2017. 12. 14. csütörtök
Szilárda
: 314 Ft   : 268 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megoldásokra törekedve – Érdekvédelmi tájékoztató volt Hódmezővásárhelyen

Hosz  |  2012. 05. 08., 08:33

A Honvédszakszervezet legnagyobb létszámú alapszervezetét, az MH 5. Bocskai István Lövész Dandár alárendeltségében működő hódmezővásárhelyi Zrínyi Laktanyában működő csoportok összességében mintegy 700 fős tagsággal büszkélkedhetnek. A tavaszi tájékoztató kampány keretében került sor május 4-én érdekvédelmi tájékoztatóra, a helyi legénységi étkezdében…

Az interaktív fórum sokkal inkább volt párbeszéd, mint a Hosz vezetői részéről megtartott tájékoztató. Természetesen a védelmi szektor és a Hosz kapcsolatát meghatározó történéseket is áttekintette Czövek János bevezető tájékoztatójában. A Hosz elnöke érintette a kereset- megállapodás elemeit és az állomány egészének életét meghatározó alapvető szabályozókban várhatóan bekövetkező változásokat. Bazsik István alelnök pedig a Hosz költségvetési helyzetét tekintette át, valamint egyéb gazdasági összefüggésekre hívta fel az értekezlet résztvevőinek figyelmét.

 

A kérdések és válaszok sorában felszínre kerültek olyan problémák, melyeket a Hosz jogsegélyszolgálatának kell a későbbiek során orvosolnia. Elhangzott, hogy a pénzügyi tanácsadással kapcsolatos kérdések is egyéni kezelést igényeltek. Olyan javaslatok is szó esett, melyek megvalósításával az alapszervezet tevékenysége válhat aktívabbá (babaruha csereakció, helyi kedvezmények felkutatása, stb.). Az alakulat egészét érintő sportolási és szabadidős tevékenységgel összefüggő problémára pedig a laktanya vezetése adta meg a választ.

 

 

 

 

 

Huszár Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes fogadta a Hosz és az alapszervezet vezetését (Gulyásné Szabó Andreát, és Rácz Sándort) az értekezletet követően. Biztosította a megjelenteket, hogy a laktanya vezetése nyitott a szerződéses és hivatásos állomány problémáira és ismeri az egyes állománykategóriák képviselőinek szociális nehézségeit. A rendelkezésre álló parancsnoki eszközökkel törekszik is azok enyhítésére. A focipálya palánkjának szerelési hibáiból adódó balesetveszélyt a közeljövőben el fogják hárítani, ezt követően az állomány újra használhatja majd azt a szabadidejében is. Az alapszervezet vezetői kérték Huszár alezredes urat, hogy a közelgő nyári nagy melegre tekintettel szülessen intézkedés a legénységi étkezde üvegből készült előtetőjének árnyékolására. A helyi Hosz alapszervezet pedig vállalta, hogy saját költségvetéséből nagy teljesítményü ventillátorokat vásárol a legénységi étkezdébe azért, hogy a katonák komfortosabb körülmények között étkezhessenek a nyári nagy melegben is. Huszár alezredes ígéretet tett arra, hogy egy hónapon belül az érdekvédelmi tájékoztató a teljes állomány részvételével ismételten megtartható lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.