2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Őrségben gombáztak a budapesti nyugdíjasok

Hosz  |  2012. 10. 01., 09:43

A Hosz Nyugállományú Tagozatának budapesti alapszervezete második alkalommal szervezte meg a gombászati ismeretek bővítésével és gombaszedéssel egybekötött háromnapos őrségi kirándulását. Az Őrségi Nemzeti Park területén elhelyezkedő Kétvölgy volt a szeptember 28-30-ig tartó kirándulás első célállomása…

A Vendvidéki Vendégházban péntek délutáni gombaismereti előadást a TIT gombaszakértője tartotta. A 30 évre visszatekintő tapasztalatokat Zsófi néni nem csak szakszerüen, hanem közérthetően is átadta a 14 fős Hosz-os fővárosi nyugdíjas csoportnak.

Szombaton reggel aztán a természetben is megismerkedhettek a gombázás alapfogásaival a résztvevők. A délelőtti órák során gyültek és gyültek a kosarakban a vargányák, a fenyő tinóruk, a csiperkék és az őzláb gombák. Persze a frissen debütált kezdő gombászok minden új fajtánál a csoportot vezető Zsófi nénihez futottak egy kis megerősítésért, hogy valóban azt találták-e, amiről tanultak. A sikeres gombagyüjtők délután is tovább fojtatták a gomba „vadászatot”.

Az asztalra kitett zsákmányt pedig Zsófi néni a biztonság kedvéért egyesével nézte át. Az elkészítéshez pedig hasznos főzési tanácsokat is adott. Fakultatív programokra is lehetőség nyílt a három napos kirándulás alatt. Így volt, aki a gombagyüjtést követően az őriszentpéteri Tök Fesztivált kereste fel, néhányan pedig a szentgotthárdi élményfürdőt látogatták meg, többen pedig az Őrségben található történelmi nevezetességeket keresték fel a vasárnapi hazaindulás előtt.

Szentner Attila, a budapesti alapszervezet vezetője a második esti vacsora alkalmával, azzal köszönt el a résztvevőktől, hogy érdeklődés esetén jövőre is megrendezik az „őszi őrségi gombász” kirándulást. Nem mellékesen a csoport köszönetet mondott a szakszerü csoportvezetésért Zsófi néninek - Attila édesanyjának -, és a Vendégház üzemeltetőinek az ízletes és bőséges ételekért és a nagyon figyelmes kiszolgálásért.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.