2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban az Alapszabály

Hosz  |  2012. 07. 26., 12:11

Szövegszerű módosító javaslatot kérek - hangzott el többször is az Alapszabály-szerkesztő bizottság legutóbbi ülésén. Szakszervezetünk központi irodájában július 26-án lebonyolított munkaértekezletet Bazsik István alelnök, a bizottság elnöke vezette. Az értekezleten az Alapszabály minden fejezetének valamennyi pontjáról szavaztak a bizottság tagjai. Az új Alapszabály elfogadásáról az ősszel megrendezendő rendkívüli kongresszus dönt majd...

Az ülésen minden haderőnemi képviselet, a nyugállományú tagozat és az elnökség több taggal is képviseltette magát. A módosítások előkészítése során ugyan néhány pontban újra vissza kellett ugrani a szabályzat elejére, a már eddig konszenzussal megváltoztatott részekre is, de a bizottság az alapszabály utolsó szakaszait is áttekintette.

A továbbiakban a követendő elvekben történt egyetértés után, dr. Szőcs Ferenc jogi, szakmai segítségével elkészül az autentikus szöveg. Az így elkészített, módosított alapszabály tervezetet a bizottsági tagok még konzultációra, egyeztetésre visszakapják és határidőben elkészülhet a kongresszus elé terjeszthető bizottsági javaslat.

A bizottság a módosított alapszabályhoz a Hosz SZMSZ módosítására is meg kívánja tenni javaslatait. A bizottság ülése, mondhatni baráti vitáktól ugyan nem mentesen, de konstruktívan, toleránsan és kompromisszum készen zajlott. Bízunk abban, hogy alapszervezeti/csoportvezetőink és tagjaink is megértéssel fogadják majd a jogszabályi környezet változásaihoz is alkalmazkodó alapszabály-módosító javaslatokat és a bizottság által kidolgozott megoldásokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.