2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Őrségben gombáztak a budapesti nyugdíjasok

Hosz  |  2012. 10. 01., 09:43

A Hosz Nyugállományú Tagozatának budapesti alapszervezete második alkalommal szervezte meg a gombászati ismeretek bővítésével és gombaszedéssel egybekötött háromnapos őrségi kirándulását. Az Őrségi Nemzeti Park területén elhelyezkedő Kétvölgy volt a szeptember 28-30-ig tartó kirándulás első célállomása…

A Vendvidéki Vendégházban péntek délutáni gombaismereti előadást a TIT gombaszakértője tartotta. A 30 évre visszatekintő tapasztalatokat Zsófi néni nem csak szakszerüen, hanem közérthetően is átadta a 14 fős Hosz-os fővárosi nyugdíjas csoportnak.

Szombaton reggel aztán a természetben is megismerkedhettek a gombázás alapfogásaival a résztvevők. A délelőtti órák során gyültek és gyültek a kosarakban a vargányák, a fenyő tinóruk, a csiperkék és az őzláb gombák. Persze a frissen debütált kezdő gombászok minden új fajtánál a csoportot vezető Zsófi nénihez futottak egy kis megerősítésért, hogy valóban azt találták-e, amiről tanultak. A sikeres gombagyüjtők délután is tovább fojtatták a gomba „vadászatot”.

Az asztalra kitett zsákmányt pedig Zsófi néni a biztonság kedvéért egyesével nézte át. Az elkészítéshez pedig hasznos főzési tanácsokat is adott. Fakultatív programokra is lehetőség nyílt a három napos kirándulás alatt. Így volt, aki a gombagyüjtést követően az őriszentpéteri Tök Fesztivált kereste fel, néhányan pedig a szentgotthárdi élményfürdőt látogatták meg, többen pedig az Őrségben található történelmi nevezetességeket keresték fel a vasárnapi hazaindulás előtt.

Szentner Attila, a budapesti alapszervezet vezetője a második esti vacsora alkalmával, azzal köszönt el a résztvevőktől, hogy érdeklődés esetén jövőre is megrendezik az „őszi őrségi gombász” kirándulást. Nem mellékesen a csoport köszönetet mondott a szakszerü csoportvezetésért Zsófi néninek - Attila édesanyjának -, és a Vendégház üzemeltetőinek az ízletes és bőséges ételekért és a nagyon figyelmes kiszolgálásért.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.