2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 309 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kerekező katonák – Kerékpárral a Balaton körül

Hosz  |  2012. 05. 07., 08:06

Hende Csaba honvédelmi miniszter és mintegy hatvan katona körbekerekezte a Balatont. A május 5-6-i sporteseményen mintegy hatvan katona – élükön a miniszterrel, a helyettes államtitkárral, tábornokokkal, hivatásos és szerződéses katonákkal, hagyományőrzőkkel és a kerékpársport számos szerelmesével, családtagokkal. A Honvédszakszervezet színeiben Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező bizonyította, hogy a kerékpársportban is otthon vagyunk...

A ,,Tekerj a sereggel” nevet viselő kerékpártúrát a Katonák, Hősök, Hagyomány és Megújulás programsorozat keretében rendezték meg. A Keszthely-Balatonkenese, illetve Balatonkenese-Keszthely közötti rendezvény célja a Magyar Honvédség és a katonák népszerüsítése, valamint az egészséges életmód és a sport propagálása volt.

 

 

A túrán mindenki a saját tempójában tekert, saját magát legyőzve teljesítette a 209 km-es távot. A frissítőpontoknál frissítőt, a zánkai Haditechnikai Parkban, majd másnap, a balatonszemesi Honvéd Vitorlás SE pihenőházánál pedig finom ebédet is kaptak a kerekező katonák.   

 

 

Farkas László, a Hososz elnöke az indulás helyszínén tájékoztatott bennünket a legfontosabb részletekről:  Hetvenöt résztvevővel, közöttük közel hatvan katonával vágtunk neki a több mint kétszáz kilométeres távnak. A sportszakmai várakozásnak megfelelő volt az aktivitás. Igazán nagy kihívást jelentett ez a kétnapos kerékpártúra.

Hende Csaba honvédelmi minisztert a második napi indulás előtt kérdezte meg felelős szerkesztőnk. A tárcavezető elmondta: Azért választottuk a kerékpározást, mert amikor tizenöt éve letettem a cigarettát, a másik kézmozdulattal megvettem ezt a biciklit. Noha kicsit ütött-kopott már, azonban ma is minőségi kerékpár. Ezt az életmódváltást javaslom mindenkinek. De, ha nem kerékpárra ülni a kolléga, azt javaslom, hogy akkor sétáljon, kocogjon, ússzon, teniszezzen, minden olyanban fogjon bele, ami aktív pihenésnek számít. Remélem, hogy az akció sikeres lesz és hagyományt teremtünk, így 2013-ban is körbe kerekezzük a Balatont, talán még többen, mint most.

A miniszter további kérdésre válaszolva hozzátette: Nagyon jól érzem magamat a katonák, a tábornokok, a főtisztek és a tiszthelyettesek között, igazán kollegiális a viszony, jó a szervezés. Együtt izzadtunk, nyomtuk a pedált, nem mint tárgyalófelek, hanem, mint kollégák tudtuk megbeszélni a Honvéd Nyugdíjpénztár, a szakszervezet, a légtérellenőrzés, az öttusa sport aktualitásait is.

Dr. Hajós Dezső 10 óra 14 perces tiszta versenyidővel szerencsésen megérkezett Keszthelyre. 

Gratulálunk, Dezső!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

JAS-39 Gripen & MiG-29 – gyakran felmerülő kérdések, avagy szüksége van-e az országnak légierőre? A dokumentum igyekszik az általában felmerülő kérdésekre választ adni és eloszlatni bizonyos téveszméket.

  Háború Művészete magazin

2017 novemberében látott napvilágot az a hír, mely szerint Szlovákia fejleszti páncélozott harcjármű flottáját, melyben a szlovák hadiipari vállalatoknak is jelentős szerepet szánnának.