2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

ÖMT: A mieink is bevonultak

Hosz  |  2012. 10. 02., 08:31

Október 1-jén Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök sajtótájékoztatóval egybekötött látogatást tett az MH Budapest Helyőrség Dandárhoz behívott önkéntes műveleti tartalékosok tíznapos szakfelkészítésén. Az első számú katona interaktív fórumot is tartott, melyen már a Honvédszakszervezet alkalmazásában lévő - a kiképzéshez ezen a napon csatlakozott - szolgálati járandóságos kollégáink, Dr. Hajós Dezső, Dr. Kántor Raimund, dr. Szőcs Ferenc és Lippai Csaba is részt vettek...

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a sajtótájékoztatón beszélt az önkéntes tartalékos rendszer szükségességéről, beszámolt az elmúlt egy hét kiképzési feladatairól, majd azt hangsúlyozta, hogy ,,lehetőség szerint minden katonával szerződést kíván kötni a Magyar Honvédség."   

A vezérezredes kérdésünkre elmondta azt is, hogy azért alacsonyabb a résztvevő tiszthelyettesek aránya a főtisztekhez képest, mert ,,Az ÖMT-be jelentkezők jelentős része azok a főtisztek voltak, akik a legutóbbi átszervezések hatására, kényszerből váltak ki a Magyar Honvédség kötelékéből. És mivel az átszervezések legfőbb célja az volt, hogy a tisztek, tiszthelyettesek aránya helyreálljon, ezért az akkor kivált főtisztek többségével találkozhatunk a mostani tartalékosok között is." 

A Honvéd Vezérkar főnök még ugyanezen a napon találkozott az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz bevonult önkéntes müveleti tartalékosokkal, közöttük Németh Nándor területi összekötőnkkel is.

Október 3-án pedig Debrecenben tesz látogatást a vezérezredes.

Az önkéntes müveleti tartalékosok tíznapos szakfelkészítése október 4-én - mindhárom helyőrségben, Budapesten, Tatán és Debrecenben is - ünnepélyes eskütétellel zárul.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.