2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

ÖMT: A mieink is bevonultak

Hosz  |  2012. 10. 02., 08:31

Október 1-jén Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök sajtótájékoztatóval egybekötött látogatást tett az MH Budapest Helyőrség Dandárhoz behívott önkéntes műveleti tartalékosok tíznapos szakfelkészítésén. Az első számú katona interaktív fórumot is tartott, melyen már a Honvédszakszervezet alkalmazásában lévő - a kiképzéshez ezen a napon csatlakozott - szolgálati járandóságos kollégáink, Dr. Hajós Dezső, Dr. Kántor Raimund, dr. Szőcs Ferenc és Lippai Csaba is részt vettek...

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a sajtótájékoztatón beszélt az önkéntes tartalékos rendszer szükségességéről, beszámolt az elmúlt egy hét kiképzési feladatairól, majd azt hangsúlyozta, hogy ,,lehetőség szerint minden katonával szerződést kíván kötni a Magyar Honvédség."   

A vezérezredes kérdésünkre elmondta azt is, hogy azért alacsonyabb a résztvevő tiszthelyettesek aránya a főtisztekhez képest, mert ,,Az ÖMT-be jelentkezők jelentős része azok a főtisztek voltak, akik a legutóbbi átszervezések hatására, kényszerből váltak ki a Magyar Honvédség kötelékéből. És mivel az átszervezések legfőbb célja az volt, hogy a tisztek, tiszthelyettesek aránya helyreálljon, ezért az akkor kivált főtisztek többségével találkozhatunk a mostani tartalékosok között is." 

A Honvéd Vezérkar főnök még ugyanezen a napon találkozott az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz bevonult önkéntes müveleti tartalékosokkal, közöttük Németh Nándor területi összekötőnkkel is.

Október 3-án pedig Debrecenben tesz látogatást a vezérezredes.

Az önkéntes müveleti tartalékosok tíznapos szakfelkészítése október 4-én - mindhárom helyőrségben, Budapesten, Tatán és Debrecenben is - ünnepélyes eskütétellel zárul.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.