2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres tagtoborzó Szentendrén

Hosz  |  2012. 02. 15., 12:14

Az MH Altiszti Akadémia által - a katonai végzettséggel nem rendelkező szerződéses katonák számára - szervezett három hónapos kurzust látogatták meg szakszervezetünk képviselői. A február 14-i eseményen Szendrei Zoltán alelnök, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező vett részt tartott előadást...

A Hosz immár sokadik alakalommal jelent meg a katonai végezttséggel nem rendelkezők (KVNR) tanfolyam hallgatói számára szervezett tájékoztatón. A szentendrei eseményen több mint félszázan vettek részt és nagy érdeklődéssel figyelték tisztségvielőink és szakértőink által elmondottakat.

Elsőként Dr. Hajós Dezső, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezője adott sok hasznos információt szakszervezetünk történetéről és jelenéről, de beszélt a jelenlegi legfontosabb szolgáltatásainkról is. Tájékoztatójában a jogsegélyszolgálat tevékenysége mellett az Egység 2002 Kft. által közvetített legfontosabb szolgáltatásokról is részletesen beszélt.

Ezt követően Szendrei Zoltán az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről tájékoztatott. A Hosz alelnöke kiemelten szólt a 2012. évi kereset-tárgyalások jelenlegi állásáról, illetve a szerződéses állományt érintő leglényegesebb és legaktuálisabb változásokról.

A résztvevők megismerkedhettek - egyebek mellett - a Hosz lapjával, az Egység újsággal is, de betekintést kaptak az üdülési lehetőségekről, valamint a kedvezményes tarifacsomaggal vásárolható Vodafone-telefonok megvásárlásának módjairól is.

Az esemény lehetőséget adott arra is, hogy a szerződéses katonák megismerkedjenek a Hosz ,,nagy családjával". Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő előadásában - többek között - arról beszélt, hogy mennyire fontos a szakszervezeten belül az összetartozás érzése, illetve milyen kedvezményekkel jár a tagsági viszony.

Az esemény végén lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésekre, valamint arra is, hogy a Hosz és a Honvéd Önkéntes Pénztár belépési nyilatkozatait kitöltsék az érdeklődők.

A mintegy másfél órás rendezvényen résztvevők közel fele a Hosz tagjává vált. Az új belépők anyaalakulataiknál müködő alapszervezetek, csoportok tagságát bővítik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.