2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres Szolgáltató nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2012. 01. 26., 16:37

Százharmincan adtak vért, ketten beléptek a Honvédszakszervezetbe, tizenöten pedig az szja 1%-ának felajánlásával támogatták a Katonákért Alapítvány tevékenységét - röviden így lehet megvonni a január 26-i székesfehérvári Szolgáltató Nap mérlegét. Immár ötödik éve szervezi Grell Norbert alapszervezeti vezető ezeket a véradással egybekötött szolgáltató napokat, de már most a következő, március 6-i nagyszabású eseményre készül...

Noha rendkívüli véradás volt a minap Székesfehérvárott, mégis népszerü volt a Magyar Vöröskereszt és a Hosz helyi szervezetének immár tizenkilencedik alkalommal lebonyolított Szolgáltató Napja. Miért? Mert a véradáson 130 katona jelent meg, s ketten beléptek a Hosz tagjai sorába.

A kép bal oldalán vért adó Balla András (40) törzsőrmester immár harmadszor érezte úgy, hogy szükséges segíteni embertársain. Szakszervezetünk tagja honlapunknak is elmondta, miért fontos mindez.

- Amikor egy kislány számára kerestek B+ vércsoportú embereket, akkor döntöttem úgy, hogy rendszeres véradó leszek. Ha én bajba kerülnék, akkor is örülnék, ha lennének olyanok, akik nem segítenének. A mai világban a Magyar Honvédség talán az egyetlen ilyen szervezet, amely rendszeresen és nagy létszámonsával bev bonyolít le véradásokat, ezt mindenképpen nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Ha a szolgáltatók között a horgászfelszereléseket forgalmazó vállalkozások is megjelennének, akkor még sürübben jönnék.

A regisztrációnál Holcz János segítette az odaérkezőket, emellett pedig a Katonákért Alapítvány által gyüjtött szja 1%-os felajánlások kitöltésében is közremüködött.

A Hosz által létrehozott Katonákért Alapítvány részére ma 15 darab 1%-os boríték gyült össze, ezeket Dr. Hajós Dezsőnek, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezőjének adta át a nap végén Grell Norbert.

Szakszervezetünk új szolgáltatás- és tagszervezőjének sok munkája volt, de igyekezett minden érdeklődőnek hasznos tanácsokat, naprakész információkat adni.

A résztvevő szolgáltatók között újdonság volt a mosoporok.hu megjelenése. A szervezők bíznak benne, hogy hamarosan megállapodás születhet ezzel a forgalmazóval is, így rövidesen Tatán, Tatabányán, Komáromban és persze Székesfehérváron is kedvezményesebben lehet hozzájutni a tisztító eszközökhöz.

A Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztár, a Honvéd Egészségpénztár mellett az Oriflame, a www.mosoporok.hu és persze a legújabb partner a Letbroke is megjelent Székesfehérváron.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.