2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megoldásokra törekedve – Érdekvédelmi tájékoztató volt Hódmezővásárhelyen

Hosz  |  2012. 05. 08., 08:33

A Honvédszakszervezet legnagyobb létszámú alapszervezetét, az MH 5. Bocskai István Lövész Dandár alárendeltségében működő hódmezővásárhelyi Zrínyi Laktanyában működő csoportok összességében mintegy 700 fős tagsággal büszkélkedhetnek. A tavaszi tájékoztató kampány keretében került sor május 4-én érdekvédelmi tájékoztatóra, a helyi legénységi étkezdében…

Az interaktív fórum sokkal inkább volt párbeszéd, mint a Hosz vezetői részéről megtartott tájékoztató. Természetesen a védelmi szektor és a Hosz kapcsolatát meghatározó történéseket is áttekintette Czövek János bevezető tájékoztatójában. A Hosz elnöke érintette a kereset- megállapodás elemeit és az állomány egészének életét meghatározó alapvető szabályozókban várhatóan bekövetkező változásokat. Bazsik István alelnök pedig a Hosz költségvetési helyzetét tekintette át, valamint egyéb gazdasági összefüggésekre hívta fel az értekezlet résztvevőinek figyelmét.

 

A kérdések és válaszok sorában felszínre kerültek olyan problémák, melyeket a Hosz jogsegélyszolgálatának kell a későbbiek során orvosolnia. Elhangzott, hogy a pénzügyi tanácsadással kapcsolatos kérdések is egyéni kezelést igényeltek. Olyan javaslatok is szó esett, melyek megvalósításával az alapszervezet tevékenysége válhat aktívabbá (babaruha csereakció, helyi kedvezmények felkutatása, stb.). Az alakulat egészét érintő sportolási és szabadidős tevékenységgel összefüggő problémára pedig a laktanya vezetése adta meg a választ.

 

 

 

 

 

Huszár Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes fogadta a Hosz és az alapszervezet vezetését (Gulyásné Szabó Andreát, és Rácz Sándort) az értekezletet követően. Biztosította a megjelenteket, hogy a laktanya vezetése nyitott a szerződéses és hivatásos állomány problémáira és ismeri az egyes állománykategóriák képviselőinek szociális nehézségeit. A rendelkezésre álló parancsnoki eszközökkel törekszik is azok enyhítésére. A focipálya palánkjának szerelési hibáiból adódó balesetveszélyt a közeljövőben el fogják hárítani, ezt követően az állomány újra használhatja majd azt a szabadidejében is. Az alapszervezet vezetői kérték Huszár alezredes urat, hogy a közelgő nyári nagy melegre tekintettel szülessen intézkedés a legénységi étkezde üvegből készült előtetőjének árnyékolására. A helyi Hosz alapszervezet pedig vállalta, hogy saját költségvetéséből nagy teljesítményü ventillátorokat vásárol a legénységi étkezdébe azért, hogy a katonák komfortosabb körülmények között étkezhessenek a nyári nagy melegben is. Huszár alezredes ígéretet tett arra, hogy egy hónapon belül az érdekvédelmi tájékoztató a teljes állomány részvételével ismételten megtartható lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.