2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres Szolgáltató nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2012. 01. 26., 16:37

Százharmincan adtak vért, ketten beléptek a Honvédszakszervezetbe, tizenöten pedig az szja 1%-ának felajánlásával támogatták a Katonákért Alapítvány tevékenységét - röviden így lehet megvonni a január 26-i székesfehérvári Szolgáltató Nap mérlegét. Immár ötödik éve szervezi Grell Norbert alapszervezeti vezető ezeket a véradással egybekötött szolgáltató napokat, de már most a következő, március 6-i nagyszabású eseményre készül...

Noha rendkívüli véradás volt a minap Székesfehérvárott, mégis népszerü volt a Magyar Vöröskereszt és a Hosz helyi szervezetének immár tizenkilencedik alkalommal lebonyolított Szolgáltató Napja. Miért? Mert a véradáson 130 katona jelent meg, s ketten beléptek a Hosz tagjai sorába.

A kép bal oldalán vért adó Balla András (40) törzsőrmester immár harmadszor érezte úgy, hogy szükséges segíteni embertársain. Szakszervezetünk tagja honlapunknak is elmondta, miért fontos mindez.

- Amikor egy kislány számára kerestek B+ vércsoportú embereket, akkor döntöttem úgy, hogy rendszeres véradó leszek. Ha én bajba kerülnék, akkor is örülnék, ha lennének olyanok, akik nem segítenének. A mai világban a Magyar Honvédség talán az egyetlen ilyen szervezet, amely rendszeresen és nagy létszámonsával bev bonyolít le véradásokat, ezt mindenképpen nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Ha a szolgáltatók között a horgászfelszereléseket forgalmazó vállalkozások is megjelennének, akkor még sürübben jönnék.

A regisztrációnál Holcz János segítette az odaérkezőket, emellett pedig a Katonákért Alapítvány által gyüjtött szja 1%-os felajánlások kitöltésében is közremüködött.

A Hosz által létrehozott Katonákért Alapítvány részére ma 15 darab 1%-os boríték gyült össze, ezeket Dr. Hajós Dezsőnek, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezőjének adta át a nap végén Grell Norbert.

Szakszervezetünk új szolgáltatás- és tagszervezőjének sok munkája volt, de igyekezett minden érdeklődőnek hasznos tanácsokat, naprakész információkat adni.

A résztvevő szolgáltatók között újdonság volt a mosoporok.hu megjelenése. A szervezők bíznak benne, hogy hamarosan megállapodás születhet ezzel a forgalmazóval is, így rövidesen Tatán, Tatabányán, Komáromban és persze Székesfehérváron is kedvezményesebben lehet hozzájutni a tisztító eszközökhöz.

A Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztár, a Honvéd Egészségpénztár mellett az Oriflame, a www.mosoporok.hu és persze a legújabb partner a Letbroke is megjelent Székesfehérváron.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.