2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi rendezvényre készülve

Hosz  |  2011. 07. 26., 18:39

Szakszervezetünk jubileumi rendezvénye, valamint a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság költségvetése szerepelt a július 26-i elnökségi ülés napirendjén. Emellett nyugállományú tagfelvételről, az üdültetési szabályzat módosításáról, valamint gépkocsi-beszerzésről is egyeztetett döntéshozó fórumunk. Az ülést Czövek János elnök vezette...

Napirend előtt Lippai Csaba alelnök tájékoztatta az elnökséget a Honvédszakszervezet jubileumi, szeptember 17-én, Szentendrén megrendezendő eseményének szervezési kérdéseiről. E sorok írója pedig a részletes programról, valamint a jubileumi rendezvény egyes kiemelt fellépőjének költségeiről adott információkat. Az alelnök és a kommunikációs ügyvivő arra kérte a megjelenteket, hogy igyekezzenek aktív részvételre mozgósítani.

A 2011. évi jubileumi rendezvény költségvetésének módosítását és az átcsoportosítás indoklását dr. Mészáros Melinda alelnök terjesztette elő. A program módosított költségvetését az elnökség elfogadta.

A szeptember 17-i rendezvény részletes programját hamarosan közli honlapunk - a szerk.

Ezt követően a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság számára támogatásként biztosított összegről tárgyalt az elnökség.

Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke kérdésekre válaszolva elmondta: nem tudjuk, az országgyülés mikor fogadja el az adott jogszabályt. Elég nagy mennyiségü érdeklődő van már jelenleg is. Azt gondolom, hogy ősz elejéig ez az előkészítő munka elvégezhető.

Az alelnök asszony pertársaság létrehozatalának támogatására és az adminisztráció biztosítására vonatkozó költségvetés-átcsoportosítást érintő javaslatát az elnökségi tagok elfogadták.

Nyugállományú tagfelvételekről szóló előterjesztés során Czövek János elnök javaslatára, tizennégy egykori hivatásos katona lett a Hosz nyugállományú tagja.

Az üdültetési szabályzat módosításáról szóló napirendi téma során Ferenczi-Hevér Mónika, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője javaslatára térítési díjak megváltoztatásáról határozott az elnökség.  

Az új díjakat hamarosan elolvashatják a www.egyseg2002.hu és a www.hsz.hu weblapokon is.

A gépkocsi beszerzésről szóló előterjesztés során dr. Mészáros Melinda alelnök miután megköszönte a témában dolgozó bizottság munkáját, a beérkezett javaslatokat, árajánlatokat, javaslatot tett a beszerzendő gépjármü-típusra. A tervezetet az elnökség támogatta. 

Ezt követően a nyugat-magyarországi hadkiegészítő parancsnokság kérését tárgyalták a döntéshozók.  Czövek János elnök előterjesztése után arról döntött a Hosz elnöksége, hogy 30 ezer forintot biztosítunk támogatásként a Göcsej Harci Túra lebonyolítására.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.