2018. 01. 18. csütörtök
Piroska
: 308 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szövetségben: Együttműködést kötünk öt társszakszervezettel

Hosz  |  2012. 10. 02., 13:23

A múlt heti választmányi ülés után - a munkavállalók érdekeinek még hatékonyabb képviselete - érdekében öt társszakszervezettel (RKDSZ, FBVSZOSZ, HTFSZ, FTSZ, VPDSZ) kötünk együttműködési megállapodást. Az október 2-i döntéshozó fórum pártoló tagi felvételről, befektetésekről, valamint telefon- és mobil internet költségtérítésről is határozott...

A napirendi témák megtárgyalása előtt Czövek János elnök megköszönte mindenkinek azt a hathatós tevékenységet, melyet a választmányi ülés sikeres előkészítése során végeztek az elnökségi tagok, az alapszervezeti vezetők, a képviseleti titkárok és a szakszervezeti alkalmazottak.  

 

A tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök a múlt heti választmányi ülés óta eltelt pár nap szakszervezet-politikai és katonai – önkéntes tartalékosok bevonulása, Honvéd Kórház csoportos létszámleépítése – eseményeit elevenítette fel.  A pártoló tagi felvételről szóló napirendi téma során Madarász Imréné (Várpalota), Sóos Zsuzsanna (Várpalota), Hertzné Henrietta (Várpalota) közalkalmazottak felvételéről határoztak.

 

A befektetésekről szóló tájékoztató során elhangzott, hogy öt pénzintézettel, illetve biztosítóval zajlottak egyeztető tárgyalások. Bazsik István alelnök kiemelte: különböző okok miatt ez a szám kettőre (Concorde Befektetési Alapkezelő és CIG-Pannónia) redukálódott.  

Ezt követően a Honvédszakszervezet tisztségviselőinek és munkavállalóinak telefon- és mobilinternet- költségtérítéséről egyeztettek az elnökségi tagok. Tekintettel a takarékos költségvetésre, a vezető tisztségviselők, elnökségi tagok, ügyvivők és munkavállalók redukált költségtérítése 2013. január 1-től lesz érvényes.   

Az egyebek napirendi téma során Szendrei Zoltán alelnök az Euromil tagdíjfizetési-kötelezettség teljesítéséről, az orosz-magyar nyugállományú kapcsolatokról és a jövő heti csehországi V4-ek találkozóról ejtett szót. Az alelnök a Honvéd Kórházban tervezett csoportos létszámleépítés részleteiről és a jövőbeni struktúra megváltozásáról is tájékoztatott. Czövek János elnök pedig a TÁMOP 2.5.3-12/1 társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a konvergencia régiókra vonatkozó pályázatról informálta a megjelenteket.      

Végül pedig a Liga Szaszervezetek - Honvédszakszervezet közötti, október 4-i egyeztetés részleteit beszélték meg az elnökség tagjai.

Délután összevont elnökségi ülést tartottunk öt fegyveres és rendvédelmiszakszervezettel. A budapesti Tulip Inn Hotelben megtartott eseményen hat szakszervezet (Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete - RKDSZ, Fővárosi Tüzoltók Szakszervezete - FTSZ, Hivatásos Tüzoltók Független Szakszervezete - HTFSZ, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége - FBVSZOSZ, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete - VPDSZ és a Honvédszakszervezet - Hosz) elnökségi tagjai vettek részt.

A vendéglátó VPDSZ szervezésében megtartott eseményen minden szakszervezet vezetője elmondta a kapcsolattartás, a folyamatos együttmüködés és kompromisszumkészség szükségességét.

- Egymást kell segítünk, szolidaritást kell vállalnunk a kollégákkal, aktív, összehangolt és eredményes munkát ígérek a Hosz nevében - hangsúlyozta Czövek János elnök.  

A megbeszélés végén a társszakszervezetek megállapodtak abban, hogy hamarosan együttmüködési megállapodást kötnek, és ezt írásban is rögzítik. Ennek értelmében a fenti érdekképviseletek összehangolják a képviselt munkavállalók egyéni és kollektív jogainak érvényesítését. A megállapodás-tervezet szerint a felek egységes akaratukkal kijelentik, hogy a szektorális, ágazati és az országos fórumokon egységesen és közösen lépnek fel. A hat szakszervezet a jövőben minden eszközt megragad a képviselt speciális munkavállalói csoportok anyagi-szociális megbecsülésének a társadalmi szerepüknek megfelelő helyreállítása érdekében.

Az együttmüködési megállapodást - a tervek szerint a sajtó nyilvánossága előtt - október 16-án írják alá a szakszervezeti vezetők.

Elnökségünk november 6-án tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.