2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi rendezvényre készülve

Hosz  |  2011. 07. 26., 18:39

Szakszervezetünk jubileumi rendezvénye, valamint a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság költségvetése szerepelt a július 26-i elnökségi ülés napirendjén. Emellett nyugállományú tagfelvételről, az üdültetési szabályzat módosításáról, valamint gépkocsi-beszerzésről is egyeztetett döntéshozó fórumunk. Az ülést Czövek János elnök vezette...

Napirend előtt Lippai Csaba alelnök tájékoztatta az elnökséget a Honvédszakszervezet jubileumi, szeptember 17-én, Szentendrén megrendezendő eseményének szervezési kérdéseiről. E sorok írója pedig a részletes programról, valamint a jubileumi rendezvény egyes kiemelt fellépőjének költségeiről adott információkat. Az alelnök és a kommunikációs ügyvivő arra kérte a megjelenteket, hogy igyekezzenek aktív részvételre mozgósítani.

A 2011. évi jubileumi rendezvény költségvetésének módosítását és az átcsoportosítás indoklását dr. Mészáros Melinda alelnök terjesztette elő. A program módosított költségvetését az elnökség elfogadta.

A szeptember 17-i rendezvény részletes programját hamarosan közli honlapunk - a szerk.

Ezt követően a Hosz - Katonákért Alapítvány által közösen szervezett pertársaság számára támogatásként biztosított összegről tárgyalt az elnökség.

Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke kérdésekre válaszolva elmondta: nem tudjuk, az országgyülés mikor fogadja el az adott jogszabályt. Elég nagy mennyiségü érdeklődő van már jelenleg is. Azt gondolom, hogy ősz elejéig ez az előkészítő munka elvégezhető.

Az alelnök asszony pertársaság létrehozatalának támogatására és az adminisztráció biztosítására vonatkozó költségvetés-átcsoportosítást érintő javaslatát az elnökségi tagok elfogadták.

Nyugállományú tagfelvételekről szóló előterjesztés során Czövek János elnök javaslatára, tizennégy egykori hivatásos katona lett a Hosz nyugállományú tagja.

Az üdültetési szabályzat módosításáról szóló napirendi téma során Ferenczi-Hevér Mónika, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője javaslatára térítési díjak megváltoztatásáról határozott az elnökség.  

Az új díjakat hamarosan elolvashatják a www.egyseg2002.hu és a www.hsz.hu weblapokon is.

A gépkocsi beszerzésről szóló előterjesztés során dr. Mészáros Melinda alelnök miután megköszönte a témában dolgozó bizottság munkáját, a beérkezett javaslatokat, árajánlatokat, javaslatot tett a beszerzendő gépjármü-típusra. A tervezetet az elnökség támogatta. 

Ezt követően a nyugat-magyarországi hadkiegészítő parancsnokság kérését tárgyalták a döntéshozók.  Czövek János elnök előterjesztése után arról döntött a Hosz elnöksége, hogy 30 ezer forintot biztosítunk támogatásként a Göcsej Harci Túra lebonyolítására.

Az elnökség szeptember 6-án tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.