2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres tagtoborzó Szentendrén

Hosz  |  2012. 02. 15., 12:14

Az MH Altiszti Akadémia által - a katonai végzettséggel nem rendelkező szerződéses katonák számára - szervezett három hónapos kurzust látogatták meg szakszervezetünk képviselői. A február 14-i eseményen Szendrei Zoltán alelnök, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező vett részt tartott előadást...

A Hosz immár sokadik alakalommal jelent meg a katonai végezttséggel nem rendelkezők (KVNR) tanfolyam hallgatói számára szervezett tájékoztatón. A szentendrei eseményen több mint félszázan vettek részt és nagy érdeklődéssel figyelték tisztségvielőink és szakértőink által elmondottakat.

Elsőként Dr. Hajós Dezső, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezője adott sok hasznos információt szakszervezetünk történetéről és jelenéről, de beszélt a jelenlegi legfontosabb szolgáltatásainkról is. Tájékoztatójában a jogsegélyszolgálat tevékenysége mellett az Egység 2002 Kft. által közvetített legfontosabb szolgáltatásokról is részletesen beszélt.

Ezt követően Szendrei Zoltán az aktuális szakszervezet-politikai ügyekről tájékoztatott. A Hosz alelnöke kiemelten szólt a 2012. évi kereset-tárgyalások jelenlegi állásáról, illetve a szerződéses állományt érintő leglényegesebb és legaktuálisabb változásokról.

A résztvevők megismerkedhettek - egyebek mellett - a Hosz lapjával, az Egység újsággal is, de betekintést kaptak az üdülési lehetőségekről, valamint a kedvezményes tarifacsomaggal vásárolható Vodafone-telefonok megvásárlásának módjairól is.

Az esemény lehetőséget adott arra is, hogy a szerződéses katonák megismerkedjenek a Hosz ,,nagy családjával". Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő előadásában - többek között - arról beszélt, hogy mennyire fontos a szakszervezeten belül az összetartozás érzése, illetve milyen kedvezményekkel jár a tagsági viszony.

Az esemény végén lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésekre, valamint arra is, hogy a Hosz és a Honvéd Önkéntes Pénztár belépési nyilatkozatait kitöltsék az érdeklődők.

A mintegy másfél órás rendezvényen résztvevők közel fele a Hosz tagjává vált. Az új belépők anyaalakulataiknál müködő alapszervezetek, csoportok tagságát bővítik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.