a Göcsej Harci Túra lebonyolítására.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.