2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban az Alapszabály

Hosz  |  2012. 07. 26., 12:11

Szövegszerű módosító javaslatot kérek - hangzott el többször is az Alapszabály-szerkesztő bizottság legutóbbi ülésén. Szakszervezetünk központi irodájában július 26-án lebonyolított munkaértekezletet Bazsik István alelnök, a bizottság elnöke vezette. Az értekezleten az Alapszabály minden fejezetének valamennyi pontjáról szavaztak a bizottság tagjai. Az új Alapszabály elfogadásáról az ősszel megrendezendő rendkívüli kongresszus dönt majd...

Az ülésen minden haderőnemi képviselet, a nyugállományú tagozat és az elnökség több taggal is képviseltette magát. A módosítások előkészítése során ugyan néhány pontban újra vissza kellett ugrani a szabályzat elejére, a már eddig konszenzussal megváltoztatott részekre is, de a bizottság az alapszabály utolsó szakaszait is áttekintette.

A továbbiakban a követendő elvekben történt egyetértés után, dr. Szőcs Ferenc jogi, szakmai segítségével elkészül az autentikus szöveg. Az így elkészített, módosított alapszabály tervezetet a bizottsági tagok még konzultációra, egyeztetésre visszakapják és határidőben elkészülhet a kongresszus elé terjeszthető bizottsági javaslat.

A bizottság a módosított alapszabályhoz a Hosz SZMSZ módosítására is meg kívánja tenni javaslatait. A bizottság ülése, mondhatni baráti vitáktól ugyan nem mentesen, de konstruktívan, toleránsan és kompromisszum készen zajlott. Bízunk abban, hogy alapszervezeti/csoportvezetőink és tagjaink is megértéssel fogadják majd a jogszabályi környezet változásaihoz is alkalmazkodó alapszabály-módosító javaslatokat és a bizottság által kidolgozott megoldásokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.