2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szolnok: Szakszervezetek közös megemlékezése

Hosz  |  2012. 05. 02., 15:35

Szolnokon május 1-jén, a Famunkás sztrájkmozgalmának emlékére állított szobornál emlékeztek meg a városban működő szakszervezetek képviselői azokról a névtelen emberekről, akik 1900-as évek elején, a szoborhelyén álló fatelepről kiinduló országos sztrájkot elindították. Akkor történt mindez, amikor a munkások még igazán nehéz időket is vállalták sztrájkot, kockáztatva azt a szerény biztonságot is, amelyet a 20. század elején a munkahelyekkel biztosítottak. Amikor még a normális munkaidőért, a megélhetést biztosító bérért és az embertelen munkakörülmények ellen is komoly harcot kellett vívni. A magyar szakszervezetek kiépülésének egyik kezdő eseményére emlékezve az emlékműnél koszorút helyezett el a Honvédszakszervezet nevében Jakubik András képviseleti titkár, a Honvédségi Dolgozok Szakszervezete(Hodosz)  nevében pedig Kiss Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.