2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kecskemét: érdekvédelemről század szinten

Hosz  |  2012. 06. 27., 14:43

Sokadik alkalommal volt a Hosz tavaszi tájékoztató roadshow-jának helyszíne a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. A június 25-i azonban eltért a korábbiaktól, hisz a korábbi egységszintű rendezvényektől eltérően, most az egyik alegység személyi állománya részvételével zajlott az érdekvédelmi tájékoztató. A repülőtér üzembentartó és javító század személyi állományából nemcsak a Hosz tagjai vettek részt a rendezvényen, hanem a szolgálattal összefüggő aktuális témák iránt érdeklődők is. A rendezvény létrehozását nagyban segítette, hogy a század parancsnoka, Tóth Zsolt százados szintén tagja a Honvédszakszervezetnek...

Az érdekvédelmi tájékoztatón résztvevőeket elsőként Bazsik István alelnök köszöntötte, majd előadásában ismertette a munkáltatóval kötött kétoldalú-, valamint a kereset-megállapodás tartalmi elemeit. Nagy érdeklődés kísérte az Első Magyar Cafetéria (EMC) kártya felhasználhatóságának eddigi tapasztalatairól tartott ismertetőt, valamit azt is, hogy a további kedvezmények megvalósíthatóságáról még a héten tárgyal a szakszervezet vezetése az EMC kártya kibocsájtójával.

E sorok írója előadásában a Hosz tagsági viszonyhoz kapcsolódó kedvezmények és szolgáltatások rendszerét tekintette át. A résztvevőktől érkezett kérdések között szerepelt az iskolakezdési támogatás igényelhetősége az élettársi viszonyban élő gyermekesek számára, a gyermekek után járó pótszabadság igénybevételének várható jogszabályi változása, (lsd.: www.hsz.hu korábbi cikk) valamint a km-enkénti térítési díj megváltoztathatósága.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.