2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonanők ügyei: sokkal többre hivatottak a lányok, asszonyok

Hosz  |  2012. 03. 01., 12:28

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciójának küldöttgyűlését március 1-jén tartották. A Hosz Központi Irodájában Szücs Andrea szekcióelnök köszöntötte az ország szinte minden szegletéből érkezett megjelenteket, majd a kötelező napirendi témák – Czövek János elnök aktuális tájékoztatója, napi problémák – megtárgyalása után megválasztották az új tisztségviselőket. Miután Szücs Andrea lemondott viselt tisztségéről, a szekció új elnöke Bozzayné Horkai Renáta, alelnöke pedig Nagyné Csizmás Erzsébet lett...

A szekció küldöttgyülésének elején Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező tartott rövid tájékoztatást a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól.

Ezt követően minden résztvevő, így Szücs Andrea szekció elnök mellett Makainé Horváth Gabriella (MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred), Kövecses Istvánné (MH. LVIK), Veszprém, Bozzayné Horkay Renáta (MH Pápa Bázisrepülőtér), Binder Károlyné (MH Pápa Bázisrepülőtér), Dabosi Jánosné (MH. BHK Várpalota), Kovács Viktória (MH 25. Klapka Gy. Lövészdandár), Wáger Adrienn (MH 43. Nagysándor József  Híradó és Vezetéstámogató Ezred), Nagyné Csizmás Erzsébet (MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Alapszervezete), Benkő Judit (MH 5. Bocskai I. Lövészdandár Hódmezővásárhely), Szoboszlai Szilvia (MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj), Farkas Györgyi (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) bemutatkozott.

Czövek János elnök aktuális tájékoztatója elején kiemelte: a jelenlegi helyzetüknél sokkal többre hivatottak a lányok, asszonyok. Az elnök emlékeztetett a tavalyi nagy sikerü katonanői tudományos tanácskozásra, majd arra buzdította a hölgyeket, hogy minél erőteljesebben, aktívabban képviseljék a kolléganők ügyeit. Szakszervezeti vezetőnk a 2012. évi kereset-tárgyalások február 29-i fordulóján történtekről, majd a HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodás tervezetéről és a belső kommunikáció fontosságáról is részletesen beszélt. A 2012-es fő feladatok között említette az új, a következő évekre, évtizedekre szóló Hjt. kidolgozását is.

A fórum során az étkezési utalványok felhasználási lehetőségeiről, az Erzsébet-kártya felhasználási nehézségeiről, a Hjt. módosításáról, a gyermekek után járó 2 napos pótszabadságról, a családi adókedvezmény igénybevételéről, a szolgálati lakások elidegenítéséről, az esetleges kamarai tagságról, a nyugellátáshoz szükséges 40 esztendő jogszerző időről, valamint a gyermekvállalás utáni beosztásba helyezésről is érdeklődtek. A kérdésekre az elnök mellett dr. Szőcs Ferenc jogsegélyszolgálat-vezető válaszolt.  

A szekció 2011. évi beszámolója, a 2012. évi programja, majd a müködési költségekről szóló pénzfelhasználási terv elfogadása után tisztújítás következett. A kötelezően előírt protokoll, illetve a szavazatszámláló bizottság megválasztása után jelöltállítás, majd voksolás következett.

A szavazatok összeszámlálása után Jakubik András levezető elnök kihirdette, hogy szekcióelnöknek Bozzayné Horkai Renátát, alelnöknek pedig Nagyné Cszizmás Erzsébetet választották meg a küldöttek. Az elnökségi tagok Szoboszlai Szilvia, Wáger Adrienn, Kovács Viktória, Dabosi Jánosné és Kövecses Istvánné lettek. 

Az egyebek napirendi téma során Czövek János elnök mellett Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök is megköszönte Szücs Andrea volt szekcióelnök eredményes munkáját, e sorok írója pedig azt kérte, hogy a katonanőket érintő legfontosabb aktualitásokról az Egység újságba is írjanak a hölgyek. Ezt követően pedig az aktuális tennivalókról egyeztettek a küldöttek. A kérdésekre, felvetésekre a vezető tisztségviselők válaszoltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.