2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szarka Gábor: A Hosz tükröt tart nekünk

Hosz  |  2011. 12. 05., 18:07

A korrekt együttműködést hangsúlyozta, miután megválasztásukhoz gratulált a régi-új tisztségviselőknek a kabinetfőnök. A december 5-i vizit során dr. Szarka Gábor hozzátette: Előttünk áll a nagy feladat, meg kell alkotnunk az új Hjt.-t. Ezért is szükség van a tükörre, a Honvédszakszervezet hatékony munkájára...

Új munkacsoportot kell felállítanunk, közösen meg kell alkotnunk az új Hjt.-t. Úgy alakítottuk a humán stratégiát, hogy a katonák minél tovább szolgálhassanak, még akkor is, ha a szolgálati nyugdíj intézményrendszere megszünt. Azt szeretnénk, ha az átmenet minél kevesebb érdeksérelemmel járna - hangsúlyozta vezető tisztségviselőink előtt dr. Szarka Gábor.

Nyitott kapukat dönget a Hosz, hiszen a HM továbbra is számít az érdekképviseletre, vagyis partnerként kezeli a tárca a Hosz-t a Hjt. kidolgozásában is. Olyan dologra kell majd reagálni, amelyekkel eddig még nem találkozhatott a katonaállomány, hiszen a humánstratégia teljesen új szemléletet teremt - tette hozzá kérdéseinkre reagálva a HM kabinetfőnöke.

A parlamenti államtitkárhoz és a vezérkar főnökéhez hasonlóan a kabinetfőnöknél is javasoltuk, hogy a két ünnep közötti 4 munkanap kiképzésmentes nappá nyilvánítását. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.