2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonanők ügyei: sokkal többre hivatottak a lányok, asszonyok

Hosz  |  2012. 03. 01., 12:28

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciójának küldöttgyűlését március 1-jén tartották. A Hosz Központi Irodájában Szücs Andrea szekcióelnök köszöntötte az ország szinte minden szegletéből érkezett megjelenteket, majd a kötelező napirendi témák – Czövek János elnök aktuális tájékoztatója, napi problémák – megtárgyalása után megválasztották az új tisztségviselőket. Miután Szücs Andrea lemondott viselt tisztségéről, a szekció új elnöke Bozzayné Horkai Renáta, alelnöke pedig Nagyné Csizmás Erzsébet lett...

A szekció küldöttgyülésének elején Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező tartott rövid tájékoztatást a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól.

Ezt követően minden résztvevő, így Szücs Andrea szekció elnök mellett Makainé Horváth Gabriella (MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred), Kövecses Istvánné (MH. LVIK), Veszprém, Bozzayné Horkay Renáta (MH Pápa Bázisrepülőtér), Binder Károlyné (MH Pápa Bázisrepülőtér), Dabosi Jánosné (MH. BHK Várpalota), Kovács Viktória (MH 25. Klapka Gy. Lövészdandár), Wáger Adrienn (MH 43. Nagysándor József  Híradó és Vezetéstámogató Ezred), Nagyné Csizmás Erzsébet (MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Alapszervezete), Benkő Judit (MH 5. Bocskai I. Lövészdandár Hódmezővásárhely), Szoboszlai Szilvia (MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj), Farkas Györgyi (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) bemutatkozott.

Czövek János elnök aktuális tájékoztatója elején kiemelte: a jelenlegi helyzetüknél sokkal többre hivatottak a lányok, asszonyok. Az elnök emlékeztetett a tavalyi nagy sikerü katonanői tudományos tanácskozásra, majd arra buzdította a hölgyeket, hogy minél erőteljesebben, aktívabban képviseljék a kolléganők ügyeit. Szakszervezeti vezetőnk a 2012. évi kereset-tárgyalások február 29-i fordulóján történtekről, majd a HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodás tervezetéről és a belső kommunikáció fontosságáról is részletesen beszélt. A 2012-es fő feladatok között említette az új, a következő évekre, évtizedekre szóló Hjt. kidolgozását is.

A fórum során az étkezési utalványok felhasználási lehetőségeiről, az Erzsébet-kártya felhasználási nehézségeiről, a Hjt. módosításáról, a gyermekek után járó 2 napos pótszabadságról, a családi adókedvezmény igénybevételéről, a szolgálati lakások elidegenítéséről, az esetleges kamarai tagságról, a nyugellátáshoz szükséges 40 esztendő jogszerző időről, valamint a gyermekvállalás utáni beosztásba helyezésről is érdeklődtek. A kérdésekre az elnök mellett dr. Szőcs Ferenc jogsegélyszolgálat-vezető válaszolt.  

A szekció 2011. évi beszámolója, a 2012. évi programja, majd a müködési költségekről szóló pénzfelhasználási terv elfogadása után tisztújítás következett. A kötelezően előírt protokoll, illetve a szavazatszámláló bizottság megválasztása után jelöltállítás, majd voksolás következett.

A szavazatok összeszámlálása után Jakubik András levezető elnök kihirdette, hogy szekcióelnöknek Bozzayné Horkai Renátát, alelnöknek pedig Nagyné Cszizmás Erzsébetet választották meg a küldöttek. Az elnökségi tagok Szoboszlai Szilvia, Wáger Adrienn, Kovács Viktória, Dabosi Jánosné és Kövecses Istvánné lettek. 

Az egyebek napirendi téma során Czövek János elnök mellett Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök is megköszönte Szücs Andrea volt szekcióelnök eredményes munkáját, e sorok írója pedig azt kérte, hogy a katonanőket érintő legfontosabb aktualitásokról az Egység újságba is írjanak a hölgyek. Ezt követően pedig az aktuális tennivalókról egyeztettek a küldöttek. A kérdésekre, felvetésekre a vezető tisztségviselők válaszoltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.