2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Békéscsaba-Fürjes: szervezeti átalakítás előtt

Hosz  |  2012. 04. 20., 16:26

Az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred békéscsaba-fürjesi radar századánál április 19-én volt a Hosz tavaszi tájékoztató körútjának következő állomása. Az alakulat nagyon komoly változás előtt áll, hisz az elkészült új NATO radar kiszolgálásához várhatóan az év második felétől már sokkal kevesebb kiszolgáló személyzetre lesz szükség. Jelenleg az új radar teszt próbái zajlanak. Tehát megállapítható, hogy a technikai fejlesztés megvalósulásának örömteli ténye mellett az állomány általános hangulatára rányomja a bélyegét a közelgő nagy átalakítás. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért a szakszervezet alelnöke, Szendrei Zoltán és Dr. Hajós Dezső tagszervezési és szolgáltatási munkatárs, valamint dr. Szőcs Ferenc jogtanácsos által megtartott tájékoztatók egy nagyon jó hangulatú beszélgetéssé alakult át a résztvevő szakszervezeti tagsággal...

Az általános munkavállalói-munkáltatói viszony áttekintésén túl, terítékre került a Hosz szolgáltatási rendszere, valamint a jogsegélyszolgálat müködésének általános gyakorlata. A felmerült kérdések közül természetesen a várható átalakítás jogi körülményeit érintőek voltak a legnagyobb érdeklődést kiváltóak. A résztvevő tagság kérte, hogy amennyiben megoldható, a Hosz nyújtson jogi segítséget a radar század állományának az év közepén megkezdődő szervezeti átalakítás humán területén. A Hosz Központi Iroda ilyen irányú segítségére Szendrei Zoltán alelnök és dr. Szőcs Ferenc jogtanácsos is személyes ígéretet tett. A konzultáció végén a személyes kérdések megválaszolására, valamint a szakszervezeti csoport vezetőivel folytatott megbeszélésre is lehetőség nyílt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.