2017. 12. 14. csütörtök
Szilárda
: 314 Ft   : 268 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonanők ügyei: sokkal többre hivatottak a lányok, asszonyok

Hosz  |  2012. 03. 01., 12:28

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciójának küldöttgyűlését március 1-jén tartották. A Hosz Központi Irodájában Szücs Andrea szekcióelnök köszöntötte az ország szinte minden szegletéből érkezett megjelenteket, majd a kötelező napirendi témák – Czövek János elnök aktuális tájékoztatója, napi problémák – megtárgyalása után megválasztották az új tisztségviselőket. Miután Szücs Andrea lemondott viselt tisztségéről, a szekció új elnöke Bozzayné Horkai Renáta, alelnöke pedig Nagyné Csizmás Erzsébet lett...

A szekció küldöttgyülésének elején Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező tartott rövid tájékoztatást a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól.

Ezt követően minden résztvevő, így Szücs Andrea szekció elnök mellett Makainé Horváth Gabriella (MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred), Kövecses Istvánné (MH. LVIK), Veszprém, Bozzayné Horkay Renáta (MH Pápa Bázisrepülőtér), Binder Károlyné (MH Pápa Bázisrepülőtér), Dabosi Jánosné (MH. BHK Várpalota), Kovács Viktória (MH 25. Klapka Gy. Lövészdandár), Wáger Adrienn (MH 43. Nagysándor József  Híradó és Vezetéstámogató Ezred), Nagyné Csizmás Erzsébet (MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Alapszervezete), Benkő Judit (MH 5. Bocskai I. Lövészdandár Hódmezővásárhely), Szoboszlai Szilvia (MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj), Farkas Györgyi (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) bemutatkozott.

Czövek János elnök aktuális tájékoztatója elején kiemelte: a jelenlegi helyzetüknél sokkal többre hivatottak a lányok, asszonyok. Az elnök emlékeztetett a tavalyi nagy sikerü katonanői tudományos tanácskozásra, majd arra buzdította a hölgyeket, hogy minél erőteljesebben, aktívabban képviseljék a kolléganők ügyeit. Szakszervezeti vezetőnk a 2012. évi kereset-tárgyalások február 29-i fordulóján történtekről, majd a HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodás tervezetéről és a belső kommunikáció fontosságáról is részletesen beszélt. A 2012-es fő feladatok között említette az új, a következő évekre, évtizedekre szóló Hjt. kidolgozását is.

A fórum során az étkezési utalványok felhasználási lehetőségeiről, az Erzsébet-kártya felhasználási nehézségeiről, a Hjt. módosításáról, a gyermekek után járó 2 napos pótszabadságról, a családi adókedvezmény igénybevételéről, a szolgálati lakások elidegenítéséről, az esetleges kamarai tagságról, a nyugellátáshoz szükséges 40 esztendő jogszerző időről, valamint a gyermekvállalás utáni beosztásba helyezésről is érdeklődtek. A kérdésekre az elnök mellett dr. Szőcs Ferenc jogsegélyszolgálat-vezető válaszolt.  

A szekció 2011. évi beszámolója, a 2012. évi programja, majd a müködési költségekről szóló pénzfelhasználási terv elfogadása után tisztújítás következett. A kötelezően előírt protokoll, illetve a szavazatszámláló bizottság megválasztása után jelöltállítás, majd voksolás következett.

A szavazatok összeszámlálása után Jakubik András levezető elnök kihirdette, hogy szekcióelnöknek Bozzayné Horkai Renátát, alelnöknek pedig Nagyné Cszizmás Erzsébetet választották meg a küldöttek. Az elnökségi tagok Szoboszlai Szilvia, Wáger Adrienn, Kovács Viktória, Dabosi Jánosné és Kövecses Istvánné lettek. 

Az egyebek napirendi téma során Czövek János elnök mellett Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök is megköszönte Szücs Andrea volt szekcióelnök eredményes munkáját, e sorok írója pedig azt kérte, hogy a katonanőket érintő legfontosabb aktualitásokról az Egység újságba is írjanak a hölgyek. Ezt követően pedig az aktuális tennivalókról egyeztettek a küldöttek. A kérdésekre, felvetésekre a vezető tisztségviselők válaszoltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.