2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonaünnep Székesfehérváron

Hosz  |  2012. 05. 18., 12:03

Május 17-én, a Magyar Honvédelem Napja alkalmából megrendezték a már 1996-óta hagyományos ,,Fehérvár köszönti katonáit\" ünnepséget. A szabadtéri bemutató kiváló lehetőséget kínált szakszervezetünknek arra, hogy bemutatkozzunk, illetve, hogy rengeteg hasznos információt gyüjtsünk arról, hogy milyen gondjai, problémái vannak napjainkban a Székesfehérváron szolgáló katonáknak, tagjainknak. Standunkat a számos egyenruhás mellett Cser-Palkovics András polgármester és Domján László vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka is meglátogatta...

A „Fehérvár katonái”  elnevezésü rendezvény keretében az érdeklődők statikus és dinamikus bemutatókon keresztül ismerkedtek a katonák mindennapi tevékenységével. A katonai bemutatón az érdeklődők többek között meghallgathatták a Légierő Zenekar–Veszprém koncertjét,

valamint megtekinthették a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonai közelharc-, illetve az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjeinek katonai testnevelési bemutatóját.

Az esemény megnyitóján Cser-Palkovics András hangsúlyozta: Székesfehérvár katonaváros, de ez nem lehet pusztán „üres szlogen”, a városnak kötelező együttmüködnie katonáival. A polgármester úgy vélte: a magyar honvédelem napjához kötődő programsorozatból ez a mostani a legfontosabb, amikor a katonák kilépnek a laktanyákból és bemutatják mindennapjaikat.

A polgármester és az MH ÖHP parancsnoka meglátogatta szakszervezetünk standját és megismerkedett kiadványainkkal is.

Miután Czövek János elnök és Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező rövid tájékoztatást adott a Hosz tevékenységéről, szóróanyagainkat is szétosztottuk az érdeklődő fiataloknak.

Este az MH 43. Nagysándor József Híradóezred zenekara adott koncertet. A meghívott vendégek és fellépők között szerepelt Feke Pál, Tóth Gabi és Varga Miklós is. Az eseményen - mely része volt a KATONÁK-HŐSÖK, Hagyomány és Megújulás tavaszi kampánysorozatnak is - részt vett dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.