2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres Szolgáltató nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2012. 01. 26., 16:37

Százharmincan adtak vért, ketten beléptek a Honvédszakszervezetbe, tizenöten pedig az szja 1%-ának felajánlásával támogatták a Katonákért Alapítvány tevékenységét - röviden így lehet megvonni a január 26-i székesfehérvári Szolgáltató Nap mérlegét. Immár ötödik éve szervezi Grell Norbert alapszervezeti vezető ezeket a véradással egybekötött szolgáltató napokat, de már most a következő, március 6-i nagyszabású eseményre készül...

Noha rendkívüli véradás volt a minap Székesfehérvárott, mégis népszerü volt a Magyar Vöröskereszt és a Hosz helyi szervezetének immár tizenkilencedik alkalommal lebonyolított Szolgáltató Napja. Miért? Mert a véradáson 130 katona jelent meg, s ketten beléptek a Hosz tagjai sorába.

A kép bal oldalán vért adó Balla András (40) törzsőrmester immár harmadszor érezte úgy, hogy szükséges segíteni embertársain. Szakszervezetünk tagja honlapunknak is elmondta, miért fontos mindez.

- Amikor egy kislány számára kerestek B+ vércsoportú embereket, akkor döntöttem úgy, hogy rendszeres véradó leszek. Ha én bajba kerülnék, akkor is örülnék, ha lennének olyanok, akik nem segítenének. A mai világban a Magyar Honvédség talán az egyetlen ilyen szervezet, amely rendszeresen és nagy létszámonsával bev bonyolít le véradásokat, ezt mindenképpen nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Ha a szolgáltatók között a horgászfelszereléseket forgalmazó vállalkozások is megjelennének, akkor még sürübben jönnék.

A regisztrációnál Holcz János segítette az odaérkezőket, emellett pedig a Katonákért Alapítvány által gyüjtött szja 1%-os felajánlások kitöltésében is közremüködött.

A Hosz által létrehozott Katonákért Alapítvány részére ma 15 darab 1%-os boríték gyült össze, ezeket Dr. Hajós Dezsőnek, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezőjének adta át a nap végén Grell Norbert.

Szakszervezetünk új szolgáltatás- és tagszervezőjének sok munkája volt, de igyekezett minden érdeklődőnek hasznos tanácsokat, naprakész információkat adni.

A résztvevő szolgáltatók között újdonság volt a mosoporok.hu megjelenése. A szervezők bíznak benne, hogy hamarosan megállapodás születhet ezzel a forgalmazóval is, így rövidesen Tatán, Tatabányán, Komáromban és persze Székesfehérváron is kedvezményesebben lehet hozzájutni a tisztító eszközökhöz.

A Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztár, a Honvéd Egészségpénztár mellett az Oriflame, a www.mosoporok.hu és persze a legújabb partner a Letbroke is megjelent Székesfehérváron.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.