2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kerekező katonák – Kerékpárral a Balaton körül

Hosz  |  2012. 05. 07., 08:06

Hende Csaba honvédelmi miniszter és mintegy hatvan katona körbekerekezte a Balatont. A május 5-6-i sporteseményen mintegy hatvan katona – élükön a miniszterrel, a helyettes államtitkárral, tábornokokkal, hivatásos és szerződéses katonákkal, hagyományőrzőkkel és a kerékpársport számos szerelmesével, családtagokkal. A Honvédszakszervezet színeiben Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező bizonyította, hogy a kerékpársportban is otthon vagyunk...

A ,,Tekerj a sereggel” nevet viselő kerékpártúrát a Katonák, Hősök, Hagyomány és Megújulás programsorozat keretében rendezték meg. A Keszthely-Balatonkenese, illetve Balatonkenese-Keszthely közötti rendezvény célja a Magyar Honvédség és a katonák népszerüsítése, valamint az egészséges életmód és a sport propagálása volt.

 

 

A túrán mindenki a saját tempójában tekert, saját magát legyőzve teljesítette a 209 km-es távot. A frissítőpontoknál frissítőt, a zánkai Haditechnikai Parkban, majd másnap, a balatonszemesi Honvéd Vitorlás SE pihenőházánál pedig finom ebédet is kaptak a kerekező katonák.   

 

 

Farkas László, a Hososz elnöke az indulás helyszínén tájékoztatott bennünket a legfontosabb részletekről:  Hetvenöt résztvevővel, közöttük közel hatvan katonával vágtunk neki a több mint kétszáz kilométeres távnak. A sportszakmai várakozásnak megfelelő volt az aktivitás. Igazán nagy kihívást jelentett ez a kétnapos kerékpártúra.

Hende Csaba honvédelmi minisztert a második napi indulás előtt kérdezte meg felelős szerkesztőnk. A tárcavezető elmondta: Azért választottuk a kerékpározást, mert amikor tizenöt éve letettem a cigarettát, a másik kézmozdulattal megvettem ezt a biciklit. Noha kicsit ütött-kopott már, azonban ma is minőségi kerékpár. Ezt az életmódváltást javaslom mindenkinek. De, ha nem kerékpárra ülni a kolléga, azt javaslom, hogy akkor sétáljon, kocogjon, ússzon, teniszezzen, minden olyanban fogjon bele, ami aktív pihenésnek számít. Remélem, hogy az akció sikeres lesz és hagyományt teremtünk, így 2013-ban is körbe kerekezzük a Balatont, talán még többen, mint most.

A miniszter további kérdésre válaszolva hozzátette: Nagyon jól érzem magamat a katonák, a tábornokok, a főtisztek és a tiszthelyettesek között, igazán kollegiális a viszony, jó a szervezés. Együtt izzadtunk, nyomtuk a pedált, nem mint tárgyalófelek, hanem, mint kollégák tudtuk megbeszélni a Honvéd Nyugdíjpénztár, a szakszervezet, a légtérellenőrzés, az öttusa sport aktualitásait is.

Dr. Hajós Dezső 10 óra 14 perces tiszta versenyidővel szerencsésen megérkezett Keszthelyre. 

Gratulálunk, Dezső!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.