2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Létrejött a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamarája

Hosz  |  2011. 10. 05., 15:34

Aktuális szakszervezet-politikai ügyek kerültek fókuszba a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek demonstrációs bizottságának október 5-i ülésén. Szakszervezetünk székházában lebonyolított bizottsági ülésen létrehozták a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját (KARESZSZKA). Az eseményen Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök képviselte a Hosz-t…    

Miután Czövek János, a demonstrációs bizottsági elnök minőségében köszöntötte a megjelenteket, a résztvevő érdekképviseleti vezetők megosztották a birtokukba került, az állomány szolgálati- élet- és munkakörülményeit érintő legfrissebb információkat.

A szakszervezetek a RÉF összehívását kezdeményezték az életpálya-modell, a szolgálati nyugdíj és a VPDSZ által kezdeményezett Hszt. módosítás ügyében.

Az ülést követően kiadott sajtóközlemény szerint a Rendészeti Érdekegyeztető Fórumot (RÉF) alkotó Szakszervezetek, és a Honvédszakszervezet 2011. október 5-én létrehozták a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját (KARESZSZKA). A Honvédszakszervezet az október 11-i választmányi ülésen fogja megerősíteni a kamarához történő csatlakozást.

A kamara célja: Alulról szerveződik. Feladata, hogy közremüködjön a hivatásos állomány etikai kódexének kidolgozásában. Őrködjön a normák betartása felett és vegyen részt az etikai eljárások lefolytatásában. Erősítse meg a Honvédelem és a Rendvédelem területén müködő szakszervezetek érdekérvényesítő tevékenységét és váljon alapvető részévé a munkavállalói érdekképviseleti rendszernek. A kamara megalkotta alapszabályát, és megválasztotta tisztségviselőit. A kamara első soros elnökének egyhangúlag Powel Pált választotta.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.