2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szövetségben: Együttműködést kötünk öt társszakszervezettel

Hosz  |  2012. 10. 02., 13:23

A múlt heti választmányi ülés után - a munkavállalók érdekeinek még hatékonyabb képviselete - érdekében öt társszakszervezettel (RKDSZ, FBVSZOSZ, HTFSZ, FTSZ, VPDSZ) kötünk együttműködési megállapodást. Az október 2-i döntéshozó fórum pártoló tagi felvételről, befektetésekről, valamint telefon- és mobil internet költségtérítésről is határozott...

A napirendi témák megtárgyalása előtt Czövek János elnök megköszönte mindenkinek azt a hathatós tevékenységet, melyet a választmányi ülés sikeres előkészítése során végeztek az elnökségi tagok, az alapszervezeti vezetők, a képviseleti titkárok és a szakszervezeti alkalmazottak.  

 

A tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök a múlt heti választmányi ülés óta eltelt pár nap szakszervezet-politikai és katonai – önkéntes tartalékosok bevonulása, Honvéd Kórház csoportos létszámleépítése – eseményeit elevenítette fel.  A pártoló tagi felvételről szóló napirendi téma során Madarász Imréné (Várpalota), Sóos Zsuzsanna (Várpalota), Hertzné Henrietta (Várpalota) közalkalmazottak felvételéről határoztak.

 

A befektetésekről szóló tájékoztató során elhangzott, hogy öt pénzintézettel, illetve biztosítóval zajlottak egyeztető tárgyalások. Bazsik István alelnök kiemelte: különböző okok miatt ez a szám kettőre (Concorde Befektetési Alapkezelő és CIG-Pannónia) redukálódott.  

Ezt követően a Honvédszakszervezet tisztségviselőinek és munkavállalóinak telefon- és mobilinternet- költségtérítéséről egyeztettek az elnökségi tagok. Tekintettel a takarékos költségvetésre, a vezető tisztségviselők, elnökségi tagok, ügyvivők és munkavállalók redukált költségtérítése 2013. január 1-től lesz érvényes.   

Az egyebek napirendi téma során Szendrei Zoltán alelnök az Euromil tagdíjfizetési-kötelezettség teljesítéséről, az orosz-magyar nyugállományú kapcsolatokról és a jövő heti csehországi V4-ek találkozóról ejtett szót. Az alelnök a Honvéd Kórházban tervezett csoportos létszámleépítés részleteiről és a jövőbeni struktúra megváltozásáról is tájékoztatott. Czövek János elnök pedig a TÁMOP 2.5.3-12/1 társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a konvergencia régiókra vonatkozó pályázatról informálta a megjelenteket.      

Végül pedig a Liga Szaszervezetek - Honvédszakszervezet közötti, október 4-i egyeztetés részleteit beszélték meg az elnökség tagjai.

Délután összevont elnökségi ülést tartottunk öt fegyveres és rendvédelmiszakszervezettel. A budapesti Tulip Inn Hotelben megtartott eseményen hat szakszervezet (Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete - RKDSZ, Fővárosi Tüzoltók Szakszervezete - FTSZ, Hivatásos Tüzoltók Független Szakszervezete - HTFSZ, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége - FBVSZOSZ, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete - VPDSZ és a Honvédszakszervezet - Hosz) elnökségi tagjai vettek részt.

A vendéglátó VPDSZ szervezésében megtartott eseményen minden szakszervezet vezetője elmondta a kapcsolattartás, a folyamatos együttmüködés és kompromisszumkészség szükségességét.

- Egymást kell segítünk, szolidaritást kell vállalnunk a kollégákkal, aktív, összehangolt és eredményes munkát ígérek a Hosz nevében - hangsúlyozta Czövek János elnök.  

A megbeszélés végén a társszakszervezetek megállapodtak abban, hogy hamarosan együttmüködési megállapodást kötnek, és ezt írásban is rögzítik. Ennek értelmében a fenti érdekképviseletek összehangolják a képviselt munkavállalók egyéni és kollektív jogainak érvényesítését. A megállapodás-tervezet szerint a felek egységes akaratukkal kijelentik, hogy a szektorális, ágazati és az országos fórumokon egységesen és közösen lépnek fel. A hat szakszervezet a jövőben minden eszközt megragad a képviselt speciális munkavállalói csoportok anyagi-szociális megbecsülésének a társadalmi szerepüknek megfelelő helyreállítása érdekében.

Az együttmüködési megállapodást - a tervek szerint a sajtó nyilvánossága előtt - október 16-án írják alá a szakszervezeti vezetők.

Elnökségünk november 6-án tartja következő ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.