2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szövetségben: Együttműködést kötünk öt társszakszervezettel

Hosz  |  2012. 10. 02., 13:23

A múlt heti választmányi ülés után - a munkavállalók érdekeinek még hatékonyabb képviselete - érdekében öt társszakszervezettel (RKDSZ, FBVSZOSZ, HTFSZ, FTSZ, VPDSZ) kötünk együttműködési megállapodást. Az október 2-i döntéshozó fórum pártoló tagi felvételről, befektetésekről, valamint telefon- és mobil internet költségtérítésről is határozott...

A napirendi témák megtárgyalása előtt Czövek János elnök megköszönte mindenkinek azt a hathatós tevékenységet, melyet a választmányi ülés sikeres előkészítése során végeztek az elnökségi tagok, az alapszervezeti vezetők, a képviseleti titkárok és a szakszervezeti alkalmazottak.  

 

A tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök a múlt heti választmányi ülés óta eltelt pár nap szakszervezet-politikai és katonai – önkéntes tartalékosok bevonulása, Honvéd Kórház csoportos létszámleépítése – eseményeit elevenítette fel.  A pártoló tagi felvételről szóló napirendi téma során Madarász Imréné (Várpalota), Sóos Zsuzsanna (Várpalota), Hertzné Henrietta (Várpalota) közalkalmazottak felvételéről határoztak.

 

A befektetésekről szóló tájékoztató során elhangzott, hogy öt pénzintézettel, illetve biztosítóval zajlottak egyeztető tárgyalások. Bazsik István alelnök kiemelte: különböző okok miatt ez a szám kettőre (Concorde Befektetési Alapkezelő és CIG-Pannónia) redukálódott.  

Ezt követően a Honvédszakszervezet tisztségviselőinek és munkavállalóinak telefon- és mobilinternet- költségtérítéséről egyeztettek az elnökségi tagok. Tekintettel a takarékos költségvetésre, a vezető tisztségviselők, elnökségi tagok, ügyvivők és munkavállalók redukált költségtérítése 2013. január 1-től lesz érvényes.   

Az egyebek napirendi téma során Szendrei Zoltán alelnök az Euromil tagdíjfizetési-kötelezettség teljesítéséről, az orosz-magyar nyugállományú kapcsolatokról és a jövő heti csehországi V4-ek találkozóról ejtett szót. Az alelnök a Honvéd Kórházban tervezett csoportos létszámleépítés részleteiről és a jövőbeni struktúra megváltozásáról is tájékoztatott. Czövek János elnök pedig a TÁMOP 2.5.3-12/1 társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a konvergencia régiókra vonatkozó pályázatról informálta a megjelenteket.      

Végül pedig a Liga Szaszervezetek - Honvédszakszervezet közötti, október 4-i egyeztetés részleteit beszélték meg az elnökség tagjai.

Délután összevont elnökségi ülést tartottunk öt fegyveres és rendvédelmiszakszervezettel. A budapesti Tulip Inn Hotelben megtartott eseményen hat szakszervezet (Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete - RKDSZ, Fővárosi Tüzoltók Szakszervezete - FTSZ, Hivatásos Tüzoltók Független Szakszervezete - HTFSZ, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége - FBVSZOSZ, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete - VPDSZ és a Honvédszakszervezet - Hosz) elnökségi tagjai vettek részt.

A vendéglátó VPDSZ szervezésében megtartott eseményen minden szakszervezet vezetője elmondta a kapcsolattartás, a folyamatos együttmüködés és kompromisszumkészség szükségességét.

- Egymást kell segítünk, szolidaritást kell vállalnunk a kollégákkal, aktív, összehangolt és eredményes munkát ígérek a Hosz nevében - hangsúlyozta Czövek János elnök.  

A megbeszélés végén a társszakszervezetek megállapodtak abban, hogy hamarosan együttmüködési megállapodást kötnek, és ezt írásban is rögzítik. Ennek értelmében a fenti érdekképviseletek összehangolják a képviselt munkavállalók egyéni és kollektív jogainak érvényesítését. A megállapodás-tervezet szerint a felek egységes akaratukkal kijelentik, hogy a szektorális, ágazati és az országos fórumokon egységesen és közösen lépnek fel. A hat szakszervezet a jövőben minden eszközt megragad a képviselt speciális munkavállalói csoportok anyagi-szociális megbecsülésének a társadalmi szerepüknek megfelelő helyreállítása érdekében.

Az együttmüködési megállapodást - a tervek szerint a sajtó nyilvánossága előtt - október 16-án írják alá a szakszervezeti vezetők.

Elnökségünk november 6-án tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018. 03. 21., 10:04
2018. február 16-án Székesfehérváron, február 20-án Kaposváron, február 23-án Veszprémben tartott tájékoztatót Czövek János elnök. A tájékoztatókon hangsúlyozta a Honvédszakszervezet azon törekvéseit, melyek a katonák jobb élet- és szolgálati körülményeit, valamint anyagi elismerését szolgálják…
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.