2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kerekező katonák – Kerékpárral a Balaton körül

Hosz  |  2012. 05. 07., 08:06

Hende Csaba honvédelmi miniszter és mintegy hatvan katona körbekerekezte a Balatont. A május 5-6-i sporteseményen mintegy hatvan katona – élükön a miniszterrel, a helyettes államtitkárral, tábornokokkal, hivatásos és szerződéses katonákkal, hagyományőrzőkkel és a kerékpársport számos szerelmesével, családtagokkal. A Honvédszakszervezet színeiben Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező bizonyította, hogy a kerékpársportban is otthon vagyunk...

A ,,Tekerj a sereggel” nevet viselő kerékpártúrát a Katonák, Hősök, Hagyomány és Megújulás programsorozat keretében rendezték meg. A Keszthely-Balatonkenese, illetve Balatonkenese-Keszthely közötti rendezvény célja a Magyar Honvédség és a katonák népszerüsítése, valamint az egészséges életmód és a sport propagálása volt.

 

 

A túrán mindenki a saját tempójában tekert, saját magát legyőzve teljesítette a 209 km-es távot. A frissítőpontoknál frissítőt, a zánkai Haditechnikai Parkban, majd másnap, a balatonszemesi Honvéd Vitorlás SE pihenőházánál pedig finom ebédet is kaptak a kerekező katonák.   

 

 

Farkas László, a Hososz elnöke az indulás helyszínén tájékoztatott bennünket a legfontosabb részletekről:  Hetvenöt résztvevővel, közöttük közel hatvan katonával vágtunk neki a több mint kétszáz kilométeres távnak. A sportszakmai várakozásnak megfelelő volt az aktivitás. Igazán nagy kihívást jelentett ez a kétnapos kerékpártúra.

Hende Csaba honvédelmi minisztert a második napi indulás előtt kérdezte meg felelős szerkesztőnk. A tárcavezető elmondta: Azért választottuk a kerékpározást, mert amikor tizenöt éve letettem a cigarettát, a másik kézmozdulattal megvettem ezt a biciklit. Noha kicsit ütött-kopott már, azonban ma is minőségi kerékpár. Ezt az életmódváltást javaslom mindenkinek. De, ha nem kerékpárra ülni a kolléga, azt javaslom, hogy akkor sétáljon, kocogjon, ússzon, teniszezzen, minden olyanban fogjon bele, ami aktív pihenésnek számít. Remélem, hogy az akció sikeres lesz és hagyományt teremtünk, így 2013-ban is körbe kerekezzük a Balatont, talán még többen, mint most.

A miniszter további kérdésre válaszolva hozzátette: Nagyon jól érzem magamat a katonák, a tábornokok, a főtisztek és a tiszthelyettesek között, igazán kollegiális a viszony, jó a szervezés. Együtt izzadtunk, nyomtuk a pedált, nem mint tárgyalófelek, hanem, mint kollégák tudtuk megbeszélni a Honvéd Nyugdíjpénztár, a szakszervezet, a légtérellenőrzés, az öttusa sport aktualitásait is.

Dr. Hajós Dezső 10 óra 14 perces tiszta versenyidővel szerencsésen megérkezett Keszthelyre. 

Gratulálunk, Dezső!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.