2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megoldásokra törekedve – Érdekvédelmi tájékoztató volt Hódmezővásárhelyen

Hosz  |  2012. 05. 08., 08:33

A Honvédszakszervezet legnagyobb létszámú alapszervezetét, az MH 5. Bocskai István Lövész Dandár alárendeltségében működő hódmezővásárhelyi Zrínyi Laktanyában működő csoportok összességében mintegy 700 fős tagsággal büszkélkedhetnek. A tavaszi tájékoztató kampány keretében került sor május 4-én érdekvédelmi tájékoztatóra, a helyi legénységi étkezdében…

Az interaktív fórum sokkal inkább volt párbeszéd, mint a Hosz vezetői részéről megtartott tájékoztató. Természetesen a védelmi szektor és a Hosz kapcsolatát meghatározó történéseket is áttekintette Czövek János bevezető tájékoztatójában. A Hosz elnöke érintette a kereset- megállapodás elemeit és az állomány egészének életét meghatározó alapvető szabályozókban várhatóan bekövetkező változásokat. Bazsik István alelnök pedig a Hosz költségvetési helyzetét tekintette át, valamint egyéb gazdasági összefüggésekre hívta fel az értekezlet résztvevőinek figyelmét.

 

A kérdések és válaszok sorában felszínre kerültek olyan problémák, melyeket a Hosz jogsegélyszolgálatának kell a későbbiek során orvosolnia. Elhangzott, hogy a pénzügyi tanácsadással kapcsolatos kérdések is egyéni kezelést igényeltek. Olyan javaslatok is szó esett, melyek megvalósításával az alapszervezet tevékenysége válhat aktívabbá (babaruha csereakció, helyi kedvezmények felkutatása, stb.). Az alakulat egészét érintő sportolási és szabadidős tevékenységgel összefüggő problémára pedig a laktanya vezetése adta meg a választ.

 

 

 

 

 

Huszár Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes fogadta a Hosz és az alapszervezet vezetését (Gulyásné Szabó Andreát, és Rácz Sándort) az értekezletet követően. Biztosította a megjelenteket, hogy a laktanya vezetése nyitott a szerződéses és hivatásos állomány problémáira és ismeri az egyes állománykategóriák képviselőinek szociális nehézségeit. A rendelkezésre álló parancsnoki eszközökkel törekszik is azok enyhítésére. A focipálya palánkjának szerelési hibáiból adódó balesetveszélyt a közeljövőben el fogják hárítani, ezt követően az állomány újra használhatja majd azt a szabadidejében is. Az alapszervezet vezetői kérték Huszár alezredes urat, hogy a közelgő nyári nagy melegre tekintettel szülessen intézkedés a legénységi étkezde üvegből készült előtetőjének árnyékolására. A helyi Hosz alapszervezet pedig vállalta, hogy saját költségvetéséből nagy teljesítményü ventillátorokat vásárol a legénységi étkezdébe azért, hogy a katonák komfortosabb körülmények között étkezhessenek a nyári nagy melegben is. Huszár alezredes ígéretet tett arra, hogy egy hónapon belül az érdekvédelmi tájékoztató a teljes állomány részvételével ismételten megtartható lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.