2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonanők ügyei: sokkal többre hivatottak a lányok, asszonyok

Hosz  |  2012. 03. 01., 12:28

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciójának küldöttgyűlését március 1-jén tartották. A Hosz Központi Irodájában Szücs Andrea szekcióelnök köszöntötte az ország szinte minden szegletéből érkezett megjelenteket, majd a kötelező napirendi témák – Czövek János elnök aktuális tájékoztatója, napi problémák – megtárgyalása után megválasztották az új tisztségviselőket. Miután Szücs Andrea lemondott viselt tisztségéről, a szekció új elnöke Bozzayné Horkai Renáta, alelnöke pedig Nagyné Csizmás Erzsébet lett...

A szekció küldöttgyülésének elején Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező tartott rövid tájékoztatást a Hosz és az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól.

Ezt követően minden résztvevő, így Szücs Andrea szekció elnök mellett Makainé Horváth Gabriella (MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred), Kövecses Istvánné (MH. LVIK), Veszprém, Bozzayné Horkay Renáta (MH Pápa Bázisrepülőtér), Binder Károlyné (MH Pápa Bázisrepülőtér), Dabosi Jánosné (MH. BHK Várpalota), Kovács Viktória (MH 25. Klapka Gy. Lövészdandár), Wáger Adrienn (MH 43. Nagysándor József  Híradó és Vezetéstámogató Ezred), Nagyné Csizmás Erzsébet (MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Alapszervezete), Benkő Judit (MH 5. Bocskai I. Lövészdandár Hódmezővásárhely), Szoboszlai Szilvia (MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj), Farkas Györgyi (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) bemutatkozott.

Czövek János elnök aktuális tájékoztatója elején kiemelte: a jelenlegi helyzetüknél sokkal többre hivatottak a lányok, asszonyok. Az elnök emlékeztetett a tavalyi nagy sikerü katonanői tudományos tanácskozásra, majd arra buzdította a hölgyeket, hogy minél erőteljesebben, aktívabban képviseljék a kolléganők ügyeit. Szakszervezeti vezetőnk a 2012. évi kereset-tárgyalások február 29-i fordulóján történtekről, majd a HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodás tervezetéről és a belső kommunikáció fontosságáról is részletesen beszélt. A 2012-es fő feladatok között említette az új, a következő évekre, évtizedekre szóló Hjt. kidolgozását is.

A fórum során az étkezési utalványok felhasználási lehetőségeiről, az Erzsébet-kártya felhasználási nehézségeiről, a Hjt. módosításáról, a gyermekek után járó 2 napos pótszabadságról, a családi adókedvezmény igénybevételéről, a szolgálati lakások elidegenítéséről, az esetleges kamarai tagságról, a nyugellátáshoz szükséges 40 esztendő jogszerző időről, valamint a gyermekvállalás utáni beosztásba helyezésről is érdeklődtek. A kérdésekre az elnök mellett dr. Szőcs Ferenc jogsegélyszolgálat-vezető válaszolt.  

A szekció 2011. évi beszámolója, a 2012. évi programja, majd a müködési költségekről szóló pénzfelhasználási terv elfogadása után tisztújítás következett. A kötelezően előírt protokoll, illetve a szavazatszámláló bizottság megválasztása után jelöltállítás, majd voksolás következett.

A szavazatok összeszámlálása után Jakubik András levezető elnök kihirdette, hogy szekcióelnöknek Bozzayné Horkai Renátát, alelnöknek pedig Nagyné Cszizmás Erzsébetet választották meg a küldöttek. Az elnökségi tagok Szoboszlai Szilvia, Wáger Adrienn, Kovács Viktória, Dabosi Jánosné és Kövecses Istvánné lettek. 

Az egyebek napirendi téma során Czövek János elnök mellett Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök is megköszönte Szücs Andrea volt szekcióelnök eredményes munkáját, e sorok írója pedig azt kérte, hogy a katonanőket érintő legfontosabb aktualitásokról az Egység újságba is írjanak a hölgyek. Ezt követően pedig az aktuális tennivalókról egyeztettek a küldöttek. A kérdésekre, felvetésekre a vezető tisztségviselők válaszoltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokkal költségesebb a svéd fegyveres erők Hkp 14 (leánykori nevén NHIndustries NH90) taktikai helikoptereinek üzemeltetése, mint amit korábban terveztek.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.