2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi rendezvényre készülve

Hosz  |  2011. 07. 26., 18:39

Szakszervezetünk jubileumi rendezvénye, valamint a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság költségvetése szerepelt a július 26-i elnökségi ülés napirendjén. Emellett nyugállományú tagfelvételről, az üdültetési szabályzat módosításáról, valamint gépkocsi-beszerzésről is egyeztetett döntéshozó fórumunk. Az ülést Czövek János elnök vezette...

Napirend előtt Lippai Csaba alelnök tájékoztatta az elnökséget a Honvédszakszervezet jubileumi, szeptember 17-én, Szentendrén megrendezendő eseményének szervezési kérdéseiről. E sorok írója pedig a részletes programról, valamint a jubileumi rendezvény egyes kiemelt fellépőjének költségeiről adott információkat. Az alelnök és a kommunikációs ügyvivő arra kérte a megjelenteket, hogy igyekezzenek aktív részvételre mozgósítani.

A 2011. évi jubileumi rendezvény költségvetésének módosítását és az átcsoportosítás indoklását dr. Mészáros Melinda alelnök terjesztette elő. A program módosított költségvetését az elnökség elfogadta.

A szeptember 17-i rendezvény részletes programját hamarosan közli honlapunk - a szerk.

Ezt követően a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság számára támogatásként biztosított összegről tárgyalt az elnökség.

Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke kérdésekre válaszolva elmondta: nem tudjuk, az országgyülés mikor fogadja el az adott jogszabályt. Elég nagy mennyiségü érdeklődő van már jelenleg is. Azt gondolom, hogy ősz elejéig ez az előkészítő munka elvégezhető.

Az alelnök asszony pertársaság létrehozatalának támogatására és az adminisztráció biztosítására vonatkozó költségvetés-átcsoportosítást érintő javaslatát az elnökségi tagok elfogadták.

Nyugállományú tagfelvételekről szóló előterjesztés során Czövek János elnök javaslatára, tizennégy egykori hivatásos katona lett a Hosz nyugállományú tagja.

Az üdültetési szabályzat módosításáról szóló napirendi téma során Ferenczi-Hevér Mónika, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője javaslatára térítési díjak megváltoztatásáról határozott az elnökség.  

Az új díjakat hamarosan elolvashatják a www.egyseg2002.hu és a www.hsz.hu weblapokon is.

A gépkocsi beszerzésről szóló előterjesztés során dr. Mészáros Melinda alelnök miután megköszönte a témában dolgozó bizottság munkáját, a beérkezett javaslatokat, árajánlatokat, javaslatot tett a beszerzendő gépjármü-típusra. A tervezetet az elnökség támogatta. 

Ezt követően a nyugat-magyarországi hadkiegészítő parancsnokság kérését tárgyalták a döntéshozók.  Czövek János elnök előterjesztése után arról döntött a Hosz elnöksége, hogy 30 ezer forintot biztosítunk támogatásként a Göcsej Harci Túra lebonyolítására.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.