2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Létrejött a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamarája

Hosz  |  2011. 10. 05., 15:34

Aktuális szakszervezet-politikai ügyek kerültek fókuszba a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek demonstrációs bizottságának október 5-i ülésén. Szakszervezetünk székházában lebonyolított bizottsági ülésen létrehozták a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját (KARESZSZKA). Az eseményen Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök képviselte a Hosz-t…    

Miután Czövek János, a demonstrációs bizottsági elnök minőségében köszöntötte a megjelenteket, a résztvevő érdekképviseleti vezetők megosztották a birtokukba került, az állomány szolgálati- élet- és munkakörülményeit érintő legfrissebb információkat.

A szakszervezetek a RÉF összehívását kezdeményezték az életpálya-modell, a szolgálati nyugdíj és a VPDSZ által kezdeményezett Hszt. módosítás ügyében.

Az ülést követően kiadott sajtóközlemény szerint a Rendészeti Érdekegyeztető Fórumot (RÉF) alkotó Szakszervezetek, és a Honvédszakszervezet 2011. október 5-én létrehozták a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját (KARESZSZKA). A Honvédszakszervezet az október 11-i választmányi ülésen fogja megerősíteni a kamarához történő csatlakozást.

A kamara célja: Alulról szerveződik. Feladata, hogy közremüködjön a hivatásos állomány etikai kódexének kidolgozásában. Őrködjön a normák betartása felett és vegyen részt az etikai eljárások lefolytatásában. Erősítse meg a Honvédelem és a Rendvédelem területén müködő szakszervezetek érdekérvényesítő tevékenységét és váljon alapvető részévé a munkavállalói érdekképviseleti rendszernek. A kamara megalkotta alapszabályát, és megválasztotta tisztségviselőit. A kamara első soros elnökének egyhangúlag Powel Pált választotta.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.