2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Őrségben gombáztak a budapesti nyugdíjasok

Hosz  |  2012. 10. 01., 09:43

A Hosz Nyugállományú Tagozatának budapesti alapszervezete második alkalommal szervezte meg a gombászati ismeretek bővítésével és gombaszedéssel egybekötött háromnapos őrségi kirándulását. Az Őrségi Nemzeti Park területén elhelyezkedő Kétvölgy volt a szeptember 28-30-ig tartó kirándulás első célállomása…

A Vendvidéki Vendégházban péntek délutáni gombaismereti előadást a TIT gombaszakértője tartotta. A 30 évre visszatekintő tapasztalatokat Zsófi néni nem csak szakszerüen, hanem közérthetően is átadta a 14 fős Hosz-os fővárosi nyugdíjas csoportnak.

Szombaton reggel aztán a természetben is megismerkedhettek a gombázás alapfogásaival a résztvevők. A délelőtti órák során gyültek és gyültek a kosarakban a vargányák, a fenyő tinóruk, a csiperkék és az őzláb gombák. Persze a frissen debütált kezdő gombászok minden új fajtánál a csoportot vezető Zsófi nénihez futottak egy kis megerősítésért, hogy valóban azt találták-e, amiről tanultak. A sikeres gombagyüjtők délután is tovább fojtatták a gomba „vadászatot”.

Az asztalra kitett zsákmányt pedig Zsófi néni a biztonság kedvéért egyesével nézte át. Az elkészítéshez pedig hasznos főzési tanácsokat is adott. Fakultatív programokra is lehetőség nyílt a három napos kirándulás alatt. Így volt, aki a gombagyüjtést követően az őriszentpéteri Tök Fesztivált kereste fel, néhányan pedig a szentgotthárdi élményfürdőt látogatták meg, többen pedig az Őrségben található történelmi nevezetességeket keresték fel a vasárnapi hazaindulás előtt.

Szentner Attila, a budapesti alapszervezet vezetője a második esti vacsora alkalmával, azzal köszönt el a résztvevőktől, hogy érdeklődés esetén jövőre is megrendezik az „őszi őrségi gombász” kirándulást. Nem mellékesen a csoport köszönetet mondott a szakszerü csoportvezetésért Zsófi néninek - Attila édesanyjának -, és a Vendégház üzemeltetőinek az ízletes és bőséges ételekért és a nagyon figyelmes kiszolgálásért.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.