2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonaünnep Székesfehérváron

Hosz  |  2012. 05. 18., 12:03

Május 17-én, a Magyar Honvédelem Napja alkalmából megrendezték a már 1996-óta hagyományos ,,Fehérvár köszönti katonáit\" ünnepséget. A szabadtéri bemutató kiváló lehetőséget kínált szakszervezetünknek arra, hogy bemutatkozzunk, illetve, hogy rengeteg hasznos információt gyüjtsünk arról, hogy milyen gondjai, problémái vannak napjainkban a Székesfehérváron szolgáló katonáknak, tagjainknak. Standunkat a számos egyenruhás mellett Cser-Palkovics András polgármester és Domján László vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka is meglátogatta...

A „Fehérvár katonái”  elnevezésü rendezvény keretében az érdeklődők statikus és dinamikus bemutatókon keresztül ismerkedtek a katonák mindennapi tevékenységével. A katonai bemutatón az érdeklődők többek között meghallgathatták a Légierő Zenekar–Veszprém koncertjét,

valamint megtekinthették a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonai közelharc-, illetve az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjeinek katonai testnevelési bemutatóját.

Az esemény megnyitóján Cser-Palkovics András hangsúlyozta: Székesfehérvár katonaváros, de ez nem lehet pusztán „üres szlogen”, a városnak kötelező együttmüködnie katonáival. A polgármester úgy vélte: a magyar honvédelem napjához kötődő programsorozatból ez a mostani a legfontosabb, amikor a katonák kilépnek a laktanyákból és bemutatják mindennapjaikat.

A polgármester és az MH ÖHP parancsnoka meglátogatta szakszervezetünk standját és megismerkedett kiadványainkkal is.

Miután Czövek János elnök és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező rövid tájékoztatást adott a Hosz tevékenységéről, szóróanyagainkat is szétosztottuk az érdeklődő fiataloknak.

Este az MH 43. Nagysándor József Híradóezred zenekara adott koncertet. A meghívott vendégek és fellépők között szerepelt Feke Pál, Tóth Gabi és Varga Miklós is. Az eseményen - mely része volt a KATONÁK-HŐSÖK, Hagyomány és Megújulás tavaszi kampánysorozatnak is - részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.