2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Alapszabály-előkészítő Bizottság legutóbbi üléséről

Hosz  |  2011. 08. 17., 14:13

Augusztus 16-án tartotta soros bizottsági ülését a Hosz Alapszabály-előkészítő Bizottsága, melynek munkájáról, annak egyik tagjaként szeretném véleményemet megosztani az olvasókkal...

A bizottság az elmúlt hónapokban megkezdte munkáját, és tételesen átbeszélte a közelgő őszi kongresszus elé terjesztendő alapszabály módosításokat. A bizottsági munka véleményem szerint jó ütemben és irányban halad, vannak véleménykülönbségek, különböző javaslatok és ellenjavaslatok, melyek a Honvédszakszervezet müködését a jövőben meghatározhatják, sőt egészséges viták is kialakultak az elmúlt időszakban. A bizottság azonban kompromisszum kész és arra törekszik, hogy mindenképpen egy átgondolt és az idő függvényében, minél jobb alapszabály módosító javaslatot tegyen le, illetve javasolja majd elfogadásra a kongresszusszámára.

Személyes meggyőződésem, hogy csupán első olvasatra nagyon nehéz egy ilyen szabályzó egészének, használhatóságának megítélése, hiszen a bizottsági tagok együttesen, érvek és ellenérvek mentén, pontonként dolgozták fel a most hatályos szabályzót, így a kialakulóban lévő új szövegszerü módosítás közzététele után biztatom, biztatjuk tagjainkat, hogyvéleményükkel, javaslataikkal segítsék, egészítsék ki az tervezetet, hogy mindenki számára elfogadható, az ismert hibákat, redundanciákat kezelő szabályzót tudjunk majd megszavazni a kongresszuson.

A tagsági vélemény minél nagyobb felületen való megjelenése ezt a munkát segítené, így biztatom tagjainkat, hogy érezzék minél jobban magukénak a javaslatokat és még most, időben reagáljanak haderőnemi képviselőjükön keresztül a tervezetre.Szijártó Zsolt

logisztikai haderőnemi képviselő helyettes, az alapszabály-előkészítő  bizottság tagja

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.