2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Debrecen: kényszer szülte optimizmus

Hosz  |  2012. 05. 31., 11:31

Hosszú előkészítő időszak előzte meg a debreceni MH 5. Bocskai István Lövész Dandárnál működő Hosz alapszervezeténél május 24-én délután megtartott tájékoztató és szolgáltató rendezvényt. Természetesen a helyzet érthető, hiszen az alapszervezet vezetője Földesi András más katonai beosztásba került áthelyezésre, így az érdekvédelmi munka irányítását helyettesének, Biri Viktornak kellett átvennie. Ez a kérdéskör volt a fő témája a rendezvényt megelőző dr. Böröndi Gábor dandártábornokkal folytatott megbeszélésnek is, melyen Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök mellett a Hosz szakértői, Jakubik András, dr. Szőcs Ferenc e sorok írója is részt vett...

A dandárparancsnok elmondta, hogy nagyon jól ismeri az egységnél szolgálatot tejesítő valamennyi állománykategória szolgálattal összefüggő és szociális helyzetét érintő problémáját, melynek része az alapszervezet teljes tagsága is. A tábornok úgy látja, hogy a debreceni Hosz alapszervezet vezetőjének más katonai beosztásba történő helyezésével egy időben szükséges a dandárnál folyó érdekvédelmi tevékenység megújítása is, melyhez mint első számú vezető minden segítséget megad. Megítélése szerint ennek a változásnak, együtt kell járnia az alapszervezet munkamódszereinek új alapokra helyezésével is, melynek eredménye lehet a szakszervezeti tagság valós értékeinek visszaállítása.

Ezzel teljes összhangban a Bazsik és Szendrei alelnökök is azt hangsúlyozták, hogy a novemberi Hosz kongresszuson megválasztott vezetésnek is ez a fő törekvése valamint az, hogy valós és érdemi tevékenység folyjék a debreceni alapszervezetnél is.

 

 

 

 

 

 

A délutáni tájékoztatón a bértárgyalások eredményein túl a HM-mel kötött kétoldalú megállapodás tartalmi kérdései is ismertetésre kerültek, valamint a jogsegélyszolgálat müködését és a Hosz tagsághoz kötődő szolgáltatásokat is áttekintették az előadók. A tájékoztató végén kialakult párbeszéd legfontosabb kérdései az új Hjt megalkotásakor a Hosz érdekérvényesítési lehetőségét, a ruházati ellátás problémáit és a jövőbeni változásokkal összefüggő kérdéseket érintették.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.