2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás és aktuális tájékoztató a KIAK-nál

Hosz  |  2012. 02. 17., 14:40

Minden alapszervezetünknél ezekben a napokban, hetekben zajlanak a tisztújító értekezletek. Szakszervezetünk vezető tisztségviselői is igyekeznek lehetőleg mindenütt személyesen jelen lenni, nem volt ez másként Budapesten, február 16-án, a KIAK-nál sem...

Az alapszervezeti ülés előtt a Hosz vezető tisztségviselői rövid megbeszélést folytattak Vanyur Tibor ezredessel, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokával.

Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő felkereste a helyi parancsnokot is. Mindkét katonai vezetővel az aktuális, katonákat leginkább érintő problémákról, illetve a legfontosabb feladatokról cseréltek eszmét.

A protokolláris teendők után Horváth Béla alapszervezeti vezető köszöntötte a megjelenteket. Ezután a több mint százfős alapszervezet határozatképességét állapították meg, majd a jegyzőkönyvvezető, valamint a szavazat-számláló bizottság elnökét és tagjait választották meg.

Ezt követően az alapszervezeti vezető beszámolójában elmondta, hogy 19 városban, 20 szervezetnél vannak tagjai a közigazgatási és intézményi képviselet legnagyobb alapszervezetének, ezért csak az outlook-rendszer és a tagsági kártya felhasználásával lehetséges a tisztújítással kapcsolatos szabályos munka elvégzése.

Az elmúlt időszak munkájáról szóló tájékoztató során a május 20-i családi napról, a sikeres bécsi kirándulásról és az év végi cirkuszi rendezvény történéseiről is beszélt Horváth Béla.

A három csoportból álló alapszervezet pénzügyi helyzetéről szóló beszámoló során az alapszervezeti vezető elmondta, hogy a gazdasági helyzet stabil, a tervezett havi bevételek biztosítják a 2012-es esztendő várhatóan eredményes müködését.

A küldöttek és csoportvezetők megválasztását előkészítő jelölő-bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy a KIAK (bázis)-csoport élére Horváth Bélát, helyettesévé Varga Norbert Zoltánt, a kelet-magyarországi csoport vezetőjének Gáspár Leventét, helyettesévé Gyuga Zoltánt, a nyugat-magyarországi csoport élére Hujber Lászlót, helyettesévé Megyeri Józsefnét jelölték, amit fent nevezettek el is fogadtak. Ezt követően Bodnár Péter, a szavazatszámláló bizottság vezetője tájékoztatta a megjelenteket a voksolás végeredményéről. A jelölteket szinte egyhangú szavazattöbbséggel választották meg. A női szekció küldöttei közé Nagyné Csizmás Erzsébetet jelölte az alapszervezet. A szerződéses szekció küldöttei közé pedig Nagy Pétert jelölte az alapszervezet. Őket is megválasztották. A tisztújítás eredményének kihirdetése után a három csoportvezető Horváth Bélát választotta meg a KIAK alapszervezet régi-új vezetőjévé.

Ezt követően a 2012-es esztendő programjairól, rendezvényeiről egyeztettek a megjelentek. Arról döntöttek, hogy a jövőben alapvetően egy nagyobb költségvetésü alapszervezeti programot, illetve több kisebb költségvetésü rendezvényt szerveznek. Elhangzott, hogy a három csoportvezető 30 napon belül kidolgozza az éves programtervet, majd ezt terjeszteni is fogják a már a voksolás során is jól bevált outlook-rendszeren.

Ezt követően a 2012-es év pénzfelhasználási tervét ismertette Horváth Béla, ezt is elfogadták. Megtudtuk, hogy az évadnyitó farsangi rendezvényüket immár ötödször a helyi Trófea étteremben – február végén – tartják meg. Az alapszervezet a Hosz önsegélyezési alapjához való csatlakozást is elfogadta.  

Az aktuális tájékoztató során Szendrei Zoltán alelnök elmondta, hogy az alapszervezet országos jelenléte miatt nagyon korszerünek és modernnek nevezhető az outlook-rendszeres szavazás, majd gratulált a megválasztott régi és új tisztségviselőknek és felszólította a tagságot , hogy aktívan látogassák az országos rendezvényeket.

Nincs könnyü dolgunk a kereset-tárgyalásokon. Az egyes béren kívüli juttatások elemeiről szóló egyeztetés során hamar világossá vált, hogy a korábban bevezetett Széll Kálmán terv és az IMF tárgyalások miatt illetményemelés 2012-ben sem lesz. A béren kívüli juttatások tekintetében azok a tervek, hogy egyfajta hangulat-javításként még az év elején 50-100 ezer forint összeg között kapna minden katona – erre az úgy nevezett kafeteria-kártyára. Mi, a Hosz vezetői elmondtuk, hogy mit szeretnék, ám jelenleg még nem született meg a politikai döntés. Legközelebb már arról szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy sikeresek voltak a tárgyalások, és a lehető legtöbbet elértük a számotokra - tette hozzá az alelnök.

Az egyebekben többen is megfogalmazták, hogy a szakszervezetnek értelmes nyomást gyakorolva kellene képviselni a tagságot. A rendezvény végén kötetlen beszélgetésekre is sor került. Az üdültetés, a szociális ellátás aktuális kérdéseiről az alelnök mellett Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő tájékoztatta a megjelent Hosz-tagokat.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.