2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hős tűzoltókra emlékeztünk

Hosz  |  2012. 08. 09., 11:10

Hat évvel ezelőtt, 2006. augusztus 8-án, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kigyulladt lőterének oltásánál három tűzoltó vesztette életét. Ezen a napon - minden esztendőben - a szolgálatteljesítés közben elhunyt és hősi halált halt tűzoltókra emlékezünk. Szakszervezetünk nevében Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő helyezte el az emlékezés koszorúját...

Horváth Ákos hadnagy, Reppman Károly hadnagy, Pintér Gábor főhadnagy és társaik tiszteletére megrendezett megemlékezés a Tüzoltókért Alapítvány és a Gój Motoros Egyesület szervezésében tüzoltóautós és motoros felvonulással kezdődött, majd a Hősök terétől az egyetemhez vonultak a szakma és a rendvédelem különböző ágazatainak képviselői.

Az emlékezést természetesen az ,,anyaparancsnokságon", a budapesti II. kerületben is megszervezték. A kollégák anak idején és most is innen indultak a Müegyetem ,K\' épületéhez.

Az egyetemnél Dobson Tibor tü. dandártábornok beszédével kezdődött, majd R. Kárpáti Péter színmüvész mondta el Móra Ferenc: Tüzoltó gyerekek esti imája címü versét. Az egyházak részéről nagytiszteletü Hánka Levente református lelkész, Bokros Levente katolikus kanonok, nagytiszteletü Péter Zoltán evangélikus lelkész mondott méltató beszédet a tüzoltókról. Ezután egyperces néma tiszteletadás következett, miközben a helyszínen jelenlévő tüzoltó autók szirénája is megszólalt.

A Müegyetem rakparton, a K épületnél virágokat, mécseseket, a szervezetek és az intézmények képviselői pedig koszorút helyeztek el az egyetem épületében található emléktáblánál.

A virágok, mécsesek, koszorúk elhelyezése után a szilenciummal ért véget a megemlékezés.

Forrás: langlovagok.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.