2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Őrségben gombáztak a budapesti nyugdíjasok

Hosz  |  2012. 10. 01., 09:43

A Hosz Nyugállományú Tagozatának budapesti alapszervezete második alkalommal szervezte meg a gombászati ismeretek bővítésével és gombaszedéssel egybekötött háromnapos őrségi kirándulását. Az Őrségi Nemzeti Park területén elhelyezkedő Kétvölgy volt a szeptember 28-30-ig tartó kirándulás első célállomása…

A Vendvidéki Vendégházban péntek délutáni gombaismereti előadást a TIT gombaszakértője tartotta. A 30 évre visszatekintő tapasztalatokat Zsófi néni nem csak szakszerüen, hanem közérthetően is átadta a 14 fős Hosz-os fővárosi nyugdíjas csoportnak.

Szombaton reggel aztán a természetben is megismerkedhettek a gombázás alapfogásaival a résztvevők. A délelőtti órák során gyültek és gyültek a kosarakban a vargányák, a fenyő tinóruk, a csiperkék és az őzláb gombák. Persze a frissen debütált kezdő gombászok minden új fajtánál a csoportot vezető Zsófi nénihez futottak egy kis megerősítésért, hogy valóban azt találták-e, amiről tanultak. A sikeres gombagyüjtők délután is tovább fojtatták a gomba „vadászatot”.

Az asztalra kitett zsákmányt pedig Zsófi néni a biztonság kedvéért egyesével nézte át. Az elkészítéshez pedig hasznos főzési tanácsokat is adott. Fakultatív programokra is lehetőség nyílt a három napos kirándulás alatt. Így volt, aki a gombagyüjtést követően az őriszentpéteri Tök Fesztivált kereste fel, néhányan pedig a szentgotthárdi élményfürdőt látogatták meg, többen pedig az Őrségben található történelmi nevezetességeket keresték fel a vasárnapi hazaindulás előtt.

Szentner Attila, a budapesti alapszervezet vezetője a második esti vacsora alkalmával, azzal köszönt el a résztvevőktől, hogy érdeklődés esetén jövőre is megrendezik az „őszi őrségi gombász” kirándulást. Nem mellékesen a csoport köszönetet mondott a szakszerü csoportvezetésért Zsófi néninek - Attila édesanyjának -, és a Vendégház üzemeltetőinek az ízletes és bőséges ételekért és a nagyon figyelmes kiszolgálásért.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.