2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: kényszer szülte optimizmus

Hosz  |  2012. 05. 31., 11:31

Hosszú előkészítő időszak előzte meg a debreceni MH 5. Bocskai István Lövész Dandárnál működő Hosz alapszervezeténél május 24-én délután megtartott tájékoztató és szolgáltató rendezvényt. Természetesen a helyzet érthető, hiszen az alapszervezet vezetője Földesi András más katonai beosztásba került áthelyezésre, így az érdekvédelmi munka irányítását helyettesének, Biri Viktornak kellett átvennie. Ez a kérdéskör volt a fő témája a rendezvényt megelőző dr. Böröndi Gábor dandártábornokkal folytatott megbeszélésnek is, melyen Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök mellett a Hosz szakértői, Jakubik András, dr. Szőcs Ferenc e sorok írója is részt vett...

A dandárparancsnok elmondta, hogy nagyon jól ismeri az egységnél szolgálatot tejesítő valamennyi állománykategória szolgálattal összefüggő és szociális helyzetét érintő problémáját, melynek része az alapszervezet teljes tagsága is. A tábornok úgy látja, hogy a debreceni Hosz alapszervezet vezetőjének más katonai beosztásba történő helyezésével egy időben szükséges a dandárnál folyó érdekvédelmi tevékenység megújítása is, melyhez mint első számú vezető minden segítséget megad. Megítélése szerint ennek a változásnak, együtt kell járnia az alapszervezet munkamódszereinek új alapokra helyezésével is, melynek eredménye lehet a szakszervezeti tagság valós értékeinek visszaállítása.

Ezzel teljes összhangban a Bazsik és Szendrei alelnökök is azt hangsúlyozták, hogy a novemberi Hosz kongresszuson megválasztott vezetésnek is ez a fő törekvése valamint az, hogy valós és érdemi tevékenység folyjék a debreceni alapszervezetnél is.

 

 

 

 

 

 

A délutáni tájékoztatón a bértárgyalások eredményein túl a HM-mel kötött kétoldalú megállapodás tartalmi kérdései is ismertetésre kerültek, valamint a jogsegélyszolgálat müködését és a Hosz tagsághoz kötődő szolgáltatásokat is áttekintették az előadók. A tájékoztató végén kialakult párbeszéd legfontosabb kérdései az új Hjt megalkotásakor a Hosz érdekérvényesítési lehetőségét, a ruházati ellátás problémáit és a jövőbeni változásokkal összefüggő kérdéseket érintették.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.