2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Létrejött a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamarája

Hosz  |  2011. 10. 05., 15:34

Aktuális szakszervezet-politikai ügyek kerültek fókuszba a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek demonstrációs bizottságának október 5-i ülésén. Szakszervezetünk székházában lebonyolított bizottsági ülésen létrehozták a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját (KARESZSZKA). Az eseményen Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök képviselte a Hosz-t…    

Miután Czövek János, a demonstrációs bizottsági elnök minőségében köszöntötte a megjelenteket, a résztvevő érdekképviseleti vezetők megosztották a birtokukba került, az állomány szolgálati- élet- és munkakörülményeit érintő legfrissebb információkat.

A szakszervezetek a RÉF összehívását kezdeményezték az életpálya-modell, a szolgálati nyugdíj és a VPDSZ által kezdeményezett Hszt. módosítás ügyében.

Az ülést követően kiadott sajtóközlemény szerint a Rendészeti Érdekegyeztető Fórumot (RÉF) alkotó Szakszervezetek, és a Honvédszakszervezet 2011. október 5-én létrehozták a Katonai és Rendészeti Szakszervezetek Szakmai Kamaráját (KARESZSZKA). A Honvédszakszervezet az október 11-i választmányi ülésen fogja megerősíteni a kamarához történő csatlakozást.

A kamara célja: Alulról szerveződik. Feladata, hogy közremüködjön a hivatásos állomány etikai kódexének kidolgozásában. Őrködjön a normák betartása felett és vegyen részt az etikai eljárások lefolytatásában. Erősítse meg a Honvédelem és a Rendvédelem területén müködő szakszervezetek érdekérvényesítő tevékenységét és váljon alapvető részévé a munkavállalói érdekképviseleti rendszernek. A kamara megalkotta alapszabályát, és megválasztotta tisztségviselőit. A kamara első soros elnökének egyhangúlag Powel Pált választotta.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.