2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonaünnep Székesfehérváron

Hosz  |  2012. 05. 18., 12:03

Május 17-én, a Magyar Honvédelem Napja alkalmából megrendezték a már 1996-óta hagyományos ,,Fehérvár köszönti katonáit\" ünnepséget. A szabadtéri bemutató kiváló lehetőséget kínált szakszervezetünknek arra, hogy bemutatkozzunk, illetve, hogy rengeteg hasznos információt gyüjtsünk arról, hogy milyen gondjai, problémái vannak napjainkban a Székesfehérváron szolgáló katonáknak, tagjainknak. Standunkat a számos egyenruhás mellett Cser-Palkovics András polgármester és Domján László vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka is meglátogatta...

A „Fehérvár katonái”  elnevezésü rendezvény keretében az érdeklődők statikus és dinamikus bemutatókon keresztül ismerkedtek a katonák mindennapi tevékenységével. A katonai bemutatón az érdeklődők többek között meghallgathatták a Légierő Zenekar–Veszprém koncertjét,

valamint megtekinthették a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonai közelharc-, illetve az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjeinek katonai testnevelési bemutatóját.

Az esemény megnyitóján Cser-Palkovics András hangsúlyozta: Székesfehérvár katonaváros, de ez nem lehet pusztán „üres szlogen”, a városnak kötelező együttmüködnie katonáival. A polgármester úgy vélte: a magyar honvédelem napjához kötődő programsorozatból ez a mostani a legfontosabb, amikor a katonák kilépnek a laktanyákból és bemutatják mindennapjaikat.

A polgármester és az MH ÖHP parancsnoka meglátogatta szakszervezetünk standját és megismerkedett kiadványainkkal is.

Miután Czövek János elnök és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező rövid tájékoztatást adott a Hosz tevékenységéről, szóróanyagainkat is szétosztottuk az érdeklődő fiataloknak.

Este az MH 43. Nagysándor József Híradóezred zenekara adott koncertet. A meghívott vendégek és fellépők között szerepelt Feke Pál, Tóth Gabi és Varga Miklós is. Az eseményen - mely része volt a KATONÁK-HŐSÖK, Hagyomány és Megújulás tavaszi kampánysorozatnak is - részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.