2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás és aktuális tájékoztató a KIAK-nál

Hosz  |  2012. 02. 17., 14:40

Minden alapszervezetünknél ezekben a napokban, hetekben zajlanak a tisztújító értekezletek. Szakszervezetünk vezető tisztségviselői is igyekeznek lehetőleg mindenütt személyesen jelen lenni, nem volt ez másként Budapesten, február 16-án, a KIAK-nál sem...

Az alapszervezeti ülés előtt a Hosz vezető tisztségviselői rövid megbeszélést folytattak Vanyur Tibor ezredessel, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokával.

Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő felkereste a helyi parancsnokot is. Mindkét katonai vezetővel az aktuális, katonákat leginkább érintő problémákról, illetve a legfontosabb feladatokról cseréltek eszmét.

A protokolláris teendők után Horváth Béla alapszervezeti vezető köszöntötte a megjelenteket. Ezután a több mint százfős alapszervezet határozatképességét állapították meg, majd a jegyzőkönyvvezető, valamint a szavazat-számláló bizottság elnökét és tagjait választották meg.

Ezt követően az alapszervezeti vezető beszámolójában elmondta, hogy 19 városban, 20 szervezetnél vannak tagjai a közigazgatási és intézményi képviselet legnagyobb alapszervezetének, ezért csak az outlook-rendszer és a tagsági kártya felhasználásával lehetséges a tisztújítással kapcsolatos szabályos munka elvégzése.

Az elmúlt időszak munkájáról szóló tájékoztató során a május 20-i családi napról, a sikeres bécsi kirándulásról és az év végi cirkuszi rendezvény történéseiről is beszélt Horváth Béla.

A három csoportból álló alapszervezet pénzügyi helyzetéről szóló beszámoló során az alapszervezeti vezető elmondta, hogy a gazdasági helyzet stabil, a tervezett havi bevételek biztosítják a 2012-es esztendő várhatóan eredményes müködését.

A küldöttek és csoportvezetők megválasztását előkészítő jelölő-bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy a KIAK (bázis)-csoport élére Horváth Bélát, helyettesévé Varga Norbert Zoltánt, a kelet-magyarországi csoport vezetőjének Gáspár Leventét, helyettesévé Gyuga Zoltánt, a nyugat-magyarországi csoport élére Hujber Lászlót, helyettesévé Megyeri Józsefnét jelölték, amit fent nevezettek el is fogadtak. Ezt követően Bodnár Péter, a szavazatszámláló bizottság vezetője tájékoztatta a megjelenteket a voksolás végeredményéről. A jelölteket szinte egyhangú szavazattöbbséggel választották meg. A női szekció küldöttei közé Nagyné Csizmás Erzsébetet jelölte az alapszervezet. A szerződéses szekció küldöttei közé pedig Nagy Pétert jelölte az alapszervezet. Őket is megválasztották. A tisztújítás eredményének kihirdetése után a három csoportvezető Horváth Bélát választotta meg a KIAK alapszervezet régi-új vezetőjévé.

Ezt követően a 2012-es esztendő programjairól, rendezvényeiről egyeztettek a megjelentek. Arról döntöttek, hogy a jövőben alapvetően egy nagyobb költségvetésü alapszervezeti programot, illetve több kisebb költségvetésü rendezvényt szerveznek. Elhangzott, hogy a három csoportvezető 30 napon belül kidolgozza az éves programtervet, majd ezt terjeszteni is fogják a már a voksolás során is jól bevált outlook-rendszeren.

Ezt követően a 2012-es év pénzfelhasználási tervét ismertette Horváth Béla, ezt is elfogadták. Megtudtuk, hogy az évadnyitó farsangi rendezvényüket immár ötödször a helyi Trófea étteremben – február végén – tartják meg. Az alapszervezet a Hosz önsegélyezési alapjához való csatlakozást is elfogadta.  

Az aktuális tájékoztató során Szendrei Zoltán alelnök elmondta, hogy az alapszervezet országos jelenléte miatt nagyon korszerünek és modernnek nevezhető az outlook-rendszeres szavazás, majd gratulált a megválasztott régi és új tisztségviselőknek és felszólította a tagságot , hogy aktívan látogassák az országos rendezvényeket.

Nincs könnyü dolgunk a kereset-tárgyalásokon. Az egyes béren kívüli juttatások elemeiről szóló egyeztetés során hamar világossá vált, hogy a korábban bevezetett Széll Kálmán terv és az IMF tárgyalások miatt illetményemelés 2012-ben sem lesz. A béren kívüli juttatások tekintetében azok a tervek, hogy egyfajta hangulat-javításként még az év elején 50-100 ezer forint összeg között kapna minden katona – erre az úgy nevezett kafeteria-kártyára. Mi, a Hosz vezetői elmondtuk, hogy mit szeretnék, ám jelenleg még nem született meg a politikai döntés. Legközelebb már arról szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy sikeresek voltak a tárgyalások, és a lehető legtöbbet elértük a számotokra - tette hozzá az alelnök.

Az egyebekben többen is megfogalmazták, hogy a szakszervezetnek értelmes nyomást gyakorolva kellene képviselni a tagságot. A rendezvény végén kötetlen beszélgetésekre is sor került. Az üdültetés, a szociális ellátás aktuális kérdéseiről az alelnök mellett Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő tájékoztatta a megjelent Hosz-tagokat.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.