2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megoldásokra törekedve – Érdekvédelmi tájékoztató volt Hódmezővásárhelyen

Hosz  |  2012. 05. 08., 08:33

A Honvédszakszervezet legnagyobb létszámú alapszervezetét, az MH 5. Bocskai István Lövész Dandár alárendeltségében működő hódmezővásárhelyi Zrínyi Laktanyában működő csoportok összességében mintegy 700 fős tagsággal büszkélkedhetnek. A tavaszi tájékoztató kampány keretében került sor május 4-én érdekvédelmi tájékoztatóra, a helyi legénységi étkezdében…

Az interaktív fórum sokkal inkább volt párbeszéd, mint a Hosz vezetői részéről megtartott tájékoztató. Természetesen a védelmi szektor és a Hosz kapcsolatát meghatározó történéseket is áttekintette Czövek János bevezető tájékoztatójában. A Hosz elnöke érintette a kereset- megállapodás elemeit és az állomány egészének életét meghatározó alapvető szabályozókban várhatóan bekövetkező változásokat. Bazsik István alelnök pedig a Hosz költségvetési helyzetét tekintette át, valamint egyéb gazdasági összefüggésekre hívta fel az értekezlet résztvevőinek figyelmét.

 

A kérdések és válaszok sorában felszínre kerültek olyan problémák, melyeket a Hosz jogsegélyszolgálatának kell a későbbiek során orvosolnia. Elhangzott, hogy a pénzügyi tanácsadással kapcsolatos kérdések is egyéni kezelést igényeltek. Olyan javaslatok is szó esett, melyek megvalósításával az alapszervezet tevékenysége válhat aktívabbá (babaruha csereakció, helyi kedvezmények felkutatása, stb.). Az alakulat egészét érintő sportolási és szabadidős tevékenységgel összefüggő problémára pedig a laktanya vezetése adta meg a választ.

 

 

 

 

 

Huszár Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes fogadta a Hosz és az alapszervezet vezetését (Gulyásné Szabó Andreát, és Rácz Sándort) az értekezletet követően. Biztosította a megjelenteket, hogy a laktanya vezetése nyitott a szerződéses és hivatásos állomány problémáira és ismeri az egyes állománykategóriák képviselőinek szociális nehézségeit. A rendelkezésre álló parancsnoki eszközökkel törekszik is azok enyhítésére. A focipálya palánkjának szerelési hibáiból adódó balesetveszélyt a közeljövőben el fogják hárítani, ezt követően az állomány újra használhatja majd azt a szabadidejében is. Az alapszervezet vezetői kérték Huszár alezredes urat, hogy a közelgő nyári nagy melegre tekintettel szülessen intézkedés a legénységi étkezde üvegből készült előtetőjének árnyékolására. A helyi Hosz alapszervezet pedig vállalta, hogy saját költségvetéséből nagy teljesítményü ventillátorokat vásárol a legénységi étkezdébe azért, hogy a katonák komfortosabb körülmények között étkezhessenek a nyári nagy melegben is. Huszár alezredes ígéretet tett arra, hogy egy hónapon belül az érdekvédelmi tájékoztató a teljes állomány részvételével ismételten megtartható lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokkal költségesebb a svéd fegyveres erők Hkp 14 (leánykori nevén NHIndustries NH90) taktikai helikoptereinek üzemeltetése, mint amit korábban terveztek.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.