2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kerekező katonák – Kerékpárral a Balaton körül

Hosz  |  2012. 05. 07., 08:06

Hende Csaba honvédelmi miniszter és mintegy hatvan katona körbekerekezte a Balatont. A május 5-6-i sporteseményen mintegy hatvan katona – élükön a miniszterrel, a helyettes államtitkárral, tábornokokkal, hivatásos és szerződéses katonákkal, hagyományőrzőkkel és a kerékpársport számos szerelmesével, családtagokkal. A Honvédszakszervezet színeiben Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező bizonyította, hogy a kerékpársportban is otthon vagyunk...

A ,,Tekerj a sereggel” nevet viselő kerékpártúrát a Katonák, Hősök, Hagyomány és Megújulás programsorozat keretében rendezték meg. A Keszthely-Balatonkenese, illetve Balatonkenese-Keszthely közötti rendezvény célja a Magyar Honvédség és a katonák népszerüsítése, valamint az egészséges életmód és a sport propagálása volt.

 

 

A túrán mindenki a saját tempójában tekert, saját magát legyőzve teljesítette a 209 km-es távot. A frissítőpontoknál frissítőt, a zánkai Haditechnikai Parkban, majd másnap, a balatonszemesi Honvéd Vitorlás SE pihenőházánál pedig finom ebédet is kaptak a kerekező katonák.   

 

 

Farkas László, a Hososz elnöke az indulás helyszínén tájékoztatott bennünket a legfontosabb részletekről:  Hetvenöt résztvevővel, közöttük közel hatvan katonával vágtunk neki a több mint kétszáz kilométeres távnak. A sportszakmai várakozásnak megfelelő volt az aktivitás. Igazán nagy kihívást jelentett ez a kétnapos kerékpártúra.

Hende Csaba honvédelmi minisztert a második napi indulás előtt kérdezte meg felelős szerkesztőnk. A tárcavezető elmondta: Azért választottuk a kerékpározást, mert amikor tizenöt éve letettem a cigarettát, a másik kézmozdulattal megvettem ezt a biciklit. Noha kicsit ütött-kopott már, azonban ma is minőségi kerékpár. Ezt az életmódváltást javaslom mindenkinek. De, ha nem kerékpárra ülni a kolléga, azt javaslom, hogy akkor sétáljon, kocogjon, ússzon, teniszezzen, minden olyanban fogjon bele, ami aktív pihenésnek számít. Remélem, hogy az akció sikeres lesz és hagyományt teremtünk, így 2013-ban is körbe kerekezzük a Balatont, talán még többen, mint most.

A miniszter további kérdésre válaszolva hozzátette: Nagyon jól érzem magamat a katonák, a tábornokok, a főtisztek és a tiszthelyettesek között, igazán kollegiális a viszony, jó a szervezés. Együtt izzadtunk, nyomtuk a pedált, nem mint tárgyalófelek, hanem, mint kollégák tudtuk megbeszélni a Honvéd Nyugdíjpénztár, a szakszervezet, a légtérellenőrzés, az öttusa sport aktualitásait is.

Dr. Hajós Dezső 10 óra 14 perces tiszta versenyidővel szerencsésen megérkezett Keszthelyre. 

Gratulálunk, Dezső!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.