2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hős tűzoltókra emlékeztünk

Hosz  |  2012. 08. 09., 11:10

Hat évvel ezelőtt, 2006. augusztus 8-án, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kigyulladt lőterének oltásánál három tűzoltó vesztette életét. Ezen a napon - minden esztendőben - a szolgálatteljesítés közben elhunyt és hősi halált halt tűzoltókra emlékezünk. Szakszervezetünk nevében Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő helyezte el az emlékezés koszorúját...

Horváth Ákos hadnagy, Reppman Károly hadnagy, Pintér Gábor főhadnagy és társaik tiszteletére megrendezett megemlékezés a Tüzoltókért Alapítvány és a Gój Motoros Egyesület szervezésében tüzoltóautós és motoros felvonulással kezdődött, majd a Hősök terétől az egyetemhez vonultak a szakma és a rendvédelem különböző ágazatainak képviselői.

Az emlékezést természetesen az ,,anyaparancsnokságon", a budapesti II. kerületben is megszervezték. A kollégák anak idején és most is innen indultak a Müegyetem ,K\' épületéhez.

Az egyetemnél Dobson Tibor tü. dandártábornok beszédével kezdődött, majd R. Kárpáti Péter színmüvész mondta el Móra Ferenc: Tüzoltó gyerekek esti imája címü versét. Az egyházak részéről nagytiszteletü Hánka Levente református lelkész, Bokros Levente katolikus kanonok, nagytiszteletü Péter Zoltán evangélikus lelkész mondott méltató beszédet a tüzoltókról. Ezután egyperces néma tiszteletadás következett, miközben a helyszínen jelenlévő tüzoltó autók szirénája is megszólalt.

A Müegyetem rakparton, a K épületnél virágokat, mécseseket, a szervezetek és az intézmények képviselői pedig koszorút helyeztek el az egyetem épületében található emléktáblánál.

A virágok, mécsesek, koszorúk elhelyezése után a szilenciummal ért véget a megemlékezés.

Forrás: langlovagok.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.