2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hős tűzoltókra emlékeztünk

Hosz  |  2012. 08. 09., 11:10

Hat évvel ezelőtt, 2006. augusztus 8-án, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kigyulladt lőterének oltásánál három tűzoltó vesztette életét. Ezen a napon - minden esztendőben - a szolgálatteljesítés közben elhunyt és hősi halált halt tűzoltókra emlékezünk. Szakszervezetünk nevében Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő helyezte el az emlékezés koszorúját...

Horváth Ákos hadnagy, Reppman Károly hadnagy, Pintér Gábor főhadnagy és társaik tiszteletére megrendezett megemlékezés a Tüzoltókért Alapítvány és a Gój Motoros Egyesület szervezésében tüzoltóautós és motoros felvonulással kezdődött, majd a Hősök terétől az egyetemhez vonultak a szakma és a rendvédelem különböző ágazatainak képviselői.

Az emlékezést természetesen az ,,anyaparancsnokságon", a budapesti II. kerületben is megszervezték. A kollégák anak idején és most is innen indultak a Müegyetem ,K\' épületéhez.

Az egyetemnél Dobson Tibor tü. dandártábornok beszédével kezdődött, majd R. Kárpáti Péter színmüvész mondta el Móra Ferenc: Tüzoltó gyerekek esti imája címü versét. Az egyházak részéről nagytiszteletü Hánka Levente református lelkész, Bokros Levente katolikus kanonok, nagytiszteletü Péter Zoltán evangélikus lelkész mondott méltató beszédet a tüzoltókról. Ezután egyperces néma tiszteletadás következett, miközben a helyszínen jelenlévő tüzoltó autók szirénája is megszólalt.

A Müegyetem rakparton, a K épületnél virágokat, mécseseket, a szervezetek és az intézmények képviselői pedig koszorút helyeztek el az egyetem épületében található emléktáblánál.

A virágok, mécsesek, koszorúk elhelyezése után a szilenciummal ért véget a megemlékezés.

Forrás: langlovagok.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.