2017. 11. 25. szombat
Katalin
: 312 Ft   : 263 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás és aktuális tájékoztató a KIAK-nál

Hosz  |  2012. 02. 17., 14:40

Minden alapszervezetünknél ezekben a napokban, hetekben zajlanak a tisztújító értekezletek. Szakszervezetünk vezető tisztségviselői is igyekeznek lehetőleg mindenütt személyesen jelen lenni, nem volt ez másként Budapesten, február 16-án, a KIAK-nál sem...

Az alapszervezeti ülés előtt a Hosz vezető tisztségviselői rövid megbeszélést folytattak Vanyur Tibor ezredessel, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokával.

Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő felkereste a helyi parancsnokot is. Mindkét katonai vezetővel az aktuális, katonákat leginkább érintő problémákról, illetve a legfontosabb feladatokról cseréltek eszmét.

A protokolláris teendők után Horváth Béla alapszervezeti vezető köszöntötte a megjelenteket. Ezután a több mint százfős alapszervezet határozatképességét állapították meg, majd a jegyzőkönyvvezető, valamint a szavazat-számláló bizottság elnökét és tagjait választották meg.

Ezt követően az alapszervezeti vezető beszámolójában elmondta, hogy 19 városban, 20 szervezetnél vannak tagjai a közigazgatási és intézményi képviselet legnagyobb alapszervezetének, ezért csak az outlook-rendszer és a tagsági kártya felhasználásával lehetséges a tisztújítással kapcsolatos szabályos munka elvégzése.

Az elmúlt időszak munkájáról szóló tájékoztató során a május 20-i családi napról, a sikeres bécsi kirándulásról és az év végi cirkuszi rendezvény történéseiről is beszélt Horváth Béla.

A három csoportból álló alapszervezet pénzügyi helyzetéről szóló beszámoló során az alapszervezeti vezető elmondta, hogy a gazdasági helyzet stabil, a tervezett havi bevételek biztosítják a 2012-es esztendő várhatóan eredményes müködését.

A küldöttek és csoportvezetők megválasztását előkészítő jelölő-bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy a KIAK (bázis)-csoport élére Horváth Bélát, helyettesévé Varga Norbert Zoltánt, a kelet-magyarországi csoport vezetőjének Gáspár Leventét, helyettesévé Gyuga Zoltánt, a nyugat-magyarországi csoport élére Hujber Lászlót, helyettesévé Megyeri Józsefnét jelölték, amit fent nevezettek el is fogadtak. Ezt követően Bodnár Péter, a szavazatszámláló bizottság vezetője tájékoztatta a megjelenteket a voksolás végeredményéről. A jelölteket szinte egyhangú szavazattöbbséggel választották meg. A női szekció küldöttei közé Nagyné Csizmás Erzsébetet jelölte az alapszervezet. A szerződéses szekció küldöttei közé pedig Nagy Pétert jelölte az alapszervezet. Őket is megválasztották. A tisztújítás eredményének kihirdetése után a három csoportvezető Horváth Bélát választotta meg a KIAK alapszervezet régi-új vezetőjévé.

Ezt követően a 2012-es esztendő programjairól, rendezvényeiről egyeztettek a megjelentek. Arról döntöttek, hogy a jövőben alapvetően egy nagyobb költségvetésü alapszervezeti programot, illetve több kisebb költségvetésü rendezvényt szerveznek. Elhangzott, hogy a három csoportvezető 30 napon belül kidolgozza az éves programtervet, majd ezt terjeszteni is fogják a már a voksolás során is jól bevált outlook-rendszeren.

Ezt követően a 2012-es év pénzfelhasználási tervét ismertette Horváth Béla, ezt is elfogadták. Megtudtuk, hogy az évadnyitó farsangi rendezvényüket immár ötödször a helyi Trófea étteremben – február végén – tartják meg. Az alapszervezet a Hosz önsegélyezési alapjához való csatlakozást is elfogadta.  

Az aktuális tájékoztató során Szendrei Zoltán alelnök elmondta, hogy az alapszervezet országos jelenléte miatt nagyon korszerünek és modernnek nevezhető az outlook-rendszeres szavazás, majd gratulált a megválasztott régi és új tisztségviselőknek és felszólította a tagságot , hogy aktívan látogassák az országos rendezvényeket.

Nincs könnyü dolgunk a kereset-tárgyalásokon. Az egyes béren kívüli juttatások elemeiről szóló egyeztetés során hamar világossá vált, hogy a korábban bevezetett Széll Kálmán terv és az IMF tárgyalások miatt illetményemelés 2012-ben sem lesz. A béren kívüli juttatások tekintetében azok a tervek, hogy egyfajta hangulat-javításként még az év elején 50-100 ezer forint összeg között kapna minden katona – erre az úgy nevezett kafeteria-kártyára. Mi, a Hosz vezetői elmondtuk, hogy mit szeretnék, ám jelenleg még nem született meg a politikai döntés. Legközelebb már arról szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy sikeresek voltak a tárgyalások, és a lehető legtöbbet elértük a számotokra - tette hozzá az alelnök.

Az egyebekben többen is megfogalmazták, hogy a szakszervezetnek értelmes nyomást gyakorolva kellene képviselni a tagságot. A rendezvény végén kötetlen beszélgetésekre is sor került. Az üdültetés, a szociális ellátás aktuális kérdéseiről az alelnök mellett Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő tájékoztatta a megjelent Hosz-tagokat.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Idén első alkalommal vehetett részt európai csapat is a NASA által évente megrendezésre kerülő Design Challenge repülőgép tervezői versenyen.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.