2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kecskemét: érdekvédelemről század szinten

Hosz  |  2012. 06. 27., 14:43

Sokadik alkalommal volt a Hosz tavaszi tájékoztató roadshow-jának helyszíne a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. A június 25-i azonban eltért a korábbiaktól, hisz a korábbi egységszintű rendezvényektől eltérően, most az egyik alegység személyi állománya részvételével zajlott az érdekvédelmi tájékoztató. A repülőtér üzembentartó és javító század személyi állományából nemcsak a Hosz tagjai vettek részt a rendezvényen, hanem a szolgálattal összefüggő aktuális témák iránt érdeklődők is. A rendezvény létrehozását nagyban segítette, hogy a század parancsnoka, Tóth Zsolt százados szintén tagja a Honvédszakszervezetnek...

Az érdekvédelmi tájékoztatón résztvevőeket elsőként Bazsik István alelnök köszöntötte, majd előadásában ismertette a munkáltatóval kötött kétoldalú-, valamint a kereset-megállapodás tartalmi elemeit. Nagy érdeklődés kísérte az Első Magyar Cafetéria (EMC) kártya felhasználhatóságának eddigi tapasztalatairól tartott ismertetőt, valamit azt is, hogy a további kedvezmények megvalósíthatóságáról még a héten tárgyal a szakszervezet vezetése az EMC kártya kibocsájtójával.

E sorok írója előadásában a Hosz tagsági viszonyhoz kapcsolódó kedvezmények és szolgáltatások rendszerét tekintette át. A résztvevőktől érkezett kérdések között szerepelt az iskolakezdési támogatás igényelhetősége az élettársi viszonyban élő gyermekesek számára, a gyermekek után járó pótszabadság igénybevételének várható jogszabályi változása, (lsd.: www.hsz.hu korábbi cikk) valamint a km-enkénti térítési díj megváltoztathatósága.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.