2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

ÖMT: A mieink is bevonultak

Hosz  |  2012. 10. 02., 08:31

Október 1-jén Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök sajtótájékoztatóval egybekötött látogatást tett az MH Budapest Helyőrség Dandárhoz behívott önkéntes műveleti tartalékosok tíznapos szakfelkészítésén. Az első számú katona interaktív fórumot is tartott, melyen már a Honvédszakszervezet alkalmazásában lévő - a kiképzéshez ezen a napon csatlakozott - szolgálati járandóságos kollégáink, Dr. Hajós Dezső, Dr. Kántor Raimund, dr. Szőcs Ferenc és Lippai Csaba is részt vettek...

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a sajtótájékoztatón beszélt az önkéntes tartalékos rendszer szükségességéről, beszámolt az elmúlt egy hét kiképzési feladatairól, majd azt hangsúlyozta, hogy ,,lehetőség szerint minden katonával szerződést kíván kötni a Magyar Honvédség."   

A vezérezredes kérdésünkre elmondta azt is, hogy azért alacsonyabb a résztvevő tiszthelyettesek aránya a főtisztekhez képest, mert ,,Az ÖMT-be jelentkezők jelentős része azok a főtisztek voltak, akik a legutóbbi átszervezések hatására, kényszerből váltak ki a Magyar Honvédség kötelékéből. És mivel az átszervezések legfőbb célja az volt, hogy a tisztek, tiszthelyettesek aránya helyreálljon, ezért az akkor kivált főtisztek többségével találkozhatunk a mostani tartalékosok között is." 

A Honvéd Vezérkar főnök még ugyanezen a napon találkozott az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz bevonult önkéntes müveleti tartalékosokkal, közöttük Németh Nándor területi összekötőnkkel is.

Október 3-án pedig Debrecenben tesz látogatást a vezérezredes.

Az önkéntes müveleti tartalékosok tíznapos szakfelkészítése október 4-én - mindhárom helyőrségben, Budapesten, Tatán és Debrecenben is - ünnepélyes eskütétellel zárul.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.