2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Alapszabály-előkészítő Bizottság legutóbbi üléséről

Hosz  |  2011. 08. 17., 14:13

Augusztus 16-án tartotta soros bizottsági ülését a Hosz Alapszabály-előkészítő Bizottsága, melynek munkájáról, annak egyik tagjaként szeretném véleményemet megosztani az olvasókkal...

A bizottság az elmúlt hónapokban megkezdte munkáját, és tételesen átbeszélte a közelgő őszi kongresszus elé terjesztendő alapszabály módosításokat. A bizottsági munka véleményem szerint jó ütemben és irányban halad, vannak véleménykülönbségek, különböző javaslatok és ellenjavaslatok, melyek a Honvédszakszervezet müködését a jövőben meghatározhatják, sőt egészséges viták is kialakultak az elmúlt időszakban. A bizottság azonban kompromisszum kész és arra törekszik, hogy mindenképpen egy átgondolt és az idő függvényében, minél jobb alapszabály módosító javaslatot tegyen le, illetve javasolja majd elfogadásra a kongresszusszámára.

Személyes meggyőződésem, hogy csupán első olvasatra nagyon nehéz egy ilyen szabályzó egészének, használhatóságának megítélése, hiszen a bizottsági tagok együttesen, érvek és ellenérvek mentén, pontonként dolgozták fel a most hatályos szabályzót, így a kialakulóban lévő új szövegszerü módosítás közzététele után biztatom, biztatjuk tagjainkat, hogyvéleményükkel, javaslataikkal segítsék, egészítsék ki az tervezetet, hogy mindenki számára elfogadható, az ismert hibákat, redundanciákat kezelő szabályzót tudjunk majd megszavazni a kongresszuson.

A tagsági vélemény minél nagyobb felületen való megjelenése ezt a munkát segítené, így biztatom tagjainkat, hogy érezzék minél jobban magukénak a javaslatokat és még most, időben reagáljanak haderőnemi képviselőjükön keresztül a tervezetre.Szijártó Zsolt

logisztikai haderőnemi képviselő helyettes, az alapszabály-előkészítő  bizottság tagja

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.