2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres tagtoborzó Szentendrén

Hosz  |  2012. 02. 15., 12:14

Az MH Altiszti Akadémia által - a katonai végzettséggel nem rendelkező szerződéses katonák számára - szervezett három hónapos kurzust látogatták meg szakszervezetünk képviselői. A február 14-i eseményen Szendrei Zoltán alelnök, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező vett részt tartott előadást...

A Hosz immár sokadik alakalommal jelent meg a katonai végezttséggel nem rendelkezők (KVNR) tanfolyam hallgatói számára szervezett tájékoztatón. A szentendrei eseményen több mint félszázan vettek részt és nagy érdeklődéssel figyelték tisztségvielőink és szakértőink által elmondottakat.

Elsőként Dr. Hajós Dezső, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezője adott sok hasznos információt szakszervezetünk történetéről és jelenéről, de beszélt a jelenlegi legfontosabb szolgáltatásainkról is. Tájékoztatójában a jogsegélyszolgálat tevékenysége mellett az Egység 2002 Kft. által közvetített legfontosabb szolgáltatásokról is részletesen beszélt.

Ezt követően Szendrei Zoltán az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről tájékoztatott. A Hosz alelnöke kiemelten szólt a 2012. évi kereset-tárgyalások jelenlegi állásáról, illetve a szerződéses állományt érintő leglényegesebb és legaktuálisabb változásokról.

A résztvevők megismerkedhettek - egyebek mellett - a Hosz lapjával, az Egység újsággal is, de betekintést kaptak az üdülési lehetőségekről, valamint a kedvezményes tarifacsomaggal vásárolható Vodafone-telefonok megvásárlásának módjairól is.

Az esemény lehetőséget adott arra is, hogy a szerződéses katonák megismerkedjenek a Hosz ,,nagy családjával". Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő előadásában - többek között - arról beszélt, hogy mennyire fontos a szakszervezeten belül az összetartozás érzése, illetve milyen kedvezményekkel jár a tagsági viszony.

Az esemény végén lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésekre, valamint arra is, hogy a Hosz és a Honvéd Önkéntes Pénztár belépési nyilatkozatait kitöltsék az érdeklődők.

A mintegy másfél órás rendezvényen résztvevők közel fele a Hosz tagjává vált. Az új belépők anyaalakulataiknál müködő alapszervezetek, csoportok tagságát bővítik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.