2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Alapszabály-előkészítő Bizottság legutóbbi üléséről

Hosz  |  2011. 08. 17., 14:13

Augusztus 16-án tartotta soros bizottsági ülését a Hosz Alapszabály-előkészítő Bizottsága, melynek munkájáról, annak egyik tagjaként szeretném véleményemet megosztani az olvasókkal...

A bizottság az elmúlt hónapokban megkezdte munkáját, és tételesen átbeszélte a közelgő őszi kongresszus elé terjesztendő alapszabály módosításokat. A bizottsági munka véleményem szerint jó ütemben és irányban halad, vannak véleménykülönbségek, különböző javaslatok és ellenjavaslatok, melyek a Honvédszakszervezet müködését a jövőben meghatározhatják, sőt egészséges viták is kialakultak az elmúlt időszakban. A bizottság azonban kompromisszum kész és arra törekszik, hogy mindenképpen egy átgondolt és az idő függvényében, minél jobb alapszabály módosító javaslatot tegyen le, illetve javasolja majd elfogadásra a kongresszusszámára.

Személyes meggyőződésem, hogy csupán első olvasatra nagyon nehéz egy ilyen szabályzó egészének, használhatóságának megítélése, hiszen a bizottsági tagok együttesen, érvek és ellenérvek mentén, pontonként dolgozták fel a most hatályos szabályzót, így a kialakulóban lévő új szövegszerü módosítás közzététele után biztatom, biztatjuk tagjainkat, hogyvéleményükkel, javaslataikkal segítsék, egészítsék ki az tervezetet, hogy mindenki számára elfogadható, az ismert hibákat, redundanciákat kezelő szabályzót tudjunk majd megszavazni a kongresszuson.

A tagsági vélemény minél nagyobb felületen való megjelenése ezt a munkát segítené, így biztatom tagjainkat, hogy érezzék minél jobban magukénak a javaslatokat és még most, időben reagáljanak haderőnemi képviselőjükön keresztül a tervezetre.Szijártó Zsolt

logisztikai haderőnemi képviselő helyettes, az alapszabály-előkészítő  bizottság tagja

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.