2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondott Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke!

Hosz  |  2011. 12. 05., 17:47

A mai FRDÉSZ elnökségi ülésen hivatalosan is bejelentette Kónya Péter, hogy 2011. december 1-i hatállyal lemond a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége elnöki tisztségéről. Az FRDÉSZ-t 13 évig vezette, a Szövetség elnökeként. Lemondásával együtt, a Honvéd Vezérkar Főnökénél kezdeményezte hivatásos katonai szolgálati viszonya alóli felmentését. Részletek az alábbiakban...  

Indoklás:

 

A 90-es évek közepén aktív részese voltam annak a szakértői csoportnak, amely előkészítette első jogállási törvényünket a Hszt.-t. Katonaként küzdöttem azért, hogy a rendszerváltást követően a Parlament végre tárgyalja és elfogadja a hivatásosok életpályáját meghatározó szolgálati törvényt, amely nem csak a kötelességeinket rögzítette, de a különleges közszolgálati életpályához kapcsolódó jogainkat is.  A NATO-hoz való csatlakozással új a szolgálati törvényünk lett, tovább korlátozódtak a jogaink. Hivatásos katonaként voltam már elvtárs, bajtárs és úr. Soha nem az számított minek hívnak, hanem az, hogy van-e mögöttes tartalma a megszólításnak. Katonaként arra tettem esküt, hogy megvédem az állampolgárok jogait, ugyanakkor sem katonaként, sem érdekvédőként nem tudtam megakadályozni, hogy a saját jogainkat elveszítsük.  Az állandó átszervezéseknek, költségvetési kényszer miatti drasztikus létszámleépítéseknek, a jogszabályi környezet változásának köszönhetően a katonai életpálya kiürült, devalválódott. A szolgálati törvények most elfogadott és tervezett változásainak eredményeként, érdekvédőként tisztességesen, következetesen (nem megalkuvó, korporatív módon) már nem lesz lehetőségem a hivatásosok, köztük a katonák érdekeit képviselni.

   A továbbiakban is eskümnek megfelelően akarok élni és cselekedni, így jelen helyzetben nem maradt számomra más út, mint szakszervezeti tisztségemről lemondani és kezdeményezni a szolgálati viszonyom alóli felmentésem.

    A jövőben minden erőmmel azon leszek, hogy a Magyar Szolidaritási Mozgalom társelnökeként megvédjem a demokráciát, védjem az állampolgárok jogait és érdekeit, tisztességesen képviseljem a Magyar Szolidaritási mozgalmat és az ahhoz csatlakozókat.

 

Budapest, 2011. december 5.

 

Kónya Péter alezredes, s.k.

az  FRDÉSZ volt elnöke

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.