2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Békéscsaba-Fürjes: szervezeti átalakítás előtt

Hosz  |  2012. 04. 20., 16:26

Az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred békéscsaba-fürjesi radar századánál április 19-én volt a Hosz tavaszi tájékoztató körútjának következő állomása. Az alakulat nagyon komoly változás előtt áll, hisz az elkészült új NATO radar kiszolgálásához várhatóan az év második felétől már sokkal kevesebb kiszolgáló személyzetre lesz szükség. Jelenleg az új radar teszt próbái zajlanak. Tehát megállapítható, hogy a technikai fejlesztés megvalósulásának örömteli ténye mellett az állomány általános hangulatára rányomja a bélyegét a közelgő nagy átalakítás. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért a szakszervezet alelnöke, Szendrei Zoltán és Dr. Hajós Dezső tagszervezési és szolgáltatási munkatárs, valamint dr. Szőcs Ferenc jogtanácsos által megtartott tájékoztatók egy nagyon jó hangulatú beszélgetéssé alakult át a résztvevő szakszervezeti tagsággal...

Az általános munkavállalói-munkáltatói viszony áttekintésén túl, terítékre került a Hosz szolgáltatási rendszere, valamint a jogsegélyszolgálat müködésének általános gyakorlata. A felmerült kérdések közül természetesen a várható átalakítás jogi körülményeit érintőek voltak a legnagyobb érdeklődést kiváltóak. A résztvevő tagság kérte, hogy amennyiben megoldható, a Hosz nyújtson jogi segítséget a radar század állományának az év közepén megkezdődő szervezeti átalakítás humán területén. A Hosz Központi Iroda ilyen irányú segítségére Szendrei Zoltán alelnök és dr. Szőcs Ferenc jogtanácsos is személyes ígéretet tett. A konzultáció végén a személyes kérdések megválaszolására, valamint a szakszervezeti csoport vezetőivel folytatott megbeszélésre is lehetőség nyílt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.